Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

emulare divizor rezistiv TL431

gabiz_ro

Postări Recomandate

Va spun din prima ca inafara de executat montajul si scris softul in pic nu prea am alta experienta.

ce vreu sa va intreb,daca se poate,plecand de la schema de aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=24675 pot emula divizorul rezistiv format din R4 si R5 prin intermediul unui pic? si sa-l transform intr-un fel de potentiometru digital?

as dori sa am un control digital astfel incat sa pot modifica tensiunea de iesire a unei surse in comutatie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sofian

2

• gabiz_ro

2

Top autori în acest subiect

stiu ca se poate regla in limite mici,momentan cu un semireglabil multitura se poate regla intre 3,5 si ~6 volti,ceea ce e suficient pentru ce vreau eu.o sa incerc cu un potentiometru digital.probabil s-a mai discutat despre potentiometru digital pe forum dar functia search se pare ca momentan are ceva probleme.Am gasit MCP41010 si AD5241BRZ10 care cred ca le pot folosi la ce vreau eu.Problema acum e cum le comand.MCP41010 are interfata SPIAD5241BRZ10 interfata I2COricum pana vin componenteel mai am timp sa mai caut poate gasesc ceva.Multumesc pentru sfaturi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări