Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Implementare pe FPGA

M1Hai

Postări Recomandate

In primul rand SALUTARE la toti :yawinkle: Acum sa trec la subiect: doresc sa implementez pe un FPGA un generator de semnal digital; semnalul generat va putea fi vizualizat pe un osciloscop.Sistemul va permite controlarea prin butoane şi switch-uri a frecvenţei şi factorului de umplere ale semnalului generat; domeniul frecvenţei as vrea sa fie de 1Hz-10KHz iar domeniul factorului de umplere de 5%-95%.POATE cineva sa ma ajute cu o schema detaliata a acestui sistem? Vreau doar schema cu toate blocurile functionale;voi incerca eu sa scriu codul in VHDL ... am nevoie doar de o schema mai detaliata :smt003 Sper ca ma poate ajuta cineva ... :prayer:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• M1Hai

3

• vsurducan

2

• edy_wheazel

2

• cirip

1

Top autori în acest subiect

In primul rand SALUTARE la toti :yawinkle: Acum sa trec la subiect: doresc sa implementez pe un FPGA un generator de semnal digital; semnalul generat va putea fi vizualizat pe un osciloscop.Sistemul va permite controlarea prin butoane şi switch-uri a frecvenţei şi factorului de umplere ale semnalului generat; domeniul frecvenţei as vrea sa fie de 1Hz-10KHz iar domeniul factorului de umplere de 5%-95%.POATE cineva sa ma ajute cu o schema detaliata a acestui sistem? Vreau doar schema cu toate blocurile functionale;voi incerca eu sa scriu codul in VHDL ... am nevoie doar de o schema mai detaliata :smt003 Sper ca ma poate ajuta cineva ... :prayer:

Pentru asa ceva nu ai nevoie de FPGA, un CPLD sau chiar un microcontroler ajunge. Link-ul asta ar putea sa te ajute:http://www.fpga4fun.com/PWM_DAC.html
Link spre comentariu

DA, stiu ca pot folosi si un CPLD sau un MC, dar eu vreau sa implementez acest generator de semnal digital pe un FPGA pentru ca asta am acum la indemana :smt003 Acel link este interesant ... dar totusi eu as vrea o schema cu toate blocurile functionale necesare pt a scrie codul in VHDL si apoi sa il implementez pe FPGA.

Multumesc vsurducan ca ai avut bunavointa si mi-ai raspuns la acest topic :yawinkle:

Link spre comentariu

La VHDL nu ma pricep chiar deloc, dar daca gasesti o schema cu circuite logice, nu se poate implementa in fpga? O sa caut eventual o schema.(Apropos, asa de curiozitate, ce fpga folosesti si de unde l-ai cumparat/procurat?)

Link spre comentariu

La VHDL nu ma pricep chiar deloc, dar daca gasesti o schema cu circuite logice, nu se poate implementa in fpga? O sa caut eventual o schema.(Apropos, asa de curiozitate, ce fpga folosesti si de unde l-ai cumparat/procurat?)

Pe FPGA se pot implementa doar scheme care contin circuite logice,adica porti logice,CLC,CLS ... scheme care sa contina si parte analogica nu stiu daca se pot implementa pe un FPGA , doar partea digitala pe care sa o poti descrie in VHDL si apoi sa o implementezi pe un CPLD,un FPGA ...

FPGA-ul pe care il folosesc este de la XILINX din familia SPARTAN 3, model xc3s200 si nu este al meu,ci l-am "imprumutat" de la un profesor de la Electronica .

Astept cu interes sa vad ce schema gasesti si care sa ma ajute la ceea ce vreau eu sa fac :yawinkle:

Link spre comentariu

Pe FPGA se pot implementa doar scheme care contin circuite logice,adica porti logice,CLC,CLS ... scheme care sa contina si parte analogica nu stiu daca se pot implementa pe un FPGA , :

Exista mai multe FPGA care dispun de asa numitul circuit de "monitor". Este un convertor AD cu rolul de a monitoriza tensiunile de alimentare ale corului si ale perifericelor din FPGA si temperatura de functionare a FPGA-ului insa cu bunavointa pot fi utilizate si pentru alte procese analogice. De obicei IOurile unui bank din FPGA pot fi utilizate ca intrari analogice. Virtex5 are facilitatea descrisa mai sus in sa nu cred ca este singurul. Virtex5 este un FPGA de care nu te prea poti atinge ca hobist din cauza pretului.
Link spre comentariu

Am lucrat si eu cu un Spartan si stiu ca (in general) nu poti implementa montaje analogice, eram extrem de curios unde gasesc la noi asa ceva, am gasit ceva la banner-ul de sus, da nu au pe stoc, sa nu mai vorbesc de suma minima comandata. M-i se par (din cauza vitezei) o alternativa ideala acolo unde sunt necesare procesare DSP-uri dar din pacate nu am aprofundat domeniul cand era cazul.

Link spre comentariu

M1Hai,Ceea ce vrei tu e chestie de stat pe scaun si intors proiectul pe toate partile. Slabe sanse sa iti dea cineva o "schema mai detaliata". Asta ar insemna sa faca cineva proiectarea in locul tau.Totusi, sugestia mea este sa te uiti la modulele PWM ale catorva microcontrolere uzuale (PIC, AVR, MSP430) si sa te inspiri de acolo. Fiecare producator are o abordare proprie si poti sa decizi care ti se potriveste sau sa faci o combinatie intre ele.Bafta!Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări