Mircea Postat Octombrie 5, 2021 Partajează Postat Octombrie 5, 2021 Abia la al 3 lea mesaj mentionezi ca initial nu avea hartia de la producator cand s-a dus prima oara la RAR. Nu e de mirare ca se intelege altceva. Citeste si tu ce scrii si apoi ghiceste ce voiai sa inteleaga cei care citesc primele tale 2 mesaje la subiectul 18 vs 17. Link spre comentariu
mac01 Postat Octombrie 5, 2021 Partajează Postat Octombrie 5, 2021 (editat) Eu nu stiu ce a fost atat de greu de inteles. Tu ai spus ca RAR-ul nu te poate respinge daca ai roti mari.....iar eu ti-am spus ca te poate respinge. Treaba este foarte simpla...la cumpararea unei masini second hand poti fi respins de RAR chiar daca masina a iesit pe poarta fabricii cu roti mari. Fara certificatul de conformitate, autenticitate...RAR-ul te poate refuza si te trimite sa pui rotile care le au ei in baza lor de date...iar baza lor de date nu este actualizata si vei fi nevoit sa pui roti mai mici....cele care le au ei in baza de date. Asa ca atentie mare cand cumparati o masina second hand....cereti proprietarului toate actele necesare...altfel veti fii nevoiti sa alergati voi dupa ele...chiar daca proprietarul este obligat de lege sa vi le dea. Iar procurarea actelor necesare este un lucru foarte greu....necesita timp si bani cheltuiti. Nervii si stresul nu-i mai punem la socoteala....birocratia din Ro sa traiasca si noi sa fim sanatosi! Editat Octombrie 5, 2021 de mac01 Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Octombrie 5, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2021 E, cind o sa ma duc la revizie la Toyota, pe la sfirsitul lunii, o sa discut cu cei de acolo, sa vedem ce si cum. Nu ma deranjeaza nici inca o pereche de jante tot de 15 si pentru vara. Dar, sa vad ce spun cei de la Toyota. Link spre comentariu
mac01 Postat Octombrie 5, 2021 Partajează Postat Octombrie 5, 2021 (editat) Avem in tara reprezentante la Toyota si inca destule. Daca nu te ajuta una incerci la alta...si tot asa...cu toate ca ar trebui sa te ajute fara discutie cu acest certificat...mai ales daca le arati ca esti proprietarul masinii. La mine a fost mai greu...reprezentanta la Infiniti nu avem in tara.....iar ajutorul meu a venit din alta parte...de unde chiar nu ma asteptam. Daca nu obtineam acel certificat de conformitate eram nevoit sa dau rotile de 18 originale jos si sa pun cum vroia RAR-ul....adica de 17. Cu toate ca pe stalpul masinii era trecuta doar o singura dimensiune, cea de 18...RAR-ul nu a vrut sa ia in considerare acest lucru...ma trimitea sa pun roti de 17, ca asa aveau ei in baza de date. Cu act doveditor s-a clarificat imediat problema si n-au mai avut incotro...dar asta m-a costat timp, nervi, adrese peste adrese...de telefoane peste telefoane nu mai vorbesc...si in tara si pe afara.... pe unde am putut si aveam cunostinte si prieteni plecati. Nu e de joaca cu rotile la o masina...RAR acorda foarte multa importanta acestui lucru. Si nu-ti recomand roti de 17...va cobori talonul la anvelopa iar noi n-avem drumuri pentru asa ceva...vei rupe taloane si vei stramba jante la greu in gropile patriei. Iar o anvelopa si o janta de 17 este mult mai scumpa fata de una pe 15. Eu zic ca 16 este momentan limita ....si nici nu da asa rau pe masina. 15 este parca mica...dar ai avantajul talonului inalt...pastrezi mult mai bine elementele de directie-suspensie iar masina este mai confortabila. Banuiesc ca nu faci raliu pe strazi ca sa-ti trebuiasca stabilitate foarte mare. Bafta! Editat Octombrie 5, 2021 de mac01 Link spre comentariu
tavipop Postat Octombrie 6, 2021 Partajează Postat Octombrie 6, 2021 Aici mai intervine si o chestie de matematica , optica si design! Adica, , in primul rand, lungimea cercului , trebuie sa fie aceeasi pentru diferitele tipuri de jenti si anvelope acceptate si inscrise in talon, al doilea aspect tine de gustul fiecaruia: jenti mari sau mici si cum se vad acestea pe masina! REPET: Doar anvelopele trecute in talon! Link spre comentariu
asterix196803 Postat Octombrie 6, 2021 Partajează Postat Octombrie 6, 2021 (editat) Daca dimensiunile anvelopelor (jante) nu sunt identice cu cele trecute in cartea masinii vor fi probleme... Caz concret (petrecut cu patru ani in urma)...la un control in afara localitatii (in trafic) a unei unitati mobile RAR (impreuna cu politia) deoarece nu aveam cauciucurile corespunzatoare (plus alte detalii )a fost retinut certificatul de inmatriculare,intocmit proces verbal de constatare...puncte de penalizare,amenda ....si alte probleme. Editat Octombrie 6, 2021 de asterix196803 Link spre comentariu
ady2006 Postat Octombrie 6, 2021 Partajează Postat Octombrie 6, 2021 Ma uimeste cum in 2021 cineva crede ca orice alt document inafara CIV (carte identitate vehicol) este luat in seama la un eventual control in trafic. Si CIV-ul este disponibil online pentru cine are dreptul sa-l verifice. Faptul ca dimensiunea pneurilor nu mai este trecuta in talon nu ajuta in nici un fel. Si nici un fel de actibild lipit pe stalp usa, usita de la rezervor sau te miri unde. Adaugarea dimensiunilor suplimentare a pneurilor nu se face gratuit ci contra cost de catre RAR. Criteriul este baza lor de date care in general e bine pusa la punct. O simpla hartie stampilata de reprezentanta nu mai este de ajuns daca dimensiunile nu se regasesc in baza de date. Vremea manarelilor in CIV a apus de mult. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 6, 2021 Partajează Postat Octombrie 6, 2021 Bine ca ai venit sa tragi concluzia si sa ne dai peste nas ca nu stim cum se consulta online CIV-ul. Daca aveai alte intentii decat sa repeti ce s-a spus deja, puneai macar pagina unde se consulta online CIV-ul. Iar acel abtibilt (sic!) e o eticheta lipita de fabricantul masinii, iar RAR-ul nu are competenta sa decida alte dimensiuni decat exact ce e trecut pe acea eticheta, informatie care e musai sa se regaseasca si in CIV. Ca numai fabricantul stie ce dimensiuni a omologat la acel model, nu nea Ady de la RAR care cand vii cu masina din 2017 iti zice : "Mie baza de date, dupa modelul 2013 de-l am in baza de date, zice sa pui de 15. Nu conteaza ca n-am verificat daca se freaca de discul de frana, eu RAR decid 15" si-mi asum responsabilitatea". E clar ca topicul de fata nu se vrea o manareala, asa ca ma intreb de ce cand cineva pune o intrebare onesta, sar cativa cu manareala. Link spre comentariu
ady2006 Postat Octombrie 6, 2021 Partajează Postat Octombrie 6, 2021 Esti intr-o grava eroare in tot ce afirmi aici. Si mojic pe deasupra dar asta-i bonus. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Octombrie 6, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2021 (editat) Acum 20 ore, Rammstein a spus: 1 Dacă mașina nu mai este în garanție... ce cauți la un service de brand? Ai bani de dat aiurea? 2 Daca in talonul mașinii ai trecută o singură dimensiune pentru anvelope si dai de un polițist scrupulos rămâi fără talon, la fel poți avea probleme și la ITP dacă ai altă dimensiune a anvelopelor, diferit de ce scrie în cartea de identitate 3 dacă vrei jante pentru anvelopele de iarnă nu cumpăra de la dealer Toyota, dai cu cel puțin 20...25% mai mult decât dacă ai cumpăra jante de la dealerii care vând jante, anvelope, senzori de presiune. 4 acel hybrid este să fie, alți bani dați pe ceva inutil, dacă vrei ceva cu adevărat hybrid, altă dată caută o mașină cu plug-in hybrid, adică să îi poți încarcă acumulatorul, în trafic urban poți rula 40...70km doar pe electric. 1 Masina este inca in garantie, la sfirsitul lunii o duc la revizie. 4 Bateria se incarca singura la masina, in timpul mersului, in timpul frinarii, nu depind de nicio priza (nici nu mi-as dori asa ceva). Preponderent in Bucuresti, unde e cam bara la bara, demarez si rulez pe electric, doar daca bag talpa in ea, intra si motorul termic. Sa mergi in capitala cu un consum ca acesta, eu zic ca e bine, asa arata o cursa de la serviciu, acasa. Luna trecuta am mers zilnic la munca, inclusiv 3 weekend-uri, cam 20km dus intors si am consumat aproape jumate de rezervor. Altii baga 2 rezevoare lunar. Pentru mine este exact ce trebuie. Deocamdata ramin cu jantele originale cu care a venit (15" aliaj) pe care am pus gume de iarna Bridgestone Blizzak 195/65 R15 LM-005 91T. La vara oi vedea, o sa-i iau niste jante (mai) frumoase pe 15, astea originale cu care a venit sint clasice ca design. Practic designul lor nu-mi place... Editat Octombrie 6, 2021 de DjLeco2021 Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Octombrie 6, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2021 Exact. Dar nici in afara nu mi-e rusine. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 11, 2021 Partajează Postat Octombrie 11, 2021 Nu am stat sa citesc tot. LEgat de jante, in Romania treaba e asa. Fiecare masina cand iese din fabrica iese un certificat de conformitate si acolo printre altele sunt mentionate si dimensiunile rotilor gandite pt masina. Unii producatori pun jante mai mari doar pe modelele sport sau de top sau alte criterii. Asadar desi vorbim despre acelasi model pe echiparea ta s-ar putea sa lipseasca jantele de dimensiuni mari. Deci in prima faza cere de la reprezentanta certificatul de omologare, sau macar sa se uite ce dimensiuni sunt trecute pt masina ta. Cand mergi pt omologare la RAR dansii sunt curiosi doar de ce e in certificatul de conformitate, alte dimensiuni cer omologare individuala si costa cat nu merita. Asta conform procedurii uzuale, ca in rest se mai fac manevre, e alta poveste. Legal ai voie sa circuli doar cu ce e trecut in cartea masinii. In caz ca nu respecti, problema e la ITP, unde faci tu cumva sa vii cu rotile de iarna care au dimensiunea din carte. Alta problema, dar slabe sanse in cazul tau, e sa fii oprit in trafic la un control mai sanatos. Dar avand in vedere masina ma indoiesc ca se leaga de tine. Se leaga de masini tunate sau de vechituri. Parerea mea e sa ramai la 195 65 15 pt ca e cea mai ieftina dimensiune, rezista cu brio la orice gropi/borduri, inghite fara probleme imperfectiunile din asfalt, iar consumul si zgomotul e cel mai mic! La polul opus e 225 45 17 care desi e mai bun pe viraje si condus sportiv sta indubitabil mai prost la restul de capitole mentionate. Legat de bateria te mai interesezi si la toyota ca anumite garantii sunt extinse dar cer verificari periodice. O vizita la dealer nu strica, macar una, sa vezi cum sta treaba. Imi cer scuze daca am repetat ce s-a mai scris. Sa te duca masina milionu fara probleme! Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Octombrie 11, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2021 (editat) Exact asa voi face, cum intru in concediu o programez la service la reprezentanta si schimb la singe tot ce este de schimbat. Sa stiu ca "plec de la 0" cum se zice. O sa ii achizitionez un set de jante de vara, originale, tot pe 15, dar "mai aratoase" un pic. Masina nu e "de fitze", e de familie, la 50 ani nu ma mai intereseaza "fitze", altfel luam altceva. Cu anvelopele astea Bridgestone, este foarte stabila in curbe, chiar multumit de ele. Multumesc de urale! Editat Octombrie 11, 2021 de DjLeco2021 Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 13, 2021 Partajează Postat Octombrie 13, 2021 L-am întrebat pe Gogu de "CoC Toyota Auris Hybrid" si m-a dus direct pe site-ul producatorului, cu preturi, conditii si FAQ. (în limba germana, ca deh, Gogu al meu stie numa' nemteste). Si tot asa trebuie sa existe un site pe româneste sau în limba tarii europene unde a fost cumparata masina. Ar mai fi eurococ, dar sunt scumpi si nu stiu ce hram poarta. În DE ar mai fi o varianta (nu stiu daca merge asa ceva în România): Producatorii jantelor , altele decât cele OEM trecute în talon, le livreaza împreuna cu certificatul de omologare în care se specifica explicit ca sunt admise pentru modelul respectiv de autoturism (nu stiu cum sta treaba la camioane si utilitare). Pui rotile la masina si certificatul în torpedou. Am facut asa la masina copilului pentru ca nu am vrut sa dam bani pe roti noi de la producator, fiind masina leasing si de fitze. (de baza fiind tot TDI ajeme ;-). Cunosc cazuri de proprietari de masini care circula cu un dosar întreg de asemenea certificate de omologare (pe nemteste ABE) si n-au treaba nici cu politia si nici la verificarea tehnica. Numai de Audi al meu s-au legat, în gluma, pentru ca era plin de marci tensometrice, accelerometre si alte lucruri deochiate. Si astea nu erau trecute în acte. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 13, 2021 Partajează Postat Octombrie 13, 2021 Pai fo omologare si cu ele in masina si gata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum