Arhivarul Postat Septembrie 15, 2021 Partajează Postat Septembrie 15, 2021 (editat) Salut forumul. Am o mare problema cu amplif-ul din titlu. Asta deoarece nu pot gasi pe nicaieri, nici macar contra cost o schema electrica pentru CV 1462. Netul e plin doar de fratele mai mic, CV 1460. Din nefericire, chiar daca cele 2 scheme sunt identice, valorile pieselor difera radical datorita puterilor diferite. Dupa inlocuirea celor 2 tranzistori 2SA1358 / 2SC3421 tensiunea de intrare a ramas tot 2V ceea ce este complet neverosimil. Ceea ce inseamna ca problemele au aparut in amonte. Fac apel la bunavointa comunitatii daca m-ar poate ajuta cineva cu o schema electrica si eventual cu o lista de componente. Multumesc in avans. Editat Septembrie 15, 2021 de Arhivarul Eroare model Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 15, 2021 Partajează Postat Septembrie 15, 2021 Aveţi experienţă în depanarea aparaturii electronice, sau doar dorinţa de a-l repara singur ?.De obicei cine are experienţă suficientă, nu are nevoie de schemă decât în caz de componente ilizibile...eu cred că aţi schimbat doar tranzistorii şi aţi omis să măsuraţi şi rezistorii de polarizare.De multe ori străpungerea unui tranzistor duce şi la alte defecte. Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 15, 2021 Partajează Postat Septembrie 15, 2021 Schema Pe bani. Link spre comentariu
Arhivarul Postat Septembrie 15, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2021 (editat) Nu, nu am experienta de electronist, sunt ing. mecanic insa pasiunea pentru aparate audio / video o am de peste jumatate de secol. De-a lungul timpului m-am pretat la mici interventii insa niciodata la adevaratele probleme de electronica. In momentul de fata amplif-ul se afla de peste o luna la un service care, in lipsa schemei in discutie, nu prea are cum sa masoare valorile tensiunilor. Mai ales ca, asa cum ati amintit, o parte din piese au inscriptionarea ilizibila. Oamenii au zis ca s-ar putea face si asta, piesa cu piesa insa timpul alocat s-ar traduce in costuri de manopera greu de acceptat. Asa ca mi-am zis sa ajut cit pot, acesta-i motivul pentru care am cerut ajutor aici. Editat Septembrie 15, 2021 de Arhivarul Completare Link spre comentariu
Arhivarul Postat Septembrie 15, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2021 (editat) Acum 7 minute, franzm a spus: Pe bani. Da, multumesc mult, l-am gasit si eu insa inainte de a cumpara, am vrut sa epuizez toate variantele gratuite. Sau, daca tot platesc, poate as prefera ca banii sa ramina la un roman. Editat Septembrie 15, 2021 de Arhivarul Completare Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 15, 2021 Partajează Postat Septembrie 15, 2021 Cred că aţi face mai bine să luaţi legătura cu un electronist de pe Elforum care se pricepe la amplificatoare, în loc să-l ţineţi în acel service, unde se vede că nu prea pricep nimic din el.Avem oameni care ştiu să proiecteze amplificatoare, vă daţi seama că depanarea e floare la ureche în astfel de cazuri... Credeam iniţial că aţi încercat să-l reparaţi singur în necunoştinţă de cauză, dar când văd că un ,,service,, se împiedică de un amplificator fără schemă sunt consternat.... Aveţi opţiunea de a pune o cerere la Bazar - Servicii ElectroJob. Sau luaţi legătura cu unul din colegii @Marian, @DjLeco2021, sunt doi din cei care se pricep şi frecventează des forumul, deşi sunt mai mulţi cei care l-ar repara ,,pe genunchi,, cum s-ar spune... Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 15, 2021 Partajează Postat Septembrie 15, 2021 Asemenea aparate nu se duc la service ci la meseriasi :-) Link spre comentariu
Arhivarul Postat Septembrie 16, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Poate ca am definit gresit notiunea de 'service', de fapt amplif-ul se afla o cunostinta extrem de priceputa in electronica. I-am zis service deoarece peretii incaperii unde-si desfasoara activitatea sunt invizibili din cauza zecilor de Akai, Revox, Tandberg, Tascam si chiar si-un Ferrograph ce stau unele peste altele pina la tavan. Omul are clienti din aproape toata Europa, pina si din Germania i-au adus un Philips N 4520 - rezolvat prompt. Pina acuma mi-a pus la punct 2 deck-uri pe care personal le consideram pierdute. Posibil sa n-aibe o specilzare extrema in statii insa cu o schema la indemina, treaba este ca si rezolvata. Va multumesc mult pentru oferta cu pasarea problemei catre un profi in amplif-uri, voi profita de ea daca amicul cu pricina nu-i va da de cap. Am apelat la aceasta comunitate in speranta ca voi gasi pe cineva dispus, chiar si contra-cost, sa-mi ofere respectiva schema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum