xaxa Postat Octombrie 10, 2021 Partajează Postat Octombrie 10, 2021 Pentru educatia mea, poate cineva, va rog, sa imi explice cum se monteaza balamalele astea, si in special cum nimereste mesterul sa bage cuiele de fixare exact in gaurile alea, dupa ce a infipt balamaua in lemn? Am primit o pereche si am zis sa ma amuz incercind sa vad cum se monteaza. Nu mi-a iesit deloc potriveala cuielor, ca sa nu mai vorbim de cit de greu le-am infipt. Amuzamentul mi-a trecut, am ramas cu curiozitatea. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 10, 2021 Partajează Postat Octombrie 10, 2021 Pune balamaua pe exterior si face semne. Pe urma o înfige în locas si bate cuiele la semn. Sau foloseste suruburi. La multe balamale primesti sabloane de carton subtiri. Link spre comentariu
xaxa Postat Octombrie 10, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2021 asa am facut si eu. numa ca balamaua a avut o opinie proprie despre cum trebuie sa se infiga si n-a mers chiar drept, desi eu am batut centrat cu ciocanul. si asta de fiecare data. Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 10, 2021 Partajează Postat Octombrie 10, 2021 (editat) Daca se doreste precizie,se fac semne pe exterior cu balamaua,se folosește o daltă de lemn subțire cu care se face și se centrează poziția balamalei,se dau gauri mai mici decat diametrul cuiului care va fi bătut,se introduce balamaua, se bagă 2 sârme pe cele 2 găuri laterale pentru fixare/precizie, se bate cui in mijloc, se scoate o sârmă ,se bate cui, se scoate ultima sârmă , se bate cui....se pot folosi și holtzșuruburi...pe care nu le filetează de tot și taie capătul de strângere la nivelul lemnului...unii pilesc la polizor partea balamalei care se înfige în lemn pentru o pătrundere mai ușoară....metode de execuție profi sunt o mulțime doar răbdare și mână fină să aveți !....spor! Editat Octombrie 10, 2021 de flomar60 Link spre comentariu
xaxa Postat Octombrie 10, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2021 multumesc tuturor pentru lamuriri si sfaturi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum