dem3ntor Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 Salut! Am un receptor DIGI cu iesire HDMI intr-o camera. Vreau sa pun in camera adiacenta, bucataria, un al 2-lea TV. Acum: Am vazut spliter HDMI si cablu de 10m, sunt cam 7m efectiv. Problema este cu telecomanda, vreau sa conectez in paralel cu LED-ul IR al receptorului inca un led pe care sa il trag pe langa cablul HDMI. Sunt sanse sa functioneze inventia mea? Multumesc! Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 Acum 3 minute, dem3ntor a spus: .................. Sunt sanse sa functioneze inventia mea? .................. Raspunsul scurt: NU! Raspunsul mai complicat: s-ar putea dar muuult mai complicat cu modificari in schema electrica nu cu un smplu "LED". Si oricum sigur nu cu un LED ci un receptor de IR plus ince ceva porti logice pt a suma semnalul de la cele doua receptoare IR. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Octombrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2021 pai, folosesc doar unul din cele 2 tv, nu le folosesc simultan, am uitat sa mentionez. Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 lnb cu 2 iesiri si 2 receivere cu 2 abonamente este solutia optima in acest caz. Dar banuiesc faptul ca vrei gratis, ceea ce face sa vezi acelasi lucru pe ambele tv-uri. Exista deja chinezarii ce fac ce vrei tu, au receptor IR si emitator sa retransmita impulsurile pe o anumita distanta, nu e nevoie de improvizatii cu leduri in paralel Link spre comentariu
yo9gcc Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 La Digi erau receivere cu doua cartele și două ieșiri, telecomanda separata pentru fiecare tv. Am avut eu și la preț era identic cu cel cu o cartela. Mergi și întreabă poate mai au în oferta lor. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Octombrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2021 Acum 38 minute, modoran a spus: lnb cu 2 iesiri si 2 receivere cu 2 abonamente este solutia optima in acest caz. Dar banuiesc faptul ca vrei gratis, ceea ce face sa vezi acelasi lucru pe ambele tv-uri. Exista deja chinezarii ce fac ce vrei tu, au receptor IR si emitator sa retransmita impulsurile pe o anumita distanta, nu e nevoie de improvizatii cu leduri in paralel Am deja 3 recivere, nu se merita sa mai fac un abonament pentru al 4-lea, mai ales ca nu se va folosi simultan in ambele locuri. Legat de chinezarii, pana vin alea din china ma epilez de 2x. Eram curios de metoda cu cele 2 led-uri in paralel si distanta de ~7 metri. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 Cautati IR remote extender, sai IR repeater. Am folosit asa ceva pe vremea când înca nu se stia de ceaineji. Atât "prelungitor" simplu, cu fir, cât si cu transmiterea semnalului RC împreuna cu cel AV prin radio. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Octombrie 11, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2021 Am testat, nu functioneaza, cand lipesc cel de-al 2-lea senzor nu mai functioneaza nici cel initial. Am vazut schema cu repetor IR, sa o fac pe asta sau sa comand la china? http://electronics-diy.com/ir-remote-control-extender.php Link spre comentariu
alexy Postat Octombrie 11, 2021 Partajează Postat Octombrie 11, 2021 de ce te mai chinui cand poti pune aplicatia asta pe tel https://play.google.com/store/apps/details?id=com.osfunapps.remotefordigi&hl=ro&gl=US&showAllReviews=true Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Octombrie 11, 2021 Partajează Postat Octombrie 11, 2021 1 oră în urmă, dem3ntor a spus: Am testat, nu functioneaza, cand lipesc cel de-al 2-lea senzor nu mai functioneaza nici cel initial. Am vazut schema cu repetor IR, sa o fac pe asta sau sa comand la china? http://electronics-diy.com/ir-remote-control-extender.php Nu imi dau seama cum poate functiona, din cate stiu LED-ul IR emite un tren de impulsuri pe 36-38Khz mai apoi receptorul ( TSOP ) il demoduleaza si da pe iesire un singur impuls de durata trenului de impulsuri. Apoi tu degeaba comanzi al doilea LED IR de la iesirea receptorul pentru ca efectiv ai pierdut trenul de impulsuri de care are nevoie receptorul integrat in receptorul pentru TV, deci acolo ai avea nevoie si de un modulator intre iesirea receptorul si LED-ul IR prin care sa obtii inapoi trenul de impulsuri pe 36-38Khz. Mai bine iti iei unu-l din China si daca te grabesti poti lua de pe Banggood, ajunge in 2 saptamani cu curier acasa. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Octombrie 12, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2021 Am comandat in china. 4 dolari cu tot cu drum... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum