Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Robinet blocat (filet)

Mihai85

Postări Recomandate

Buna ziua.

Incerc sa desfac un robinet de trecere tip ''fluture'' din alama infiletat intr-un cot de otel avand calti pentru etansare. La cot este filet interior iar la robinet exterior.

Am incercat cu doi clesti de calitate dar nu clinteste. Incepe usor sa se strice hexagonul si nu am mai insistat .

Pot sa incalzesc cotul cu o lampa cu gaz?

Multumesc anticipat.

Editat de Mihai85
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mihai85

3

• validae

2

• Mircea

1

• adydep

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Voiam să-ţi recomand să încălzeşti îmbinarea cu lampa de gaz.Asta dacă robinetul va fi înlocuit....dar dacă vrei să refoloseşti robinetul, nu e recomandabil.Alternativa e umezirea câlţilor cu un solvent penetrant, sunt spray-uri degripante.Foloseşte cheie fixă de 22-24, nu cleşti, că robinetul e strâns nu glumă..

Link spre comentariu

Cotul e prins  de o teava de otel deci nu ar fi probleme. Robinetul alimenteaza vasul de la wc si  trebuie sa il schimb ca fluiera ceva in el si deranjeaza vecinii. Este intr-un bloc mai vechi la un unchi de-al meu si instalatia este de otel pana la intrarea in casa. Multumesc, o sa incerc ambele variante.

Link spre comentariu

Vezi că ,,fluieratul,, robinetului ar trebui să se diminueze sau să dispară, dacă robinetul e deschis ceva mai mult, de obicei ele fluieră la debite reduse  când apa e forţată să treacă prin orificii mici sau coturi înguste...efectul e similar şi la unele calorifere, care ,,fluieră,, când închizi robinetul mai mult.

Ca să nu ,,coci,, vopseaua de pe zid, pui o tablă sau bucată (ciob)de gresie între ţeavă şi robinet când încălzeşti cu flacără.Darse poate încălzi şi cu un uscător de păr ţinut foarte aproape....

Link spre comentariu

E bine sa-l inlocuiti ca sa il aveti functional in caz de inundatie.

Insa, si de asta am intervenit, daca suieratul se aude imediat dupa ce trageti apa, e posibil ca suieratul sa fie si de la valva flotorului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări