yo7but Postat Octombrie 2, 2021 Partajează Postat Octombrie 2, 2021 Salut, Daca are cineva o schema cu un astfel de alimentator, am gasit pe net cu 555 dar scade mult tensiune (de la 10v la 5), cu toate ca curentul este sub 50 mA. Multumesc. Link spre comentariu
Kuki Postat Octombrie 2, 2021 Partajează Postat Octombrie 2, 2021 https://www.circuitstoday.com/positive-voltage-to-negative-voltage-converter Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 2, 2021 Partajează Postat Octombrie 2, 2021 Inversor cu mc34063, simplu de facut si deajuns pentru sarcini mici. Vezi ca am un topic aici pe sectiune unde explic tot ce-i de facut. Link spre comentariu
yo7but Postat Octombrie 2, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2021 Multumesc pentru raspunsuri. Kuki exact acea schema am facut-o, in gol tensiunea este OK dar in sarcina scade la -5v. Mai incerc. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 2, 2021 Partajează Postat Octombrie 2, 2021 Normal ca pica in sarcina, nu-i stabilizata. Ce propun eu este un regulator stabilizat. Link spre comentariu
Kuki Postat Octombrie 2, 2021 Partajează Postat Octombrie 2, 2021 Depinde de sarcina si de condensatorii de pe iesire. Cum 555 are curent destul de mic, se poate amplifica: Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 2, 2021 Partajează Postat Octombrie 2, 2021 Tot nestabilizat ramane! Intelegi de ce nu-i ok? Mc34063 are nevoie de doar cateva componente pe langa el si ofera suficient curent. Alternativa ar putea fi ceva variante moderne, gasibile pe la distribuitorii mai mari. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 2, 2021 Partajează Postat Octombrie 2, 2021 Ultima schemă e un multiplicator de tensiune, care suferă de aceeaşi scădere în sarcină.Folosibil doar pentru curenţi foarte mici, de ordinul miliAmperilor. Link spre comentariu
Nykky1976 Postat Octombrie 2, 2021 Partajează Postat Octombrie 2, 2021 -10 ,? ma ce putere la -10v ? Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 2, 2021 Partajează Postat Octombrie 2, 2021 In prima postare a invocat 50mA ca fiind ceea ce a testat cu LM555. Link spre comentariu
yo7but Postat Octombrie 6, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2021 Salut, Am rezolvat problema, am construit acel converter cu 555, am marit capacitatile , i-am pus un LM7910 si scoate exact -10v. Va multumesc pentru ajutor. Atasez o fotografie cu montajul realizat. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 6, 2021 Partajează Postat Octombrie 6, 2021 Foarte fain exemplu de scarpinat in urechea stinga cu mina dreapta. Dar daca trece mincarimea dece nu?!? Solutia corecta era cu o sursa stabilizata cu tensiune negativa de iesire. Ar fi iesit cit o meneda de 50bani daca era facuta cu SMD-uri. Link spre comentariu
nel65 Postat Octombrie 6, 2021 Partajează Postat Octombrie 6, 2021 Ceva de genu... Link spre comentariu
yo7but Postat Octombrie 6, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2021 N-am inteles chestia cu scarpinatul, ce am priceput eu este ca daca nu faci ceva cu smd-uri, ultra compact, pcb multi strat nu esti in trend. Mare-i gradina lui Dumnezeu dar si multi... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum