Nikolae Postat Octombrie 9, 2021 Partajează Postat Octombrie 9, 2021 Buna ziua. Va rog daca cineva stie pentru un uscator de par cu motoras la 6v - 12v ce valoare are rezistenta care este inseriata in spate la borna. Multumesc mult. Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 9, 2021 Partajează Postat Octombrie 9, 2021 De obicei acolo nu este rezistenta ,ci bobina de soc..... O poza ar face mai mult.... Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 9, 2021 Partajează Postat Octombrie 9, 2021 Categoric o poză ar clarifica situaţia.Nu e clar despre ce rezistenţă e vorba, în afară de cea de încălzire... Dacă nu ştiţi să postaţi o poză: Metodă de postare a fotografiilor pe site-ul de găzduire Imgur.Metoda descrisă se poate folosi pentru PC/laptop, dar pentru telefonul mobil, procedura diferă în funcţie de telefonul folosit... Încărcaţi fotografia/fotografiile aici: https://imgur.com/upload Pentru asta, puneţi poza sau pozele pe desktop, apoi când daţi click pe link-ul Imgur upload, micşoraţi fereastra lui astfel ca pe desktop să puteţi ,,trage,, poza sau pozele direct cu mouse în fereastra aplicaţiei. După ce poza a apărut pe site, daţi click dreapta cu mouse pe imaginea deja încărcată acolo şi selectaţi ,,Copy Image,, sau ,,Copy image location,, Reveniţi pe Elforum fără a închide pagina de pe Imgur şi daţi ,,Paste,, în postarea unde doriţi să apară imaginea. Astfel, imaginea va apărea direct, nu ca link pe care să dai click ca s-o vezi... Link spre comentariu
Nikolae Postat Octombrie 9, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2021 https://imgur.com/PU6Gz4d Link spre comentariu
Nikolae Postat Octombrie 9, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2021 Acum 6 minute, Nikolae a spus: https://imgur.com/PU6Gz4d Link spre comentariu
Nikolae Postat Octombrie 9, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2021 Buna seara. Am facut mai multe poze . Sper ca sunt suficient de clare. In link- ul de sus ( pe fondul negru ) este o poza pe care nu am putut-o incarca ddirect . Acolo am trasat cu albastru - bleu unde era piesa cu ,, pricina ,, . Era carbonizata dar avea forma unei rezistente. Astept cu interes raspunsurile dumneavoastra. Multumesc mult si duminica placuta. Cu stima. Nicu. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 9, 2021 Partajează Postat Octombrie 9, 2021 Adică asta de mai jos.Era suficient să daţi ,,Copy image,, pe ea şi apoi ,,Paste,, pe forum.Eu asta am făcut acum. Referitor la presupusa rezistenţă, eu nu am văzut la niciun astfel de uscător altceva decât diode redresoare şi condensatori ceramici la bornele motoraşului.Motoraşul se alimentează practic de pe o ,,priză,, luată între un capăt al rezistenţei de încălzire şi un punct unde divizorul rezistiv astfel format oferă 12Vc.a. ce sunt apoi redresaţi cu o punte de diode montate direct la bornele motorului.Condensatorii ceramici au rol de deparazitare, atenuând efectul scânteilor motoraşului asupra radiourilor.Deci acea componentă nu putea fi decât una din diodele redresoare.Mai jos am pus un desen simplificat cu schema de principiu a uscătoarelor de acest gen.Dioda desenată pe una din treptele comutatorului reduce puterea prin redresare monoalternanţă.Unele uscătoare au şi un al doilea comutator, care comută nişte prize luate la diverse valori ale rezistenţei pentru reglaje suplimentare de putere şi turaţie ale motoraşului.Dar în principiu toate alimentează motorul la fel... Link spre comentariu
Nikolae Postat Octombrie 9, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2021 O sa incerc cu o dioda redresoare si revin cu un raspuns. Multumesc mult pentru ajutor. Link spre comentariu
Nikolae Postat Octombrie 14, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2021 La 09.10.2021 la 22:51, validae a spus: Adică asta de mai jos.Era suficient să daţi ,,Copy image,, pe ea şi apoi ,,Paste,, pe forum.Eu asta am făcut acum. Referitor la presupusa rezistenţă, eu nu am văzut la niciun astfel de uscător altceva decât diode redresoare şi condensatori ceramici la bornele motoraşului.Motoraşul se alimentează practic de pe o ,,priză,, luată între un capăt al rezistenţei de încălzire şi un punct unde divizorul rezistiv astfel format oferă 12Vc.a. ce sunt apoi redresaţi cu o punte de diode montate direct la bornele motorului.Condensatorii ceramici au rol de deparazitare, atenuând efectul scânteilor motoraşului asupra radiourilor.Deci acea componentă nu putea fi decât una din diodele redresoare.Mai jos am pus un desen simplificat cu schema de principiu a uscătoarelor de acest gen.Dioda desenată pe una din treptele comutatorului reduce puterea prin redresare monoalternanţă.Unele uscătoare au şi un al doilea comutator, care comută nişte prize luate la diverse valori ale rezistenţei pentru reglaje suplimentare de putere şi turaţie ale motoraşului.Dar în principiu toate alimentează motorul la fel... Buna seara. Intradevar ati avut dreptate. Piesa carbonizata era dioda si era pusa pe a doua viteza a motorasului ( cea mai mare ). Am inlocuit-o si s-a rezolvat problema . Multumesc mult pentru ajutor . Va doresc sanatate constanta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum