carageae Postat Septembrie 18, 2021 Partajează Postat Septembrie 18, 2021 Salutare tuturor! Un prieten vrea sa-mi aduca un amplificator pe lampi pentru reconditionare, cel mai probabil un final de la o orga...nu se stie nimic despre trecutul lui, a fost cumparat din targ. Il recunoaste cineva? Dupa cat se vede pare a fi un PP EL84 nemtesc, cutia din stanga nu stiu ce e, probabil preamp sau cutie de reverb. O sa vad mai multe cand ajunge agregatul la mine, dar pana atunci intreb daca il recunoaste cineva vizual...AEG pare a fi redresoarea, probabil cu seleniu...ceva ECC si doua finale. Asta am primit deocamdata: Link spre comentariu
saptemari Postat Septembrie 18, 2021 Partajează Postat Septembrie 18, 2021 Este un traf de semnal mic pe acolo, asa mi se pare. Cel gri, cilindric din a doua imagine, sus-dreapta Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 18, 2021 Partajează Postat Septembrie 18, 2021 Acum 51 minute, carageae a spus: Salutare tuturor! Un prieten vrea sa-mi aduca un amplificator pe lampi pentru reconditionare, cel mai probabil un final de la o orga...nu se stie nimic despre trecutul lui, a fost cumparat din targ. Il recunoaste cineva? Da, este Graf & Müller, Dachau vor München 1964 si cineva a deschis deja un topic cu aceasta orga. A scos si schema. Poze aici: https://postimg.cc/gallery/d7Krr5q si topicul deschis este aici: insa ... prea mult nu cred ca te va ajuta. Link spre comentariu
KISS Postat Septembrie 18, 2021 Partajează Postat Septembrie 18, 2021 Acum 3 ore, saptemari a spus: Este un traf de semnal mic pe acolo, asa mi se pare. Cel gri, cilindric din a doua imagine, sus-dreapta E traf de intrare pentru microfon. Carcasa aia cilindrica e din permalloy si miezul e E+I . Din pacate nu prea merg sus in frecventa, am si eu cateva, in schimb e excelent ecranul, l-am folosit ca al doilea ecran la trafuri step-up MC/MM, obtinand un plus de 20dB atenuare interferente. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 18, 2021 Partajează Postat Septembrie 18, 2021 Acum 1 oră, KISS a spus: E traf de intrare pentru microfon. Carcasa aia cilindrica e din permalloy si miezul e E+I . Din pacate nu prea merg sus in frecventa, am si eu cateva, in schimb e excelent ecranul, l-am folosit ca al doilea ecran la trafuri step-up MC/MM, obtinand un plus de 20dB atenuare interferente. Deci expertul nostru ecraneaza de doua ori trafurile. Link spre comentariu
KISS Postat Septembrie 18, 2021 Partajează Postat Septembrie 18, 2021 (editat) 1 oră în urmă, sesebe a spus: Deci expertul nostru ecraneaza de doua ori trafurile. Vorbesti ca sa te afli in treaba. Exista trafuri de intrare ecranate de trei ori, fiecare ecran adaugand 20-25dB atenuare interferente. Daca nu ai acces la experiente reale cu aparate High-End sau amplificatoare de masura, nu inteleg de ce te bagi in seama. Pe langa faptul ca nu ai citit suficienta documentatie in domeniu si vorbind doar ''de pe net'' fara a avea experiente reale in audio, iti exprimi pareri proprii care in final releva putina ta experienta. Uite de la Jensen, ecranat de doua ori: https://www.jensen-transformers.com/wp-content/uploads/2014/10/JT-346-AXT-14.pdf ..si ceva de citit: https://www.jensen-transformers.com/wp-content/uploads/2014/08/Audio-Transformers-Chapter.pdf Editat Septembrie 18, 2021 de KISS Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Nu vorbesc de pe net. Daca as vorbi de pe net as face mai putine greseli si as avea raspunsuri la mai multe intrebari. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Acum 12 ore, sesebe a spus: Deci expertul nostru ecraneaza de doua ori trafurile. Nici eu nu stiam ca se foloseste mai mult de un ecran, mai ales ca nu am vazut la producatorii industrial acest lucru. Dar in teorie exista aceasta informatie, si probabil DIY-erii au experimentat-o: Eu as fi curios de rezultatul masurat al unui traf dublu sau triplu ecranat. Ca sa-i mai pui o "caciula" la un traf ecranat nu-i greu, dar as dori sa vad si beneficiul. Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Despre ecranarea multipla ("sandwich") am învatat pâna si la scoala. Si l-am întâlnit exact în cazurile pomenite de Stefan. Atunci când nu-i necesar un ecran RF dedicat, ecranul exterior, cel din fier chior, se cupreaza. Link spre comentariu
KISS Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Se pare ca unii au fost degeaba la scoala si in viata reala nu au tangente cu electronica. Nici macar nu incearca sa citeasca cateva carti de specialitate si toate informatiile vin de la taica Gogu. Unii zic ca sunt eu ''al dracu'' si ''Gigi contra'', dar cum sa nu fii revoltat cand vezi atatea afirmatii eronate si pareri pur personale care n-au nici o treaba cu realitatea. Si, app, poza pusa de Adrian_pic e dintr-o carte a lui N.Crowhurst, din anii ''60. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Tataie, eu in liceu nu am facut aceeasi materie ca @franzm. Nu eu am ales ce materie sa mi se predea ci am inghitit ce mi s-a pus inainte. Poti sa-mi arati un producator care pune 2-3 ecrane la un traf de intrare? Sau nici producatorii nu au fost la scoala si nici nu au citit carti de specialitate? Acum 5 minute, KISS a spus: Si, app, poza pusa de Adrian_pic e dintr-o carte a lui N.Crowhurst, din anii ''60. Pai am pus link in primul topic, deci cine dadea click vedea poza. Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Eu zic, fara suparare, nu va inflamati, ca nu are rost. Si eu am invatat, tot prin scoala, de ecrane multiple. Ca sunt tot un dinozaur (tatae). Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Ok. Acum daca am lămurit ce era piesa de la intrare...putem reveni la amplificator? Schema e clar simplă...păcat că nu avem si valorile pieselor. Dar astept să ajungă la mine și voi vedea. M-aș fi bucurat de schema originală ca să pregătesc piese pentru reconstrucție. Link spre comentariu
KISS Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 @carageae, schema originala nu cred ca o sa gasesti, dar, tinand cont ca in timpurile alea cand se faceau amplificatoare cu lampi majoritatea erau asemanatoare nu vad vreo problema sa faci un reverse engineering tinand cont ca deja activezi pe la sectiunea tuburi de ceva vreme. Acum 47 minute, merck a spus: Tataie, eu in liceu nu am facut aceeasi materie ca @franzm. Nu eu am ales ce materie sa mi se predea ci am inghitit ce mi s-a pus inainte. Poti sa-mi arati un producator care pune 2-3 ecrane la un traf de intrare? Sau nici producatorii nu au fost la scoala si nici nu au citit carti de specialitate? Pai am pus link in primul topic, deci cine dadea click vedea poza. Tataie sa-i zici bunicului tau. Si, da, ai dreptate cu ''inghititul''. Unii dintre noi nu au ''inghitit'' manualele ci le-au studiat, cred ca e o diferenta. Am pus link la Jensen care produc trafuri cu ecrane multiple, si nu sunt singurii. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Acum 4 minute, KISS a spus: Am pus link la Jensen care produc trafuri cu ecrane multiple, si nu sunt singurii. Paoi si nu ne spui si noua cateva modele care au ecrane multiple? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum