Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se pot monta jante mai mari de 15?

DjLeco2021

Postări Recomandate

Fost, facut revizie totala, A-Z, inclusiv bateria si sistemul hybrit, Totul in parametrii. M-am interesat de chestia anvelope cu jante mai mari, nu merita circa 2000 lei acea certificare.

Garantat si pentru vara, jante de 15, aliaj, mai frumoase, si aia e.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 121
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

24

• DjLeco2021

21

• mac01

18

• Mircea

14

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In cazul tau clar aia e, pt ca e cea mai ieftina dimensiune si cea mai potrivita pt drumuri rele.

DAr legat de proces repet, Daca aia de la Toyota au in certificatul de omologare si 16 sau 17 ATUNCI RAR SUNT OBLIGATI sa treaca dimensiunile respective. Platesti 100 si ceva de lei, taxa de modificare CIV.

Omologarea de 2mii lei se face doar daca vrei sa pui avioane pe masina, neomologate de producator.

Nu zic sa faci asta, DOAR sa stie cine mai citeste pe aici.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Mers cu cazanu BMW la RAR Cluj, mi-au facut poza la eticheta cu dim roti si presiuni de pe stalpul masinii si au trecut tot ce e acolo in carte. Nu mi-au cerut nici o hartie de niciunde si nici n-aveam ce sa le dau.

160lei identificare masina 25 lei omologare individuala. Am acum inca 2 tipuri de 17 si 2 tipuri de 18. Pe langa cele de 15 si 16 deja existente.

Intrebarea e de ce lenesul de ocazie de la RAR Timisoara nu a trecut din prima toate aceste dimensiuni in carte...

La vizita anterioara la Cluj cu Mertzanu am dat peste un capsoman care a spus ca el nu e curios ce e pe eticheta ca aia nu inseamna nimic ca sa ii aduc certificate de omologare si alte povesti. Evident am rezolvat in alta parte.

Asa ca e tipic romanesc, depinde peste cine dai.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Sharky a spus:

Intrebarea e de ce lenesul de ocazie de la RAR Timisoara nu a trecut din prima toate aceste dimensiuni in carte...

Ai raspuns singur.... 

Acum 1 oră, Sharky a spus:

160lei identificare masina 25 lei omologare

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Sharky a spus:

... Am dat peste un capsoman care a spus ca el nu e curios ce e pe eticheta ca aia nu inseamna nimic... 

Vezi ca pe o pagina precedenta aici, un coleg, care cica lucreaza in auto, zicea ca "daca cineva schimba eticheta". Unii traiesc pe alta lume, una greu de justificat logic. 

Link spre comentariu

Cam greu sa schimbi o eticheta dinaia. Hai ca la mercedes schimbi capacul de la benzina, dar la bmw ce faci ca e pe stalp? Se schimba greu fara sa lase urme.

Primul lenes a fost in 2008 cand a intrat cazanul in tara. Culmea a intrat cu 17 pe masina, cu 17  rulat si in germania ca am factura si acte de acolo la dosar.

Dar ajung la românașii nostri care trec doar cateva ca doar ce sa se oboaeasca sa faca treaba completa.

Eu sunt primul care omologhez complet. Restul nu si au batut capul.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Verificarea posibilității înscrierii altor dimensiuni de anvelope în CIV se efectuează la una dintre reprezentanțele RAR, în urma identificării vehiculului.

În cazul în care se dorește echiparea cu anvelope de alte dimensiuni, care nu au fost prevăzute în documentele de omologare, autovehiculul va fi supus reomologării, care va fi acordată numai în urma efectuării cu succes a unor încercări la Laboratorul de Încercări Vehicule şi Componente al RAR Bucuresti. Verificarea se efectuează la una dintre reprezentanțele RAR, în urma identificării vehiculului.

https://evmarket.ro/utile/montarea-diferitelor-tipuri-de-anvelope-si-inscrierea-in-civ-18919/

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Nu am citit tot topicul dar pot sa-ti spun un caz asemănător, un cunoscut cu Toyota RAV4 dacă tot a trecut pe la RAR pentru a-i trece alt motor in certificat, a cerut sa-i treacă și jante pe 17''. In certificatul original din Germania erau trecute, pe certificatul RO nu erau, mașina a fost omologată cu ce era echipată cand s-a prezentat la RAR. Nu s-a putut deoarece nu avea roțile de 17" montate pe mașină. Daca avea roțile, rezolva treaba fără probleme.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Dume de cacao din partea inginerului RAR.

Eu am trecut la BMW si la Mercedes dimensiunile notate pe stalp/capac. Iti dai seama ca masina era echipata doar cu un tip, nu cu toate 4 tipurile care le-a trecut in carte.

Link spre comentariu

Ce se strofoaca lumea sa puna jante mai mari ....apoi nu au bani de cauciucuri mai mari si noi...,si  nici de piese pt suspensie ,care crapă mai repede de la cauciucurile mai plate care scutura ....si mașina si piesele....nu as zice nimic dar la vitezele si drumurile de la noi....DE CE ....LA CE ????  Aseara veneam spre casă si militia " maltrata " pe unu cu bmw intr un loc unde cu greu prinzi 90 cu mașina bengoasa.....

O cunostinta acum a scapat de masina cu jante de 21.... Odata am fost cu ea ..scutura ca naiba....

Link spre comentariu

Suspensia scutura nu jantele.

Pe cazanul bmw aveam suspensie bilstein galbena si arcurile de pe pachet M. Chiar si daca bagam 205 65 15 pe ea, deci un mega balon, denivelarile mari tot le simti. Tot ce e capabil balonul asta mic e sa absoarba neregularitatile de sub 1-2cm.

Evident inainte sa pun suspensia, cu telescoape spate mega obosite pe apasare nu simteam nici o denivelare desi aveam 225 45 17! deci balon destul de mic.

In schimb pe mertzan si cu 245 40 18 stateam in spate si nu simteam absolut nici o groapa, asta pt ca erau obosite rau telescoapele.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, daniels a spus:

Daca scutura nu era echilibrat

Deci pe aceasi mașină daca vine pusa o geanta mai mare ,va avea cauciucul mai plat ,pt a avea acelasi diametru....deci scutura mai tare ,si se taie mai usor la marginile de gropi / asfalt lipsa ,pkus se stramba mai repede geanta...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări