Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PFC la 380/400V/10A

Postări Recomandate

Forma de unda e cam trapez .... la scule si aparatul de sudura merge brici, dar cand il conectez la centrala termica, nu suporta. Forma de unda cred ca nu va fi dreptunghiulara, in principiu vreau sa obtin dc dupa redresarea tensiunii de la generator, apoi il "modelez" cu puntea H (EG8010, atmega8, attiny, schema lui @nel65). Dar acum imi dau seama ca dupa redresarea de la generator o sa-mi trebuiasca un pfc activ si dupa aia urmeaza "modelajul".

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...

Salut, am o intrebare, cumva ciudata, fata de topic, dar.....Se poate elimina partea de PFC, dintr. o placa ESAB, a incercat cineva? ideea este ce tranzistorii de putere si dioda de PFC sunt in modul si ceva este ars. Aparatul merge, dar groaznic, deci partea finala este ok. Aparatul este un Caddy 151, daca s. ar putea elimina PFCul ar fi un Origo Arc 150. Placa asta de putere de noua este 1500 lei fara tva, deci evident nu se merita. 

Link spre comentariu

Alimentezi in curent continuu aparatul cu 400V sau cat ar trebui sa scoata dupa PFC si va merge.  Dar daca 1500 + tva ti se pare mult atunci ia altul, gasesti mai ieftin ? Nu cred. E 5000 lei altul nou.

Eu nu sunt adeptul improvizatiilor de genul asta. Fie aparatul merge cum a fost proiectat, fie nu merge si gata.

Editat de modoran
Link spre comentariu
La 11.11.2021 la 10:15, amudsen a spus:

Rezolvare "dorel"..... generatorul are o iesire 12v 8,3A, am conectat-o la o baterie auto, aceasta la un ups sinus. Merge, dar e o solutie temporara, un prim pas ar fi sa fac un pfc activ, o sa-mi manance urechile dar asta e.

Recomand aplicația celor de la TI pentru  230-V, 3.5-kW PFC are >98% Efficiency  https://www.ti.com/tool/TIDA-00779

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări