Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Carcasa DIY Homemade Alex Amplificator Clasa A

alexy

Postări Recomandate

Acum 3 minute, Shambala a spus:

Am incercat eu sa cumpar si sunt doua probleme:

- se vand doar la bara de 2m liniari, si

- costa  peste 1200 lei una (2m x 10cm x 10mm) atunci încearcă la un atelier local care construiește tablouri electrice industriale sau posturi trafo, or sa te ajute cu bucăți care pentru ei sunt deseu... Soluții exista... 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 204
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alexy

39

• Shambala

33

• sesebe

16

• franzm

16

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, unica solutie este sa cauti SH.   Postezi anunturi, intrebi, umbli si cauti.  Multe din cele oferite  in aceste situatii sunt foarte gaurite, indoite,  au zgarieturi f adanci, pete sau oxidate.

Am trecut prin asta, este de alergat.

Link spre comentariu

Ei, uneori oxidul e destul de adanc, trece de cateva zecimi de mm.  Sigur ca se pot slefui, dar e de munca, strici o multime de smirghel si un disc de pasla :)

Din pacate marea majoritate a "ofertelor" sunt niste capete de bare vai de capul lor, gaurite  svaiter, strambe si de lungime redusa  - 10-15, rar spre 25cm.  Cand gasesti una de 0,5m devii fericit.  Problema este cand nu o gasesti si pe a doua.  Iar cand o gasesti,  "meseriasii" cer enervant de multi bani pe ea  :rade:

Dupa atata chin nu prea iti vine sa le mai dai...

Link spre comentariu

Asa este.

Un amic voia sa faca fata la doua monoblocuri din cupru sau bronz si a intrebat [cred ca] la acea firma;   doua placi de Cu de 10mm grosime taiate la 45cm x 15cm il costau cam 1500 lei. 

Link spre comentariu
La 29.01.2022 la 11:28, alexy a spus:

as vrea si parerea voastra unirea radiatoarelor cu placa aluminiu grosime 12mm , sau fara placa ?

gYFKrpU.jpg

Placa aceea de aluminiu e destul de sanatoasa ...e buna la ce vrei tu sa faci .

O prinzi bine cu suruburi de radiatoare  si bagi un strat de pasta termoconductoare intre ele .

Cu ce mai transferi prin carcasa e perfect.

Link spre comentariu

Am avut ocazia sa ascult comparativ exact acelasi amplificator la un curent de bias de 22mA/tranzistor (2 perechi) si la 380mA/tranzistor.

Nu am sesizat absolut nici o diferenta. Era un amplificator ce avea comutator pt clasa AB si clasa A (pina la o anumita putere). Nu am fost singur ci eram un mic grupulet. Nimeni nu a putut sa identifice cind amplificatorul era comutat pe clasa AB sau pe clasa A. Daca as fi fost doar eu as mai fi zis ca-s poate surd dar eram mai multe persoane si unele chiar mai tinere si care chiar stiau ce sa asculte, adica nu chiar profani in audio, persoane care au bagat citeva mii bune de euroui in echipamentele audio. E vorba de persoane cau au facut chiar credite serioase ca sa poata cumpara anumite aparate.

Consumul amplificatorului fara semnal se modifica de la ~50W in clasa AB la peste 200W in Clasa A si se incalzea serios cind era in clasa A. S-a ascultat preponderent la nivele relativ mici unde sigur amplificatorul lucra doar in clasa A. 0.2-0.5W iar maximul a fost probabil la vreo 5W (din peste 200W cit putea amplificatorul).

Sa nu intrebati tipul amplificatorului ca nu-l fac public, asa mi s-a cerut de catre proprietar.

Ideea este ca s-ar putea sa fii dezamagit cu asa mult laudata clasa A. Concluzia mea este ca nu se maerita o investitie asa de majora intr-un amplificator pt doar niste mici imbunatatiri ale sunetului pe care posibil nici sa nu le sesizezi.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Eu nu stiu de ce mai postezi asa ceva,   pt ca atunci cand ai fost invitat (de doua ori) sa asculti cate un amplificator serios in clasa A ai refuzat sa vii.

Iti mai amintesti motivul invocat/ prezentat ?    :rade:

Link spre comentariu

@Shambala nu prea ai inteles ce vreau eu sa spun: un amplificator foarte bine proiectat nu are nevoie sa functioneze in clasa A sa sa sune foarte bine si in anumite conditii diferenta de sunet este ca si inexistenta.

@Mircea toti avem unele damblale pe care trebuie sa ni le facem indiferent d ceea ce ar spune altii.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări