alex26 Postat Octombrie 9, 2021 Partajează Postat Octombrie 9, 2021 Va salut. Am un receiver Marantz si desii am schimbat becurile incandescente de la scala, lumina nu se vede bine deloc. Am observat ca in spatele scalei este o bucata de hartie care este maronie si arsa de la atata caldura emanata de becuri. As vrea sa o inlocuiesc si nu stiu de unde as putea cumpara asa ceva si in plus daca imi poate recomanda cineva si niste leduri pentru a putea inlocui becurile incandescente tip siguranta. Va multumesc. Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 9, 2021 Partajează Postat Octombrie 9, 2021 Desfaci un monitor LCD vechi/defect , are folii albe ,transparente ,mate ,vezi in ce ordine sunt puse pui la fel dar mai mic ,la dimensiune necesara ,taiat cu foarfeca .e mult mai uniform decat orice alta solutie. Link spre comentariu
alex26 Postat Octombrie 9, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2021 Asa e, aveti dreptate. Chiar nu m-am gandit la asta desii am desfacut o gramada de monitoare si televizoare lcd. Legat de leduri in loc la acele becuri de 8V? M-am uitat pe Tme si Mouser si nu gasesc, sau probabil nu stiu denumirea lor. Link spre comentariu
tehtronics Postat Octombrie 9, 2021 Partajează Postat Octombrie 9, 2021 (editat) Sper ca nu cauti LED-uri de 8V Vezi daca becurile se alimentau in c.c. sau c.a., apoi ... LED+rezistor de limitare sau bareta cu LED-uri(cu alimentarea corespunzatoare) Editat Octombrie 9, 2021 de tehtronics Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 9, 2021 Partajează Postat Octombrie 9, 2021 Eu as pune tot becuri, culoarea calda data de ele nu se compara cu cea de la Led uri. Mai ales daca asculti pe intuneric.... Face o atmosfera deosebita. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 9, 2021 Partajează Postat Octombrie 9, 2021 Există o aşa varietate de leduri, că folosirea becurilor chiar nu se justifică. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 9, 2021 Partajează Postat Octombrie 9, 2021 Denumirile becurilor le gasiti în IEC 1231 (sau aici). Câteva exemple le gasiti aici. Becurile sunt probabil Soffitte. N-aveti o poza cu ele asezate pe o rigla sau o foaie de caiet de matematici, ca sa ne dam seama de dimensiuni? Puteti usor bricola înlocuitor din leduri smd având culoarea potrivita. Link spre comentariu
alex26 Postat Octombrie 10, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2021 Problema este ca am pus becuri noi, dar as vrea sa mai reduc din caldura de sub carcasa și ma gândeam la leduri. Postez o imagine cu ce caut. https://postimg.cc/gwNLb5Sc Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 11, 2021 Partajează Postat Octombrie 11, 2021 (editat) Eu am avut o intreaga aventura cu schimbarea becurilor cu LED-uri la amplificatorul meu Yamaha. La amplificatorul meu becurile sint/erau alimentate mai ciudat. Erau alimentate dintr-o sursa de curent cu tranzistor mare pus pe unul dintre radiatoarele la finali iar butoanele scurtcircuitau becurile care trebuie sa fie stinse. Tranzistorul era permanent fierbine si incalzea semnificativ radiatorul. Am inlocuit sursa cu una calibrata pt curentul cerut de LED-uri pus pe placa noua de alimentare. Problema era ca mi se tot ardeau LED-urile in momentul comutarii lor. Solutia a fost sa schimb condesatorii electrolitici (cu unii mai mari ca valoare) care se aflau chiar din start in paralel cu fiecare bec. Dupa aceasta modificare a alimentarii becurilor si schimbarea completa pe partea de alimentare a etajelor de semnal mic, inlociuirea zenerelor locare de pe fiecare operational cu alimentare stabilizata pe +/-15V consumul general al amplificatorului in gol fara semnal a scazut cu vreo 12-15W. Deci si amplificatorul lucreaza mai rece acum. Eu a trebuit sa "matuiesc" LED-urile pe un mic polizor ca sa nu mai concentreze lumina si sa nu mai dea fascicol concentrat, sa ilumineze uniform. Editat Octombrie 11, 2021 de sesebe Link spre comentariu
okean Postat Octombrie 11, 2021 Partajează Postat Octombrie 11, 2021 (editat) Nu e cazul la MARANTZ , are folie mata ... dar totusi sunt de preferat becurile ! Editat Octombrie 11, 2021 de okean Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum