bogdan546 Postat Septembrie 27, 2021 Partajează Postat Septembrie 27, 2021 Am vazut mai demult o metoda de desfacere a unui transformator smps dintr-o sursa pc, dar nu am mai gasit topicul . As dori sa aflu cum pot desface un astfel de transformator fara sa ii deteriorez ferita . Link spre comentariu
djlove Postat Septembrie 27, 2021 Partajează Postat Septembrie 27, 2021 O metoda ar fi sa il pui la fiert in apa, dupa cateva minute la fiert se desface destul de usor.... Link spre comentariu
KISS Postat Septembrie 27, 2021 Partajează Postat Septembrie 27, 2021 Inseriezi un bec de 100W/230V cu primarul si-l alimentezi la retea. Link spre comentariu
bogdan546 Postat Septembrie 27, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2021 Acum 40 minute, djlove a spus: O metoda ar fi sa il pui la fiert in apa, dupa cateva minute la fiert se desface destul de usor.... Multumesc .O sa incerc aceasta metoda . Infasurarea primara este intrerupta si as vrea sa il desfac poate rausesc sa il rebobinez . Acum sigur va ganditi ca nu merita, dar chiar merita pentru ca face parte dintr-o sursa foarte scumpa si nu renteaza achizitionarea intregii surse. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 27, 2021 Partajează Postat Septembrie 27, 2021 Foarte putin probabil sa-l aduci la starea initiala. Link spre comentariu
vera Postat Septembrie 27, 2021 Partajează Postat Septembrie 27, 2021 Becul de 100W parca se alimenta in seri cu miezul. Parca @flomar60 a descris ac. metoda. La fierbere mare atentie-ferita nu trebuie sa stea pe fundul vasului (suspendata pe ceva) iar focul nu trebuie dat mare (incalzire inceata si unuforma, altfel apar tensiuni in ferita si se sparge). Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 27, 2021 Partajează Postat Septembrie 27, 2021 Circuitul cu becul in serie il alimentezi inainte sau dupa ce il pui in vas la fiert? Mie nu-mi e clar. Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 27, 2021 Partajează Postat Septembrie 27, 2021 Acum 2 ore, djlove a spus: O metoda ar fi sa il pui la fiert in apa, dupa cateva minute la fiert se desface destul de usor.... Asa le desfac eu. Tin trafu 5-6 minute in apa clocotita si apoi cu doua bucati de carpe trag usor in timp ce rotesc stanga-dreapta de fiecare tola (E). Se desface ca prin minune Link spre comentariu
bogdan546 Postat Septembrie 27, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2021 Acum 33 minute, sesebe a spus: Foarte putin probabil sa-l aduci la starea initiala. eu as as vrea, dar ... Link spre comentariu
flomar60 Postat Septembrie 27, 2021 Partajează Postat Septembrie 27, 2021 Cele 2 E-uri ale miezului se inseriază cu becul... nu se utilizeaza deloc apa... inițial, becul se va aprinde slab si, pe masura ce ferita se încălzește, se va aprinde mai tare... cam pe la 80-90 grade se incearca desfacerea... cu precautie si protectie sa nu vă ardeti!.... faceti un test initial pe alt miez de sacrificiu sa deprindeți metoda... nu mai stiu in ce topic am postat metoda, acolo am pus si poze... dar, sunt ceva ani de atunci! Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Septembrie 27, 2021 Partajează Postat Septembrie 27, 2021 Cu bec am reusit si eu sa desfac niste miezuri. Cu apa fiarta mai mult le-am spart...Atentie mare daca folosesti metoda becului. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 27, 2021 Partajează Postat Septembrie 27, 2021 Am avut un transformator care nu a mers prin metoda fierberii. L-am bagat in diluant D509 si dupa trei zile am reusit sa-l desfac. Daca nu reuseam cu diluant l-as fi lasat la uscat o zi si apoi il scufundam in toluen pt 24 ore...pana la urma tot gaseam un solvent. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 27, 2021 Partajează Postat Septembrie 27, 2021 (editat) Problema cu solventii este ca pot distruge carcasa, unii dintre ei, depinde si de carcasa. Prin metoda fierberii am desfacut si eu mai multe transformatoare dar rata de succes nu a fost foarte buna, multe miezuri s-au stricat. Editat Septembrie 27, 2021 de sesebe Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 27, 2021 Partajează Postat Septembrie 27, 2021 Eu am incercat prin metoda fierberii vreo trei bucati si toate s-au spart....! Le-am lasat si o jumatate de ora la fiert...degeaba. Se evapora apa din oala si tot nu se desfacea. Cred ca conteaza foarte mult solutia cu care sunt lipite. Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 27, 2021 Partajează Postat Septembrie 27, 2021 (editat) Cum s-au spart miezurile alea dupa ce le-ati fiert, le-ati lovit sau cum ? Intreb ca eu nu am spart nici-un miez. Prin fierbere se inmoaie lacul ala cu care sunt fixate, eu doar trag de E-uri in timp ce rotesc usor, lacul ala devine ca o plastilina in timpul fierberii. Mai mult de 10 minute nu am tinut niciodata un traf la fiert, nici nu a fost nevoie si le-am tinut direct pe fundul canii de metal cand le fierbeam. N-a crapat nici unul din cauza temperaturii, care oricum la fierbere nu are cum sa sara de 100 de grade. Editat Septembrie 27, 2021 de maxente Link spre comentariu
Postări Recomandate