barbulescuorlando Postat Octombrie 3, 2021 Partajează Postat Octombrie 3, 2021 (editat) Buna ziua. Are cineva schema echivalenta pentru construirea cu componente discrete a unui înlocuitor pt STK 3062-3( sau 3082-3)? Într-o stație Luxman lv113 are tensiuni aiurea pe canalul stâng față de dreptul unde sunt cele din schemă. Nu este ars, amplificatorul funcționeaza dar se aude distorsionat pe acel canal si STK-ul se incinge considerabil. Nu reușesc sa reglez tensiunile pe tranzistorul pentru „idling adjust” ca pe celălalt canal. Finalii sunt buni ,măsurați cu multimetrul, tensiunile pe ei sunt corecte, ca si pe canalul bun. Mulțumesc anticipat Editat Octombrie 3, 2021 de barbulescuorlando Link spre comentariu
zsjkuki Postat Octombrie 3, 2021 Partajează Postat Octombrie 3, 2021 Buna Am atasat foaia de catalog . STK3062 III.pdf Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Octombrie 3, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2021 Mi-am făcut temele înainte de a posta. Acea schemă de principiu o am si eu. Eu doream schema de inlocuire a lui cu tipul tranzistorilor si valorile pieselor folosite ca aici. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Octombrie 3, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2021 (editat) Am gasit ceva aici și aici Editat Octombrie 3, 2021 de barbulescuorlando Link spre comentariu
dan-a2 Postat Octombrie 3, 2021 Partajează Postat Octombrie 3, 2021 (editat) Pot sa va postez arhiva de pe elektroda daca va intereseaza.. Editat Octombrie 3, 2021 de dan-a2 Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Octombrie 3, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2021 Mulțumesc. Mi-am facut cont si am descărcat schemele. Nu știu însa cât de corecta e schema. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Octombrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2021 Pentru perechea superdiodă 2sc3964/2sa1360 îmi puteți sugera o pereche contemporana de înlocuire. Știu ca sunt compensati termic intern si se gasesc greu. M-am gândit la MJE340/MJE350 Dvs ce credeți? Mulțumesc. Tensiunea de baza-colector respectiv baze -emitor este de doar 3 v la mje față de 5 la 2sa sau 2sc Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 Cate bucati aveti nevoie?(2sa/2c) Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Octombrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2021 2+2. Sau mai mulți daca aveți. Depinde si de pret. Mulțumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 Nu am decat 1 sa si 1 sc....sorry Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Octombrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2021 e bine si atat. îi cumpăr Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 STK3062II nu este identic? Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Octombrie 5, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2021 Da, mulțumesc. Am citit ca trebuiesc adăugate ceva componente externe. Am gasit , între timp, 3082III, probabil facute în China. Voi încerca cu ele , eventual atașând un radiator suplimentar. Link spre comentariu
okean Postat Octombrie 7, 2021 Partajează Postat Octombrie 7, 2021 Radiator trebuie si la cele originale, mai era o schema dar nu dau de ea.... Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Octombrie 7, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2021 Am rezolvat. Am pus radiator pe noul stk3082III dar avem un sunet distorsionat la putere mai mare, „pe la ora 12”. Am masurat tensiunile EB ale finalilor si fie avea diferențe fie erau prea mici. Avem ceva de genul 230mV pe unul si 330 pe celălalt ( pnp-npn) Nu reușeam deloc sa reglez curentul de mers în gol. Au fost schimbați finalii care nu erau împerecheați( fuseseră schimbați de Dorel s.a). I-am schimbat cu unii ce au funcționat într-un vechi amp HarmanKardon și acum totul funcționează normal. Am 550mV pe ei cu scurt pe intrarea audio si fără sarcină. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum