Florin berdila Postat Septembrie 29, 2021 Partajează Postat Septembrie 29, 2021 Salutare colegi am o întrebare la dvs ,,am făcut un cos de fum pt o soba la tara soba este fără fumare ,este cizma cum se mai spune pe aici ,,ce va întreb eu coșul de fum lam făcut din 16 buc care fiecare bucata are înălțimea de 30cm ,,eu va întreb rezista la soba pe care o am eu ca uni îmi spun ca acești segmenți crapa la temperatura ,,atunci dc ia mai scos pe piața,,ce ma sfătuiți lam și făcut cosu acum Link spre comentariu
Nostalgic Postat Septembrie 29, 2021 Partajează Postat Septembrie 29, 2021 Sunt foarte buni pentru asa ceva.Am facut si eu acum cîțiva ani si merg foarte bine. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Septembrie 29, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2021 Si nu vau crăpat,,,cu ce fel de adeziv ați dat Link spre comentariu
valivoi Postat Septembrie 29, 2021 Partajează Postat Septembrie 29, 2021 Un coleg de lucru a a vut cosul de la centrala facut din asa ceva a crapat in pod, dogoarea i-a aprins capriorii si i-a luat foc acoperisul, era bine daca pe interior exista si o teava metalica. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Septembrie 29, 2021 Partajează Postat Septembrie 29, 2021 (editat) 1 hour ago, valivoi said: Un coleg de lucru a a vut cosul de la centrala facut din asa ceva a crapat in pod, dogoarea i-a aprins capriorii si i-a luat foc acoperisul, era bine daca pe interior exista si o teava metalica. Din pacate asta se intampla cand toata lumea se pricepe la constructii. Eu am cosul din asa ceva si a facut fata la 2 ierni cu brio. Nu mai retin exact ce adeziv am folosit, cred ca adeziv BCA dar ce pot spune cu siguranta e ca la exterior l-am armat temeinic cu plasa din fibra de sticla iar in gaurile alea din blocuri am bagat niste bare de otel. Bineinteles ca tencuiala de la exterior a fost destul de consistenta iar in interior l-am curatat pentru a nu avea denivelari ce in timp pot aduna gudron. In pod a fost izolat si imbracat in rigips antifoc. Editat Septembrie 29, 2021 de AlpHs00 Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 29, 2021 Partajează Postat Septembrie 29, 2021 (editat) Astea sunt pentru mascare tuburi de ventilatie sau stalpi, nu pentru cosuri de fum. Sunt si caramizi dedicate pentru cosuri de fum, la alt pret. Se foloseste doar caramida refractara si mortar refractar, nu alte improvizatii. Editat Septembrie 29, 2021 de modoran Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Septembrie 29, 2021 Partajează Postat Septembrie 29, 2021 (editat) 3 hours ago, modoran said: Se foloseste doar caramida refractara si mortar refractar, nu alte improvizatii. Exact. Dar la o banala soba de teracota in afara de focar, si caramizile folosite la captusirea teracotei ce trebuie sa aiba propietati asemanatoare cu aceasta, fumurile cu ce fel de caramida se fac? Liantul din ce este compus? Pt. cei ce vor sa aprofundeze acest domeniu recomand Cartea sobarului si cosarului de V. Hopu si Gh. Moian, carte scrisa pe vremea cand se umbla si cu alte improvizatii nu doar mortar refractar si caramida refractara. Le: Pt cei ce se gandesc la varianta unei tevi de metal in interior, ar trebui sa ia in considerare coeficientul de dilatare. Editat Septembrie 29, 2021 de AlpHs00 Link spre comentariu
asterix196803 Postat Septembrie 30, 2021 Partajează Postat Septembrie 30, 2021 (editat) Dupa 2 ani de la construirea cosului de fum din caramida cu gauri pentru pentru horn am observat aparitia unor crapaturi mai ales la baza cosului de fum datorita condensului .....iar asta se datoreaza faptului ca izolarea la timp a exteriorului si consolidarea colturilor....nu a fost facuta ! Am inceput deja sa rezolv problema prin aplicarea unor bucati de gresie,resturi ramase de la alte lucrari ... (Teoria ca teoria.....dar practica ne omoara ) Editat Septembrie 30, 2021 de asterix196803 Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Septembrie 30, 2021 Partajează Postat Septembrie 30, 2021 (editat) Asterix hornul trebuie tencuit la exterior. Ca o completare, daca astia de la Brickston o recomanda pt. ventilatie sau stalpi, cei de la Kebe nu au nici un fel de problema sa o vanda ca improvizatie pt. cos fum, or fi grecii mai tampiti poate. Se pare ca in lumea lui Dorel cand un lucru iese prost, e de vina materialul si nu cel ce pune in opera respectiva lucrare. Editat Septembrie 30, 2021 de AlpHs00 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum