Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Balamale ingropate

xaxa

Postări Recomandate

Pentru educatia mea, poate cineva, va rog, sa imi explice cum se monteaza balamalele astea, si in special cum nimereste mesterul sa bage cuiele de fixare exact in gaurile alea, dupa ce a infipt balamaua in lemn? Am primit o pereche si am zis sa ma amuz incercind sa vad cum se monteaza. Nu mi-a iesit deloc potriveala cuielor, ca sa nu mai vorbim de cit de greu le-am infipt. Amuzamentul mi-a trecut, am ramas cu curiozitatea.

BALAMALE-INGROPATE-USI-211-15-16-ZI-FERO

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xaxa

3

• franzm

1

• flomar60

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pune balamaua pe exterior si face semne. Pe urma o înfige în locas si bate cuiele la semn. Sau foloseste suruburi. La multe balamale primesti sabloane de carton subtiri.

Link spre comentariu

asa am facut si eu. numa ca balamaua a avut o opinie proprie despre cum trebuie sa se infiga si n-a mers chiar drept, desi eu am batut centrat cu ciocanul. si asta de fiecare data.

Link spre comentariu

Daca se doreste precizie,se fac semne pe exterior cu balamaua,se folosește o daltă de lemn subțire cu care se face și se centrează poziția balamalei,se dau gauri mai mici decat diametrul cuiului care va fi bătut,se introduce balamaua, se bagă 2 sârme pe cele 2 găuri laterale pentru fixare/precizie, se bate cui in mijloc, se scoate o sârmă ,se bate cui, se scoate ultima sârmă , se bate cui....se pot folosi și holtzșuruburi...pe care nu le filetează de tot și taie capătul de strângere la nivelul lemnului...unii pilesc la  polizor partea balamalei care se înfige în lemn pentru o pătrundere mai ușoară....metode de execuție profi sunt o mulțime doar răbdare și mână fină să aveți !....spor!

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări