popgeo Postat Septembrie 26, 2021 Partajează Postat Septembrie 26, 2021 buna seara! stimati electronisti,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am un led samsung ue40s9as xxh,placa baza bn41-02434a,are imagine,dar nu are sunet pe tv ,dar nici pe surse externe.se regleaza osd -ul pe display,are doua ci audio ce se alimenteaza,4 dif bune,dar lipsa sunet.va rog o sugestie .multumesc! Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 26, 2021 Partajează Postat Septembrie 26, 2021 Ar trebui văzut dacă la întrare în finali este sunet. Link spre comentariu
popgeo Postat Septembrie 27, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2021 nu este semnal audio la intrare,am verificat domnul dan cod.sa nu blocheze cumva mutingul ?pe display apare muting si anulare din telecomanda.daca aveti vreo idee,va multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 27, 2021 Partajează Postat Septembrie 27, 2021 Dacă pe ecran apare simbolul de ,,muting,, e clar. Link spre comentariu
popgeo Postat Septembrie 27, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2021 domnul validae,simbolul muting apare doar la actionarea de pe telecomanda care si dispare de pe tele.multumesc! Link spre comentariu
GOLOGAN Postat Septembrie 27, 2021 Partajează Postat Septembrie 27, 2021 Un factory reset ati incercat ? Link spre comentariu
popgeo Postat Septembrie 27, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2021 da ,am incerca ,dar fara rezultat Link spre comentariu
GOLOGAN Postat Septembrie 27, 2021 Partajează Postat Septembrie 27, 2021 Mufă de casti are ? Funcționează. Link spre comentariu
popgeo Postat Septembrie 28, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2021 buna ziua! nu functioneaza nici pe mufa de casti.la intrarea pe ci am verificat cu un amplificator audio sa vad daca are semnal,dar nu are de nici un fel.astept idei.mersi frumos! Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 28, 2021 Partajează Postat Septembrie 28, 2021 Ar ajuta şi dacă am şti în ce condiţii a dispărut sunetul. Ca idee de cauză, am făcut odată curăţenie prin unitatea PC şi m-a mâncat undeva să-l dau cu peria de praf de la aspirator pe toată placa de bază.După asta mă pomenesc că nu mai aveam sunet.Am decis că o descărcare electrostatică formată prin electrizarea periei de plastic a aspiratorului a defectat cipul audio.Ca urmare am cumpărat o placă audio separată şi am montat-o în rack-ul liber.A mers aşa ceva timp, după care într-o zi, din senin n-a mai mers nici aia.Am scos placa externă şi surpriză ! Cipul audio îşi revenise de la sine, a mers până am schimbat unitatea cu totul.... Altă dată am dat cu acelaşi aspirator printr-un tv LG CRT căruia i-am ,,luat,, astfel sunetul, dar ăla nu şi-a mai reveit singur, ci a trebuit făcută o ,,şuntare,, cu un condensator pe pinii controllerului ce răspundea de procesarea sunetului.Sunetul n-a mai fost niciodată la fel de bun, pe unele canale se auzea aiurea, dar nici controllerul nu merita schimbat cu unul nou, fiind foarte scump.TV-ul nu-l mai folosesc demult, dar nu am uitat cum i-am ,,muţit,, sonorul cu aspiratorul.Nu zic că aţi fi dat cu aspiratorul prin tv, dar o descărcare electrostatică poate defecta tv-ul. Altă cauză ar putea fi conectarea unui cablu HDMI între PC şi Tv în timp ce acestea sunt alimentate.Cum PC-urile au doi condensatori de deparazitare (parte a filtrului EMI) pe mufa de reţea a sursei, în lipsa împământării la priză, pe masa mufelor apare o tensiune de circa 110-120Vc.a. care poate afecta grav tv-ul în care se introduce mufa.Au fost două cazuri pe forum de care-mi amintesc, atunci au fost avariate rău plăcile de bază... Link spre comentariu
popgeo Postat Septembrie 30, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2021 buna! in timpul functionarii a disparut sunetul si nu si-a mai revenit.am cautat o plca de baza ,dar nu am gasit.multumesc! Link spre comentariu
GOLOGAN Postat Septembrie 30, 2021 Partajează Postat Septembrie 30, 2021 Un update de soft ati facut ? Link spre comentariu
popgeo Postat Octombrie 1, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2021 ma gandeam la un dump ptr spi ,daca aveti cumva ?multumesc@ Link spre comentariu
Bercu Giuliano Postat Octombrie 2, 2021 Partajează Postat Octombrie 2, 2021 semnalul audio in format digital vine din procesor,vazut datasheet-ul,urmarit traseul pentru o eventuala componeta defecta daca nu,rebilat procesor Link spre comentariu
popgeo Postat Octombrie 28, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2021 buna seara! am rezolvat defectul de mai sus cu lipsa sunet prin efectuarea unui rebilat asupra procesorului.va multumesc la tit ptr sugestii.cu stima! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum