Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

led samsung ue40s9as-sunet

popgeo

Postări Recomandate

buna seara! stimati electronisti,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am un led samsung ue40s9as  xxh,placa baza bn41-02434a,are imagine,dar nu are sunet pe tv ,dar nici pe surse externe.se regleaza osd -ul pe display,are doua ci audio ce se alimenteaza,4 dif bune,dar lipsa sunet.va rog o sugestie .multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• popgeo

8

• GOLOGAN

3

• validae

2

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Ar ajuta şi dacă am şti în ce condiţii a dispărut sunetul.

Ca idee de cauză, am făcut odată curăţenie prin unitatea PC şi m-a mâncat undeva să-l dau cu peria de praf de la aspirator pe toată placa de bază.După asta mă pomenesc că nu mai aveam sunet.Am decis că o descărcare electrostatică formată prin electrizarea periei de plastic a aspiratorului a defectat cipul audio.Ca urmare am cumpărat o placă audio separată şi am montat-o în rack-ul liber.A mers aşa ceva timp, după care într-o zi, din senin n-a mai mers nici aia.Am scos placa externă şi surpriză ! Cipul audio îşi revenise de la sine, a mers până am schimbat unitatea cu totul....

Altă dată am dat cu acelaşi aspirator printr-un tv LG CRT căruia i-am ,,luat,, astfel sunetul, dar ăla nu şi-a mai reveit singur, ci a trebuit făcută o ,,şuntare,,  cu un condensator pe pinii controllerului ce răspundea de procesarea sunetului.Sunetul n-a mai fost niciodată la fel de bun, pe unele canale se auzea aiurea, dar nici controllerul nu merita schimbat cu unul nou, fiind foarte scump.TV-ul nu-l mai folosesc demult, dar nu am uitat cum i-am ,,muţit,, sonorul cu aspiratorul.Nu zic că aţi fi dat cu aspiratorul prin tv, dar o descărcare electrostatică poate defecta tv-ul. Altă cauză ar putea fi conectarea unui cablu HDMI între PC şi Tv în timp ce acestea sunt alimentate.Cum PC-urile au doi condensatori de deparazitare (parte a filtrului EMI) pe mufa de reţea a sursei, în lipsa împământării la priză, pe masa mufelor apare o tensiune de circa 110-120Vc.a. care poate afecta grav tv-ul în care se introduce mufa.Au fost două cazuri pe forum de care-mi amintesc, atunci au fost avariate rău plăcile de bază...

Link spre comentariu

semnalul audio in format digital vine din procesor,vazut datasheet-ul,urmarit traseul pentru o eventuala componeta defecta daca nu,rebilat procesor

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări