Vizitator Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 Acum 18 ore, mafalda a spus: V-ati pus vreodata intrebarea, de unde vine (daca vine) toata energia Universului si unde se duce (daca se duce) ? Pfiuuu.... asta zici ca-i intrebare iesita din vortexu' de la Mirzanesti, asa aere de mare superioritate emana! La 25.09.2021 la 3:28, mafalda a spus: [...] Acum inchipuiti-va ca pe gatul tubului punem un transformator toroidal cu o spira in secundar si ca din grila Wehnelt controlam spotul in impulsuri sinusoidale sau dreptunghiulare. (Reamintim ca pt a functiona, un transformator trebuie sa lucreze obligatoriu in impulsuri sau in curent alternativ.) Spira secundara va culege prin inductie magnetica tensiunea si energia curentului de electroni accelerati prin tubul de sticla. Spotul de electroni isi va micsora viteza si energia pana la zero si in final electronii vor fi culesi de o metalizare interna si condusi la masa si din nou la katod pt o noua accelerare gratuita. Energia din spira secundara o vom redresa si o vom stoca intrun condensator si o vom folosi cumva. Puterea si energia obtinuta in secundar depinde de curentul spotului si de tensiunea anodului de accelerare si de frecventa. De exemplu in cazul unui curent alternativ de 1 A obtinut din doua spoturi contrare date de doi katozi de PL500 si o tensiune +Ua de 1000 V vom obtine o putere (si energie) de 1 kW ( 1 kWh). Transformatorul toroidal de pe CRT-ul de mai jos e ok? E parcurs taman prin centrul sau de catre intreg curentul de fascicol, care curent este modulat 100%, deci conform socotelilor dumitale ar trebui sa contribuie in totalitate la generarea de energie si a unei tensiuni alternative corespunzatoare in secundarul bobinat pe tor. Conform formulei pe care ai aplicat-o mai sus (P = U x I = 1000V x 1 A = 1000W) , deci in conditiile unui curent de fascicol sa zicem de 1 mA si o tensiune de accelerare de 25 kV... P = 1 mA x 25 kV = 25 W. Care putere de 25 W ar fi injectata in circuitul la care este conectat "transformatorul", respectiv in iesirea circuitului numit baleiaj vertical, care astfel dupa socotelile dumitale ar trebui sa se defecteze ori sa functioneze aiurea! Ceva... comentarii? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 Păi nu v-aţi prins că aşa cum e construit un tub CRT, nu e în ARMONIE cu Universul.....trebuie modificat de cineva ,,competent,,.Adică de un escroc cu aere de atoateştiutor, nu de noi ăştia proştii, care ne luăm după nişte cărţi de ştiinţă vechi şi depăşite, deşi ele dau rezultate dovedite şi repetabile...... Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 3 hours ago, mafalda said: Inteleg ca unii domni "electronisti" nu doresc sa beneficieze de un pret mai scazut la energie. Le voi respecta dorinta. Nicidecum, vreau sa platesc mai putin, chiar zero. Dar sa fie ceva fiabil si care sa fie realizabil. Am dat exemplul celor 150nW... si incerc sa-i transpun la consumul lunar al casei mele, adica la o medie lunara un pic peste 1MWh, si vad o investitie pe care nici nepotii nu o vor amortiza. PS: Nu sunt electronist, iar de lipesc piese pe un cablaj... apoi nu ma califica nicidecum electronist. Altele imi sunt calificarile, cei care ma cunosc stiu de ce postez pe acest topic. 3 hours ago, mafalda said: Cand va veni vremea sa regretatii trecutul si prezentul acesta, aduceti-va aminte ca ati avut sansa sa traiti mai bine si mai civilizat, daca veti mai apuca acele zile. Am vazut ca majoritatea celor din linkurile la cartile lor sunt dintre cei care regretau vremurile Casei Pionierilor, semn ca au fost profund marcati de vremurile Epocii De Aur petrecuta in bezna, atat dpdv a lipsei luminii, dar si a expunerii la o pseudo-cultura tehnica de nivelul Epoca De Piatra. Unde erau ei cu ideile lor (cunoscute de un secol spuneti) sa ajute tara si pe Ceasca ca sa nu stam in intuneric? Ca ma indoiesc ca Ceasca nu voia sa le dea cu tifla la imperialisti. 3 hours ago, mafalda said: Lumea progreseaza stiintific si tehnologic, dar acum este cenzura si in acest domeniu. Care cenzura, unde traiti, in Coreea de Nord? Este pe internet si mama stiintei si tehnicii, la liber, pentru toti. Doar sa vrei sa inveti. 3 hours ago, mafalda said: Electronica si fizica inseamna mult mai mult decat gasiti prin carti. Asa incepe orice drum catre absurd, prin convingerea ca in ultimii 500 de ani am ignorat ca Pamantul e plat... 3 hours ago, mafalda said: Poate in curand voi posta aici ceva aspecte din laboratorul meu de electronica ultra-dotat si cu marea mea biblioteca de mii de carti aflata la Magurele langa Facultatea de Fizica. De ce nu?! Dar, de citit, cate ati citit? Cu toate, ca fiind din cele care sunt limitate la gandirea celor de le-a scris, parca merita sa sfarseasca in soba. Zic si eu. 3 hours ago, mafalda said: Cat despre expozitia de aparatura electronica de masura si control, in curand. Colegul Franzm a intrebat despre metodele de masura. Nici un raspuns, de ce?! E bine de stiut ca regula GIGO se aplica in 99,99% din "miracolele" stiintei, acolo unde "armoniile" inlocuiesc explicatiile stiintifice. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 (editat) Acum 1 oră, Traian B a spus: Ceva... comentarii? Problema e ca la televizor nu se exploateaza decât o singura armonie, a treia sau a cincea. De aceea cantitatea de energie recuperata (da, televizoarele aveau un circuit de recuperare dedicat, mai ales alea de pe vremuri, când se folose o tehnica palpabila, nu asta noua, aiurita) era mai redusa. De unde rezulta ca trebuie exploatate toate armoniile concomitent. Iar torul trebuie sa fie unul Moebius, ca sa suceasca electronii pe ambele parti pâna le rupe spinii si se aliniaza toti cuminti în spira aia secundara. Desi eu as fi preferat o spira primordiala. Editat Octombrie 4, 2021 de franzm Link spre comentariu
telefunken Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 (editat) Aparent exista un generator al carui output depaseste puterea absorbita de motorul electric care il angreneaza. Este vorba de generatorul N-Machine construit de Bruce de Palma. Scolit pe bune pe la MIT si Harvard, dePalma nu reclama vreo conspiratie care il impiedica sa construiasca generatorul. Dispozitivul sau este bazat pe experimentul discului Faraday, nu extrage energie din punctul zero, din ether sau din ceva exotic. Teoria lui de Palma se bazeaza pe faptul ca rotatia unui corp produce o perturbatie a propriului cadru de referinta local. Este unanim acceptat in mediul academic ca un corp care se roteste produce fenomenul de "frame-dragging" Pentru cine vrea sa aprofundeze exista site-ul memorial https://depalma.pairsite.com/ si cateva filme pe youtube: Editat Octombrie 4, 2021 de telefunken Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 Din păcate există şi oameni şcoliţi care cred că pot ,,fenta,, nişte legi ale fizicii.Dar ca şi ignoranţii care cred că pot realiza Perpetuum Mobile, cei pe care ,,i-a înnebunit cartea,, cum spun ţăranii, nu au reuşit să obţină randamentul supraunitar dorit... Link spre comentariu
mafalda Postat Octombrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2021 Il rog pe domnul validae sa-mi spuna corect pe romaneste escroc, nu excroc, ca nu am fost exmatriculat din vreun croc.. Tot ceea ce au postat unii si altii pe aici, mi-a fost de folos si le multumesc tuturor pt sinceritate. Va anunt ca in Olanda pretul la benzina este peste 2 E (record) si se pare ca in Vest va creste in toate tarile, apoi si la noi se va dubla. Calatorii placute. Si in Olanda si in Germania si in alte tari am cunostinte in specialitatile respective, care cunosc secretul producerii gratuite de curent si alte forme de energie. Toti sunt constienti si spun ca fortele militaro-politice sunt in defavoarea inventatorilor si ca inca nu a venit timpul. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 Problema cu toate inventiile care capteaza energia liber si libera (inclus panourile fotovoltaice, turbinele pe fundul fluviilor, etc) este ca nu renteaza, inca. Amortizarea investitiei originale nu te aduce la stadiul de gratuit decat dupa ce transferi datoria copiilor si nepotilor, vreme la care minunea cu armonii e de mult fiare vechi... Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 Secretul producerii gratuite e să deții un dispozitiv care transformă în energie electrică o altă energie oarecare pentru care (încă) nu plătești. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 Probabil că atunci când petrolul va fi prea puţin şi prea scump ca să mai fie folosit şi pentru transporturi, va veni vremea combustibililor alternativi, automobilelor pe hidrogen, etc.Dar nici atunci nu veţi vedea energie din nimic, sau din ,,eter,,. Poate vor reuşi până atunci să pună la punct reactorul cu fuziune la rece... Link spre comentariu
mafalda Postat Octombrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2021 (editat) Ether inseamna ZPE sau punctul zero de la care pleaca totul. Toata energia este facuta din ZPE intrun anumit fel organizata. De fapt sunt mai multe feluri de organizari in stadiul primar. Este regretabil faptul ca romanii nu sunt interesati de a cunoaste tainele materiei, asa cum am vazut la multi din restul lumii. Tinerii acolo aleg caile stiintei. Acolo se discuta la greu si civilizat si inteligent. Chiar si atunci cand isi ascund cu dibacie unele idei, folosind anumite aluzii, poti sa le afli. Romanii sunt in schimb foarte interesati de a cunoaste tainele Ceresti si tinerii aleg caile Domnului. Care cai cer credinta oarba si nu cercetare. Cercetare inseamna in primul rand gandire imaginativa rationala bazata pe realitate. Editat Octombrie 4, 2021 de mafalda Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 ZPE e un fel de punct G. Link spre comentariu
mafalda Postat Octombrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2021 La 03.10.2021 la 8:22, cirip a spus: Va salut, Personal sunt super interesat de aceasta demonstratie, dar pentru a va scuti de efort, as intreba doar daca puteti desena o schita in care aratati in detaliu metoda de masura. Aici chiar ca nu pricep. Pai daca doriti "sa fie multiplicate", de ce sa le aratati "doar unor persoane" ? Cei interesati vor construi si vor contribui la scaderea consumurilor, a costurilor si a poluarii..... Metoda cea mai simpla de masurare: Un tub cu generatorul in el, care se incalzeste, este scufundat intro anumita cantitate de lichid si se masoara cresterea temperaturii intrun anumit interval de timp. Nu intru in detalii, formule de liceu, caldura specifica, calorii, wati, etc.... Se mai poate si cu instrumente de masura electrice, dar nu spun, ca as divulga prea mult. Consumatorul trebuie sa plateasca totusi ceva, deoarece asta nu este aer sau apa de ploaie. Acum 5 minute, daniels a spus: ZPE e un fel de punct G. Sunteti pe aproape, dar nu chiar. Punctul G nu e un punct si este cam mare, uneori chiar prea mare. Mai scormoniti. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Octombrie 4, 2021 Partajează Postat Octombrie 4, 2021 7 minutes ago, daniels said: ZPE e un fel de punct G. Ce e ala? Link spre comentariu
mafalda Postat Octombrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2021 (editat) Acum 7 ore, Alin_cj a spus: Cat costa un generator? Poate livra o putere de 1000w sau 2000w in continuu, 24 de ore din 24, 7 zile din 7? Ce dimensiuni de gabarit are? Costul am mai spus, este neglijabil. Poate sa fie chiar sub 50 lei pt 1 kW, dar depinde de producator cat mai incarca pt manopera si profit, daca nu are concurenta. Repet, este totul ridicol de simplu si ieftin si cu toate acestea putini il pot regandi, deoarece nu aplica un principiu predat in fizica elementara. (Modelul ukrainean din 1995 estima 100 $. Dar cei din Elvetia RQM cam 5000 E pt 5 kW.) Generatorul poate functiona oriunde in cosmos sau pe fundul oceanului. Poate sa dea absolut orice putere chiar reglabila pt care a fost construit. Unul singur de dimensiuni mai mari ar putea alimenta tot Pamantul ziua si noaptea. Nu are limite si nu polueaza decat daca este distrus si aruncat la gunoi. Pentru 2 kW ar trebui un corp de transfer caldura potrivit pt aceasta putere, sa spunem in medie cat o sticla de 1 litru. Incerc acum sa reduc dimensiunile si sa folosesc in exterior rezistente suplimentare din nichelina pt incalzire. Insa pt generatorul de curent dimensiunile sunt date de proprietatile mediului magnetic si de diametrul acceptabil al sarmei de cupru din secundar. Desigur conteaza si frecventa acceptata de miezul magnetic, (a caror tehnologii si calitati au evoluat f.mult in ultimul deceniu). Primarul este foarte capabil si poate sa dea aproape orice putere. Cred ca s-ar putea construi astfel de generatoare foarte minuscule, care sa inlocuiasca chiar si bateria ceasului de mana. Editat Octombrie 4, 2021 de mafalda Link spre comentariu
Postări Recomandate