Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

baterie recuperată din telefon .. sfaturi

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am ramas cu bateria din imagine dupa o reparatie la telefon.

Bateria functiona foarte bine si as dori sa o refolosesc.

Pentru asta va cer autorul/sfaturi.

Doua chestiuni:

1. Cum folosesc mai usor bateria.

a. Folosesc bateria cu cablajul existent. Pot gasi un conector? Cum identific terminalele?  

b. Arunc cablajul existent si retin bateria la care adaug un controler de incarcare/descarcare.

Daca aveti sfaturi pentru aceasta operatiune.

2. Cum se incarca descarca aceasta baterie.

Cum am mai incarcat o celula li-ion (18650): curent constant (0.5C) pana la 4.1V. Apoi tensiune constanta (4.1V) pana la 0.05C.

Limita descarcare 2.8V.

Va multumesc pentru ajutor,

Viorel Andrei

0?ui=2&ik=5b83ecf38c&attid=0.1&permmsgid0?ui=2&ik=5b83ecf38c&attid=0.1&permmsgid

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Link-ul pozei nu funcționează.Identifici terminalele printr-o simplă măsurare cu un multimetru, trebuie să ai un plus și un minus.Eventual cu un bec de lanternă sau poziții auto, conectat pe post de consumator determini gradul de încărcare.Încarci acumulatorul cu un modul ieftin de la chinezi, TP4065.Fără modulul acela riști supraîncărcare sau descărcare excesivă.

https://www.sigmanortec.ro/Modul-incarcare-baterie-micro-USB-5v-litiu-1A-p125700766?g

Link spre comentariu

dl validae

am gasit sfatul dvs pentru incarcat poze:

"Poți încărca poza/pozele pe un site dedicat, cum ar fi Imgur.gif, Photobucket, TinyPic, PostImage, etc....apoi din pagina de upload, cauți adresa tip BB Code for forums. Atunci când copiezi acea adresă aici, pozele apar direct pe forum, fără click pe un link...

Unele site-uri cer crearea unui cont pentru a posta, unele nu cer asta. Unul dintre cele care nu o fac este https://imgur.com/upload"

dar vad ca nu ma descurc.

Am vrut sa pun link-urile :

https://i.imgur.com/EYrk2As.jpg

https://i.imgur.com/A6mjkAI.jpg

EYrk2As.jpeg

A6mjkAI.jpeg

Link spre comentariu

După ce încarci poza acolo, dai pur şi simplu click dreapta pe imaginea de acolo şi selectezi ,,Copy image,,. Apoi revii pe forum şi în postare dai click ,,Paste,,.Aşa am făcut mai sus...

Acea panglică flexibilă are plusul sub forma unui traseu lat pe una din feţe, iar minusul pe partea opusă.Răzuieşti panglica pe porţiunea lată pe ambele părţi şi măsori cu voltmetrul.

Link spre comentariu

Poti sa incarci bateria asta , dar ai nevoie de un incarcator la 4.2 v sa iti decupleze , ai nevoie si de ceva protectie pentru baterie , pentru ca este mai sensibila la lovituri , este pericol de incendiu .

Asa cum ii acuma , se poate folosi si cu placa de protectie la scurtcircuit pe care o are , sau poti sa o scoti si sa o folosesti fara , dar trebuie sa ai grija , ca nu este de joaca cu ea , are curent mare de descarcare , si poate foarte usor sa faca flama .

Link spre comentariu
Acum 53 minute, validae a spus:

Acea panglică flexibilă are plusul sub forma unui traseu lat pe una din feţe, iar minusul pe partea opusă.Răzuieşti panglica pe porţiunea lată pe ambele părţi şi măsori cu voltmetrul.

Imi este clar. Am sa fac o verificare. Totusi, pentru o alta aplicatie nu stiu cum ma conectez la trasee. Conexiunea prin conector pare cea mai sigura dar nu vad cum sa o fac.

Cred ca am sa raman la sfatul dvs. initial: bateria singura cu modul de incarcare/descarcare/protectie cu TP4056. 

Link spre comentariu

Scrie langa acel conector,ce pinout are.

Ai acolo P+ care logic e + si P- care e -

Pe mijoc ai ID,probabil o rezistenta catre P- ca sa stie telefonul ce baterie are si TH un termistor intern tot conectat catre P- sa monitorizeze temperatura.

Asta sunt baterii Li-Ion polimer,merge si cu TP4065 dar nu va incarca full bateria.

Acesta se opreste la 4.2V pe cand bateria e de 4.4V

Linear stiu ca au si LTC4065 simplu,la 4.2V si LTC4065-4.4 pentru noile baterii

Insa dupa cum arata e destul de "compromis" nu prea a fost scos din telefon cu grija si e cam "deformat" sa spun asa.

Link spre comentariu

Din ce văd, e fabricată în 2017 deci capacitatea ei poate fi drastic scăzută acum faţă de cei 3Ah declaraţi atunci.Se poate testa cu un montaj chinezesc, care descarcă în mod controlat bateriile (măsoară tensiunea, curentul de descărcare şi timpul, calculând capacitate efectivă).Pun un link, eu l-am cumpărat de ceva timp şi e util la sortat baterii cu capacitate necunoscută sau afectată de timp.

https://www.aliexpress.com/item/4001080871677.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4c9f6e26qdlPwi&algo_pvid=2d3cd715-c09d-434f-9067-48a800e9df53&algo_exp_id=2d3cd715-c09d-434f-9067-48a800e9df53-20&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"10000014222436817"}

Link spre comentariu
La 27.09.2021 la 19:55, gabiz_ro a spus:

Insa dupa cum arata e destul de "compromis" nu prea a fost scos din telefon cu grija si e cam "deformat" sa spun asa.

Cat de nesigura este?

La ce trebuie sa am grija?

O voi folosi ca sursa pentru un aparat care merge 1h pe zi si consuma cam 100mA.

O pot folosi sau e mai bine sa renunt la ea?

Mersi

Link spre comentariu

Modulul TP4056 limitează tensiunea la maxim 4,2V iar bateria are tensiunea maximă la 4,4V.Deci nicio grijă....iar cu consum de 100mA va merge mult şi bine.Să ai grijă să nu o scurtcircuitezi sau s-o înţepi, fiindcă poate produce flacără violentă ce nu se stinge cu nimic, doar acoperită cu nisip.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări