Vizitator ciprikaxp Postat Octombrie 29, 2007 Partajează Postat Octombrie 29, 2007 imi poate da cineva o idee (sau mai multe) referitoare la goniometrare?va rog.mai ales ceva despre metode de goniometrare. Link spre comentariu
d2134 Postat Octombrie 29, 2007 Partajează Postat Octombrie 29, 2007 Este disponibila la rubrica vinzari o carte de initiere: http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=24195&postdays=0&postorder=asc&start=15 Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Octombrie 29, 2007 Partajează Postat Octombrie 29, 2007 Pt. ce te intereseaza? Mai demult am participat la competitii pe 3.5Mhz (pe 144Mhz nu prea m-a interesar). Principiul este simplu: receptor cu antena directionala pe care urmaresti semnalul, padurea si eventual harta si busola. Link spre comentariu
Vizitator ciprikaxp Postat Octombrie 29, 2007 Partajează Postat Octombrie 29, 2007 ma intereseaza in banda 1-30Mhz.mai mult ma intereseaza metodele pe care le-as putea folosi.eventual pt o modulatie MA care stiu ca e cam greu de realizat.deci ma intereseaza ceva pt MA sau MF(frecventa nu faza).in prima faza vreau sa vad metodele de realizare: watson watson cred ca e cea mai potrivita dar ma astept sa apara anumite probleme in functionare.tocmai d'asta vreau sa incerc mai multe.aa...imi trebuie pt proiectul de stat de la anul viitor.dar vreau sa ma apuc de acum de treaba tocmai pt a gasi metoda optima.poti sa-mi dai un nr de tel sa te sun in caz ca am ceva intrebari...mai ales ca zici ca ai participat la un concurs pe tema asta.Best regards! Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Octombrie 29, 2007 Partajează Postat Octombrie 29, 2007 Nu prea le am eu cu radiotehnica, dar pot sa spun ca antena este calculata pe o anumita frecventa, nu stiu cum s-ar pune datele problemei in cazul frecventei variabile. Am realizat mai demult un receptor pe 3.5Mhz, era modulat in amplitudine, daca doresti schema ar trebui sa astepti pt. ca este la ai mei care inca sunt in renovare. Schema a functionat, dar nu se ridica la nivelul receptoarelor sovietice (se citea ALTAI daca nu ma insel). Sper sa te pot ajuta, am practicat radiogoniometria ca si sport, nu ca si constructor, deci mai degraba pot sa-ti explic implicatiile practice decat cele tehnice. Oricum, la cati radioamatori sunt pe forumu' asta... Ideea de baza este simpla: receptor-antena directionala-semnal. Urmaresti maximul semnalelor in casti, eventual te folosesti de harta pe care trasezi niste linii aproximative, te gandesti in ce ordine sa cauti "vulpile", reglezi busola pe directia respectiva si o tai prin padure. Urmaresti din cand in cand semnalul vulpii pe care o cauti, in ideea in care sa nu treci de ea pe aceeasi linie, te incadrezi in timp si o iei catre semnalul de sosire. La ce trebuie sa foloseasca aplicatia ta? Sunt mai multe variabile, adica trebuie sa faci si emitatorul? Nu poti sa emiti pe toata banda, doar 3.5, 7, 14, 21 si 28Mhz sunt pt. radioamatori (daca nu ma insel). Pt. teste emitatorul trebuie sa fie la distanta destul de mare de receptor (daca bubuia semnalu' in casti de-ti lua auzu' in momentul in care emitea alta vulpe stiai ca esti aproape!) Link spre comentariu
Vizitator ciprikaxp Postat Octombrie 30, 2007 Partajează Postat Octombrie 30, 2007 da...m-ar interesa schema.oricum te rog sa-mi dai un nr de tel ca sa putem vb.dc esti din bucuresti poate ne si intalnim.nu ar fi o problema cu echipamentele pentru ca pot lua orice fel de echipament dintr-un laborator destul de performant.so...da un bip macar la 0766697381.chiar am nevoie de ajutor in proiectul asta pentru ca nu se mai face scoala cum se facea si mi-e greu sa gasesc pe cineva care sa se priceapa la tema asta.Best regards! Link spre comentariu
Kosmin Postat Octombrie 30, 2007 Partajează Postat Octombrie 30, 2007 dar de ce nu dai pe la radioclub sau la palatul copiilor de la voi din buc :smt006 , sigur e cineva care trebuie sa stie si ceva radiotehnica, poate te lumineaza :smt001 Link spre comentariu
Vizitator ciprikaxp Postat Octombrie 30, 2007 Partajează Postat Octombrie 30, 2007 ok.o sa merg sa vad daca gasesc ceva.multumesc pentru sfaturi.Best regards! Link spre comentariu
Flor Postat Octombrie 31, 2007 Partajează Postat Octombrie 31, 2007 In fiecare miercuri, dupa ora 17 si pana pe la 19.30 o sa gasesti acolo niste persoane care STIU si chiar foarte bine ce e goniometria numita si "vanatoarea de vulpi"..La fel si sambata dimineata, de pe la 9 pana dupa 12.30...Stiu sigur ca mai sunt si alte ore, dar pt ele trebuie sa cauti site-ul PACO. (PAlatul COpiilor). Cu Gogu.. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 31, 2007 Partajează Postat Octombrie 31, 2007 Foarte in detaliu era prezentat acest sport in buletinele yo de prin anii 80. Gaseai si scheme de vulpi, si de receptoare, radiobusole, tehnici, etc. Link spre comentariu
Vizitator ciprikaxp Postat Octombrie 31, 2007 Partajează Postat Octombrie 31, 2007 multumesc foarte mult pentru sfaturi.cu siguranta o sa tin cont de elesi sambata dimineata o sa fiu acolo Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum