Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STK 3062-III

Postări Recomandate

Buna ziua. Are cineva schema echivalenta pentru construirea cu componente discrete a unui înlocuitor pt STK 3062-3( sau 3082-3)? Într-o stație Luxman lv113 are tensiuni aiurea pe canalul stâng față de dreptul unde sunt cele din schemă. Nu este ars, amplificatorul funcționeaza dar se aude distorsionat pe acel canal si STK-ul se incinge considerabil. Nu reușesc sa reglez tensiunile pe tranzistorul pentru „idling adjust” ca pe celălalt canal. Finalii sunt buni ,măsurați cu multimetrul, tensiunile pe ei sunt corecte, ca si pe canalul bun. 

Mulțumesc anticipat

Editat de barbulescuorlando
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Am rezolvat. Am pus radiator pe noul stk3082III dar avem un sunet distorsionat la putere mai mare, „pe la ora 12”.  Am masurat tensiunile EB ale finalilor si fie avea diferențe fie erau prea mici. Avem ceva de genul 230mV pe unul si 330 pe celălalt ( pnp-npn) Nu reușeam deloc sa reglez curentul de mers în gol.  Au fost schimbați finalii care nu erau împerecheați( fuseseră schimbați de Dorel s.a). I-am schimbat cu unii ce au funcționat într-un vechi amp HarmanKardon și acum totul funcționează normal. Am 550mV pe ei cu scurt pe intrarea audio si fără sarcină. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări