Усилитель Postat Septembrie 15, 2021 Partajează Postat Septembrie 15, 2021 Acum 25 minute, merck a spus: Eu oscilez daca sa cumpar ScanSpeak 30W-4558T00 sau PEERLESS 830845 Eu as lua $ 283SB Acoustics SB34NRXL75-8 Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 15, 2021 Partajează Postat Septembrie 15, 2021 SB Acoustics, alte difuzoare cu o eterna vale la frecvente joase. Dar numai una, o reglezi din corectii. 27 minutes ago, sesebe said: Sporuri va doresc... Eu astept masuratorile, sa vedem daca sunt mai multe sanse acolo. Link spre comentariu
Alin_cj Postat Septembrie 15, 2021 Partajează Postat Septembrie 15, 2021 Am demontat un subwoofer si cand l-am montat la loc am pierdut un surub. . La volum mare, iesea aerul prin gaurica surubului lipsa si facea un sunet foarte asemanator cu distorsiunea lui @Florin_Eusebiu Poate nu este defect difuzorul. Se poate ca distorsiunile alea sa fie de la aerul ce iese prin gaura din piesa polara, care este cam mica si are si o plasa de protectie cu ochiuri mici. Iar cand astupi acea gaura cu degetul, cresc distorsiunile si mai mult pentru ca aerul se chinuie sa iasa acum spatiul si mai mic dintre bobina si intrefier. Ca sa probezi ce am zis, da cu un semnal curat de frecventa subsonica, de 10 sau chiar 5 Hz si vezi daca se mai aude acel sunet urat. Ai grija sa nu dai prea tare volumul ca sa nu depasesti excursia maxima a difuzorului, as zice eu sa nu depasesti aproximativ +-5mm. Daca nu se mai aude distorsiunea aia, inseamna ca se intampla ce am zis mai sus dar acum aerul iese cu viteza mai mica gaura pentru ca e mai mica frecventa. Daca si cu semnal subsonic suna urat, e bai... Poate freaca bobina sau sunt desprinse sarme din ea, ori a intrat ceva mizerie in intrefier. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 15, 2021 Partajează Postat Septembrie 15, 2021 Alte teste, aici 40Hz... cine testeaza asa un difuzor? La 15.09.2021 la 9:47, sesebe a spus: In primul rind trebuie sa faci testul cu semnal sinusoidal PUR fara alte armonici, cu semnal sinusoidal de 20-50Hz de la un generator. Poti folosi o aplicatie pe mobil pt asta daca nu ai generator. Uite-l mai sus la 40Hz... daca aia e 15% din putere cand membrana salta de 20mm, atunci e clar pentru mine. Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 (editat) Acum 3 ore, Mircea a spus: Alte teste, aici 40Hz... cine testeaza asa un difuzor? Iesperti semidocti cu canal iutup, cu abonati, contor de clickuri si alte celea. Care aduna aici informatii ca sa aibe cu ce comenta imaginile. Mai vazui pe unul din asta, mare iespert în aparate de masura, de s-a uitat crucis în MAVO-35, nestiind ce cauta acolo un transformator. În cazuri din aste îmi aduc aminte de întelepciunea poporului românesc: Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti. Editat Septembrie 16, 2021 de franzm Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Problema e ca filmul e al colegului nostru de topic. Pai, la așa tratament, ce sa “zică” bietul difuzor… Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Da domnule, sunt filmele lui, e canalul sau, "reviewurile" sale. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Acum 5 ore, Mircea a spus: Alte teste, aici 40Hz... cine testeaza asa un difuzor? Cum cine? Numai cine : Citat am citit inca demult Electroacustica si sisteme audio Cursul 6 Si el se dadea neprihanit . Link spre comentariu
Florin_Eusebiu Postat Septembrie 16, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2021 La 15.09.2021 la 23:49, Alin_cj a spus: Poate nu este defect difuzorul. Se poate ca distorsiunile alea sa fie de la aerul ce iese prin gaura din piesa polara, care este cam mica si are si o plasa de protectie cu ochiuri mici. Iar cand astupi acea gaura cu degetul, cresc distorsiunile si mai mult pentru ca aerul se chinuie sa iasa acum spatiul si mai mic dintre bobina si intrefier. Ca sa probezi ce am zis, da cu un semnal curat de frecventa subsonica, de 10 sau chiar 5 Hz si vezi daca se mai aude acel sunet urat. Ai grija sa nu dai prea tare volumul ca sa nu depasesti excursia maxima a difuzorului, as zice eu sa nu depasesti aproximativ +-5mm. Daca nu se mai aude distorsiunea aia, inseamna ca se intampla ce am zis mai sus dar acum aerul iese cu viteza mai mica gaura pentru ca e mai mica frecventa. Ai dreptate , am descoperit de unde vine acel sunet , exact datorita acelei plase de sarma care este lipita in gaura ! Difuzorul functioneaza normal in Xmax la 150w , am masurat tensiunea amplificatorului , este de 36 volti fara sa ajunga la clip ! La 16.09.2021 la 6:57, Mircea a spus: Mircea : amplificatorul are 36 volti in 40 Hz sinus , pana in pragul de clip ! Pe frecvente mai ridicate de 40hz , tensiunea imi scade . La 20 volti cu 40 Hz , membrana vibreaza la jumatate ,iar distorsiunea aceea mecanica se aude perfect , vine exact de la sarma aceea care este lipita in orificiul de aerisire - am descoperit asta ! La fel se intampla si la Beyma si la alt difuzor facut la fel ,care il am in niste monitoare pasive ! Nu inteleg de ce au pus sarma , poate ca sa nu intre vre-un soricel ,ca praf oricum poate sa intre sau alte impuritati mici! Fara sarma , s-ar auzi clar si la maxim , pentru ca sarma stopeaza defapt din circulatia aerului si provoaca acel sunet puternic - are o vibratie defapt tampenia de sarma Cineva aici scria ca marimea magnetului nu conteaza ! Eu cred ca marimea unui magnet de ferita spune totul despre puterea reala a unui difuzor . Nu discutam de cele pe neodium , eu ma refer la aceste pe ferita ! Marimea sau suprafata conteaza mult . In testul meu , difuzorul de kevlar are mai multa forta decat Beyma , iar magnetul este cu 2 cm diametru mai mic decat cel krk ! Bassul krk are undeva la 130 w cam pe acolo ,si Beyma 100 rms , deci m-am convins ca cei de la Krk nu mint in specificatii! Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Ai dreptate, trebuie scoasa plasa aia. Credeam ca ai scos-o deja. Cum ai determinat ca la 36V si 40Hz ampliful nu e inca in clipping doar cu un voltmetru? Link spre comentariu
Florin_Eusebiu Postat Septembrie 16, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2021 (editat) Este posibil sa poata fi scoasa sarma cumva ? Cam cat o fi lipita pe fier La 16.09.2021 la 15:00, Mircea a spus: Ai dreptate, trebuie scoasa plasa aia. Credeam ca ai scos-o deja. Cum ai determinat ca la 36V si 40Hz ampliful nu e inca in clipping doar cu un voltmetru? Eu Nu am scris despre distorsiuni in acest raspuns ! Alea nu le pot sti fara masura pe osciloscop, asa cum am scris pe alte pagini din urma . Dar asa logic , sa zicem ca pe la 80w nu are cum sa existe distorsiune , oricum membrana vibreaza cu zgomotul acela - deci tampenia de plasa este de vina ! Cum ai crezut ca am scos-o ???stiai deja demult despre problemele acestea si nu ai spus de la inceput ?? Cum poate fi scoasa plasa aceea fara sa stric altceva ? Editat Septembrie 16, 2021 de Florin_Eusebiu Link spre comentariu
Alin_cj Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 E greu de scos fara sa strici ceva. Ea a fost lipita acolo prin cealalta parte, cand au facut difuzorul, inainte sa puna membrana. Daca bagi difuzorul in cutie si nu se mai aude distorsiunea, mai bine las-o asa. "Eu cred ca marimea unui magnet de ferita spune totul despre puterea reala a unui difuzor" Asta nu e adevarat, lucrurile nu sunt chiar asa simple... Link spre comentariu
Florin_Eusebiu Postat Septembrie 16, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2021 (editat) Acum 19 minute, Alin_cj a spus: E greu de scos fara sa strici ceva. Ea a fost lipita acolo prin cealalta parte, cand au facut difuzorul, inainte sa puna membrana. Daca bagi difuzorul in cutie si nu se mai aude distorsiunea, mai bine las-o asa. "Eu cred ca marimea unui magnet de ferita spune totul despre puterea reala a unui difuzor" Asta nu e adevarat, lucrurile nu sunt chiar asa simple... Ok , nu te contrazic ! Il las asa oricum dar sunetul ala exista si cu el bagat in cutie, insa este perceput numai cand esti foarte atent sau ai urechea sensibila la asa ceva ! Nu inteleg de ce au gandit eronat chestia aia pentru ca multi constructori le fac asa .. probabil nici nu le pasa de noi astia care luam la depurecat orice lucru .Sigur au pus.o pentru a nu patrunde acolo vre.o ganganie , soricel, orice chestie , in afara de praf Editat Septembrie 16, 2021 de Florin_Eusebiu Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Intreb: de ce a fost pusa acea plasa acolo daca...nu nu are ce cauta acolo? Link spre comentariu
Florin_Eusebiu Postat Septembrie 16, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2021 (editat) Acum 7 minute, icar a spus: Intreb: de ce a fost pusa acea plasa acolo daca...nu nu are ce cauta acolo? Ca sa nu intre altceva in afara de praf ! Dar nu le pasa ca peste sunetul original intervine acea distorsiune cauzata de plasa respectiva. Eu nu inteleg de ce , atata timp cat si pe laterale in sasiu , are niste gauri pe unde poate sa intre lejer ceva mai mare decat praful ! Bine ca nu sunt plase de sarma subtire si acolo . O constructie facuta asaa..in bataie de joc Editat Septembrie 16, 2021 de Florin_Eusebiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum