Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pompa vid pentru tuburi, generarea energiei ,,din vid,, sau de ce nu are ursul coadă...

Postări Recomandate

Pai si de ce nu o faceti? ( postatul numelui firmei ? ).

Apoi nici nu trebui sa mintiti dvs, e deajuns sa minta comerciantul acelui zpm...

PS: Bai ce departe am ajuns noi oamenii ca civilizatie, deja am reprodus a mai bengoasa forma de energie din Stargate :)

Mai auzeam si ceva de proiecte cu un motor ionic ( asta cica ar fi pe bune )... ce sa mai, in curand o sa avem si hiperdrivu' si ne mai trebui doar naquada-ul ( sau cum naiba se scrie ) sau trinium ca sa ne punem de-o nava intergalactica direct...

Sa fim mandri ca traim asfel de vremuri.

Zic!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 330
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

1 oră în urmă, mafalda a spus:

ca scanteia este formata din electroni

Pardon?

Electronii se pot respinge dar se pot si uni

Cu superglue?

Este si o lege a atractiei conductorilor parcursi de curenti in acelasi sens.

Ups! De la electronii care se atrag!

Si ce legatura are vidul si planeta Saturn, cu descarcarile electrice?

1 oră în urmă, misuraelectronic a spus:

exista o firma in Croatia parca

Aia care vinde si dispozitivele care se baga in priza si economisesc curent? Interesant, cum de mareile conspiratii ale companiilor energetice, nu a distrus firma.

Ce sa zic, nu am fost sef de promotie la liceu, nici mai departe. Am lucrat printre fizicieni atomisti, am vazut acceleratoare (tandem, Van de Graaff, betatron, ciclotron), am vazut ce se intimpla in camera cu ceata, placi foto sau pe tinte, dar din nimic sa iasa ceva, nu am intâlnit! E drept, am avut un coleg care "obtinea" apa vie si apa moarta, dar nu i-a ajutat la nimic, din pacate.

Da, exista teoria stringurilor, a materiei si energiei negre, dar, pâna la urma, nimic nu e dovedit, nici din pix, nici din practica. Si, chiar daca ar explica ceva, apar carente in ale probleme. Pina una alta, Universul si fizica, nu permit randament peste 1.

Link spre comentariu

Poate.

@Marian, imagineaza-ti unde era omenirea acum o suta de ani, ca sa nu spun acum cateva sute de ani cand inca se ardeau oamenii pe rug daca indrazneau sa iasa din tiparul gandirii vremurilor respective. Imagineaza-ti ca apari tu si spui ca pamantul nu este in centrul unviersului, atunci cand toata lumea stie ca este.

Fix asa este si acum, tot oamenii aia sunt, doar ca sunt imbracati cu alte haine, mentalitatea a ramas la fel ( nu permite legile fizicii, nu permite mama mare, nu asta am invatat la scoala ).

Pai noi nu stim mai NIMIC despre univers, despre ce se intampla intr-o gaura neagra, dar avem pretentia ca stim toate legile fizicii.

Nu stim cum a aparut viata, nu stim daca ea mai exista si in alta parte.

Nu stim mai nimic iar noi avem impresia ca stim aproape totul.

Pana la urma "free energy" exista, beneficiem zilnic de el, ca doar nu platim tribut astrului pentru energia pe care ne-o livreaza.

Daca se poate obtine energie din tubul acela cinescopic? Naiba stie, dar cine sunt eu sa contrazic? Este in regula, ba chiar indicat, sa trecem informatiile prin filtrul mintii, dar intelept ar fi sa lasam un loc si lui "poate". 

Link spre comentariu
Acum 40 minute, maresaldeflota a spus:

Mda, se pare ca m-am inselat, e folosibil pe post de combustibil nu pt constructie nave. Atunci inseamna ca am destul ca sa fac ceva util cu el.

Link spre comentariu
Acum 14 minute, RealAlex a spus:

Marian, imagineaza-ti unde era omenirea

Ma intrebam cind apare si argumentul acesta. De obicei se vrea lovitura de gratie. Din pacate, nu e decit vorbarie goala. Cumva, in acea perioada, legea lui Ohm era asa: R=UxI ? Ca inca nu se descoperise legea, nu se stia de ea. Sau,  greutatea era masa impartita la acceleratia gravitationala? Da, Copernic a fost condamnat pentru afirmatia sa, dar, din pacate pentru biserica, ce a afirmat era valabil si inainte ca biserica sa promoveze teoria geocentrica si dupa ce el a sustinut teoria heliocentrica. 

Link spre comentariu

Cred ca se incurca putin lucrurile, eu cand spun "free" inseamna ca nu platesc pentru ea, ca o primesc gratis, cum a fost exemplul cu energia de la soare, nu m-am referit la  perpetuum mobile.

Am tinut sa specific asta, sa nu se incurce lucruruile, totusi am terminat o facultate de inginerie mecanica, stiu foarte bine ce este randamentul si cu ce se mananca. 

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Mircea a spus:

Tocmai ce explicam copilului, amu fo cateva zile, dar eu i-am zis sa inmulteasca.

Poate chiar nu conteaza formula dupa care calculam 'greutatea' unei mase de ceva.
Nu cred ca termenul 'greutate' are vreo importanta daca nu ne raportam la ceva.
Nici 'masa' se pare ca nu mai este ce a fost :)

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări