csl1131 Postat Ianuarie 28, 2005 Partajează Postat Ianuarie 28, 2005 are cineva o schema de la un stabilizator de tensiune reglabil...adica imi trebuie ceva care pot regla eu voltajul intre 12-50V (sau mai mult) si sa pot regla amperajul cum doresc(pana la 5-6 amperi).....si sa fie dubla , adica sa aiba 2 ramuri,una cu + si una cu -....am gasit ceva printr-o carte veche cu montaje,sau un tehnium,nu mai stiu, da era numai pana la 30V si 3A, si era simpla, reglajul era pe +,...mie imi trebuie in primul rand sa fie dubla(+,-,si masa) Link spre comentariu
BLK Postat Ianuarie 28, 2005 Partajează Postat Ianuarie 28, 2005 nu cred ca gasesti dubla, adica schema e aceeasi si pentru cealalta ramura daca stai sa te gandesti, doar inversezi polaritatea.cauta una simpla... si o faci de 2 ori. Link spre comentariu
csl1131 Postat Ianuarie 28, 2005 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2005 pai da,asa ceva, ca mai trebuie sa mai inversez cate ceva... numa ca nu am gasit inca vreo schema care sa fie de 50V si vreo5 A..... Link spre comentariu
Haralambie Postat Ianuarie 28, 2005 Partajează Postat Ianuarie 28, 2005 am ceva dar nu cred ca te ajuta foarte mult: http://www.electronics-lab.com/projects/power/032/ Link spre comentariu
csl1131 Postat Ianuarie 30, 2005 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2005 am gasit o schema de pana la 30V si 5A, este in datasheet-ul urmator..... http://www.ortodoxism.ro/datasheets/nat ... 009062.PDF (schema de la pagina 7 sus) cum o pot modifica ca sa scoata 50V, adica sa o pot alimenta de la 55Vcc..?? ca in datasheet scrie ca rezista pana la 60V cc alimentat(intrarea, si eu vreau sa il alimentez la intrare cu 55V.....) Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Ianuarie 30, 2005 Partajează Postat Ianuarie 30, 2005 Pentru a obtine o tensiune si un curent mai mare se poate modifica o schema de stabilizator cu tranzistoare... De exemplu schema urmatoare ... Totusi exista o serie de dezavantaje: -posibilitatea ajustarii intr-o gama larga de tensiuni conduce la o precizie mica de reglare cu sanse mari de accidente-> schimbarea de tensiune nedorita in functionare... -daca se consuma curent mare la tensiuni mici de iesire, exista pierderi imense pe elementul de stabilizare... Uzual la alimentatoarele cu transformator cu o plaja larga de stabilizare, se aplica o tensiune diferita din transformator, in functie de gama de tensiuni utilizata la iesire. Link spre comentariu
csl1131 Postat Ianuarie 30, 2005 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2005 mister_rf stiu ca totdeauna la val mari elementul regulator e un sau mai multe tranzistoare, in cazul meu cred ca 2 ar fi de ajuns... am un stabilizator de tensiune pana la 24V si 1A, dar imi trebuie la tensiuni si curenti mult mai mari, cum am spus, cred ca la 50V si 5-6A imi ajunge... stabilitate nu imi trebuie f mare, deoarece o sa il folosesc in principal ta testul unor amplificatoare inainte de a fi puse in functiune la tensiunea normala de luru, si la alte montaje ce necesita un curent/tensiune mai mare... si la reglajul a unor motoare pe curet contunu,avand tensiunile de functionare <=50V stiu ca se poate modifica schema aceea care ai postat-o, si ceea ce am spus eu, cu un lm317hv si un tranzistor final poate fi modificata, DAR din pacate nu stiu cum..adica ce valori/piese sa modific ca sa o pot alimenta la tensiuni de functionare mai mari...(cea cu lm317hv nu merge modificata numai pana la 55V pt ca tens max teoretica pe care o poate suporta lm317hv este de 60V la intrare...) chiar nu stie/nu are nimeni o schema care sa scoata la iesire MINIM 50V SI 5-6A...???? poate sa fie si de valori mai mari,ca nu ma supar...nu trebuie sa fie foarte exacta, si oricum sub 16-17-18V nu trebuie sa scoata,numai sa scoata tensiuni mari,si curenti mari.... help..pls... Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Ianuarie 30, 2005 Partajează Postat Ianuarie 30, 2005 Schema se modifica... Eu doresc sa-ti subliniez ideea ca dintr-o asfel de sursa nu se pot alimenta montaje la 5V/3-5A deoarece pierderile pe stabilizator depasesc 50*5=250W !Modificarea de curent se face cel mai usor... se modifica rezistenta de 0.2 ohmi la 0.1-0.15 ohmi si/sau se modifica potentiomerul de reglare curent de la 500 ohmi la 1-2.2k... si se pot pune in paralel doua tranzistoare de putere, sau exista tranzistoare mai bune: 2N 3772, 2N6284, BDX67, etc...Iar pentru cresterea tensiunii la iesire, in afara de aplicarea unei tensiuni mai mari se modifica de exemplu rezistenta inseriata cu potentiometrul de tensiune de la 4,7K la 2-2.7k ...(de fapt trebuie aleasa valoarea optima in functie de tensiunea maxima de la iesire) 8) Link spre comentariu
csl1131 Postat Ianuarie 30, 2005 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2005 oricum NU imi trebuie sub 15V in nici un caz...si daca imi trebuie sub 24V nu trebuie sa scoate max 1A, in schimb imi trebuie sa scoata intre 24-50V pe al 5-6A, si oricum o sa pun vreo 3 2n-uri in paralel,cu rez pe emitor(am vreo 10-15 2n-uri, si stau degeaba, se pune praful pe ele)da, probabil ca ar cam merge...oricum pot ala de 500 ohmi din ala reglezi curentul, si din ala de 25K reglezi tensiunea, si nu invers, parca ai scris invers, sau am citit eu gresit...si oricum lm1458 o sa pun altceva, ca dinala nu am...parca ceva tlxxx... Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Ianuarie 30, 2005 Partajează Postat Ianuarie 30, 2005 ...sigur ai citit gresit... poti sa verifici... 8)Vezi ca TLxxx are o idee offsetul mai mare si pot sa apara erori.. Link spre comentariu
Purple Postat Februarie 9, 2005 Partajează Postat Februarie 9, 2005 vezi ce poti scoate de aici-imi dai de stire :lol: http://members.tripod.com/valveaudio/im ... regps1.JPG Link spre comentariu
Craciun Postat Februarie 9, 2005 Partajează Postat Februarie 9, 2005 Vezi aici http://www.geocities.com/danolteanu/sursa_tensiune.GIF Link spre comentariu
csl1131 Postat Februarie 9, 2005 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2005 am gasit asta: http://www.a-and-t-labs.com/K2_Lab_Powe ... /index.htm asta am cautat....acum mai ramane sa gasesc lm317hvh...cam greu...ca pana acum unde am intrebat nu aveau nici la comanda... :( Link spre comentariu
Purple Postat Februarie 10, 2005 Partajează Postat Februarie 10, 2005 Alo, domnu :x Da indi esti -V ca io nu vad? :? Link spre comentariu
Purple Postat Februarie 10, 2005 Partajează Postat Februarie 10, 2005 Vezi si asta: :x http://members.tripod.com/valveaudio/im ... regps1.JPG Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum