Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Converter tensiune pozitiva (+14v) in tensiune negativa (-10v)

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sesebe are totusi dreptate, la ce integrate smd se gasesc acum, toata treaba chiar ar fi fost mai mica de o moneda de 50 de bani, ma uitam pe la digikey si am fost surprins de diversitatea ofertei la acest capitol.

Nu se vrea a fi vreo ofensa ( in nici un caz din partea mea si am convingerea ca nu se pune problema nici de la cei 2 colegi ), ci doar o sugestie ceva mai explicita daca vrei, una despre progresele electronicii moderne :)

In fine, nu mai conteaza, e bine ca ai rezolvat. 
N-as inchide topicul, poate discutiile de aici ar ajuta si pe altii, totusi daca tii neaparat o voi face.

Spor si felicitari pentru reusita.

Link spre comentariu

Intrucat Marian nu inchide topicul din motivul invocat, sugerez si eu o solutie.

Simplul motiv pentru sugestia mea este randamentul. Daca vizezi peste 90% randament, solutii precum simulatorul online Webench de pe pagina TI.com este ceva la indemana oricui.

Trebuie insa sa-ti creezi un cont pe pagina lor si sa folosesti un integrat din optiunile oferite. 99% recurgi la un SMT.

Folosirea simulatorului nu implica decat indicarea datelor de intrare si iesire. In cazul de fata, cel putin o duzina de optiuni exista. Dintre care jumatate au un randament peste 90%. Am folosit de multe ori simulatorul si construit dupa simularile obtinute. Ofera si sugestii de cablaj, plus export in Eagle si alte produse CAD similare. 

Desigur, alti producatori ofera solutii similare. Eu prefer TI in montajele mele. 

Link spre comentariu

Referirea la SMD este doar tangențiala și este doar legata de dimensiuni. Exact aceeași schema se poate realiza folosind componente normale - cu pini. 

Soluția corecta ar fi fost cu sursa in comutație stabilizata ce ar fi utilizat cel puțin cu o treime mai puține componente și ar fi asigurat performante superioare mai ales legate de randament. 

Soluția aleasa este o soluție din anii 70-80 perfect funcțională dar învechită. 

Ps: nu considera acest post un reproș, fiecare este liber sa aleagă soluția cu care se simte confortabil. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări