Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

metoda desfacere transformator smps

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acum 40 minute, djlove a spus:

O metoda ar fi sa il pui la fiert in apa, dupa cateva minute la fiert se desface destul de usor.... 

Multumesc .O sa incerc aceasta metoda .

Infasurarea primara este intrerupta si as vrea sa il desfac poate rausesc sa il rebobinez . Acum sigur va ganditi ca nu merita, dar chiar merita pentru ca face parte  dintr-o sursa foarte scumpa si nu renteaza achizitionarea intregii surse.

Link spre comentariu

Becul de 100W parca se alimenta in seri cu miezul. Parca @flomar60 a descris ac. metoda.

La fierbere mare atentie-ferita nu trebuie sa stea pe fundul vasului (suspendata pe ceva) iar focul nu trebuie dat mare (incalzire inceata si unuforma, altfel apar tensiuni in ferita si se sparge).

Link spre comentariu
Acum 2 ore, djlove a spus:

O metoda ar fi sa il pui la fiert in apa, dupa cateva minute la fiert se desface destul de usor.... 

Asa le desfac eu. Tin trafu 5-6 minute in apa clocotita si apoi cu doua bucati de carpe trag usor in timp ce rotesc stanga-dreapta de fiecare tola (E). Se desface ca prin minune :) 

Link spre comentariu

Cele 2 E-uri ale miezului se inseriază cu becul... nu se utilizeaza deloc apa... inițial, becul se va aprinde slab si, pe masura ce ferita se încălzește, se va aprinde mai tare... cam pe la 80-90 grade se incearca desfacerea... cu precautie si protectie sa nu vă ardeti!.... faceti un test initial pe alt miez de sacrificiu sa deprindeți metoda... nu mai stiu in ce topic am postat metoda, acolo am pus si poze... dar, sunt ceva ani de atunci! 

Link spre comentariu

Cum s-au spart miezurile alea dupa ce le-ati fiert, le-ati lovit sau cum ?

Intreb ca eu nu am spart nici-un miez. Prin fierbere se inmoaie lacul ala cu care sunt fixate, eu doar trag de E-uri in timp ce rotesc usor, lacul ala devine ca o plastilina in timpul fierberii.

Mai mult de 10 minute nu am tinut niciodata un traf la fiert, nici nu a fost nevoie si le-am tinut direct pe fundul canii de metal cand le fierbeam. N-a crapat nici unul din cauza temperaturii, care oricum la fierbere nu are cum sa sara de 100 de grade.

Editat de maxente
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări