Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

distorsiuni mecanice woofer ?

Florin_Eusebiu

Postări Recomandate

54 minutes ago, Florin_Eusebiu said:

In limita puterii reale a unui difuzor de bass , sunetul

este redat clar la orice frecventa , deci din cauza asta se pun tone de boxe una peste alta in concert (cat mai multe) , tocmai ca tensiunea data in difuzoare sa fie foarte mica , pentru un sunet CURAT .  

In limita benzii de frecventa (nu a puterii), un difuzor poate fi atacat cu frecvente dupa curba data in catalog. Altfel, de ce mai facem nspe mii de tipuri de difuzoare... daca unul de banda larga poate reda clar orice frecventa la puterea maxima declarata a difuzorului?

Data viitoare cand mai mergi la un concert, vezi dta in ce stare de functionare sunt amplificatoarele si apoi afirma ca distorsiunile audibile sunt de la difuzoare. 

Tonele de boxe nu sunt decat ca sa se obtina un SPL marit, nu e ca vor rockerii sa fie blanzi cu difuzoarele.

Intrebare de baraj: acum ca s-a descoperit ca ne fac la buzunar producatorii de boxe cu produse care ascund distorsiunile, care e etapa urmatoare? Un nou clip YT de succes? O plangere, bazata pe inregistrari video, la adresa producatorului? Eternizarea acestui topic pana se satura un moderator si inchide sandramaua?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 272
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin_Eusebiu

93

• Mircea

57

• merck

39

• sesebe

32

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 27 minute, validae a spus:

Dacă vei ,,testa,, la fel şi un difuzor serios de firmă, să zicem unul pe la 500$ şi va face şi ăla la fel, care ar fi concluzia ? Că toate-s proaste ?

.

Nu nu , pai tocmai ca am testat si mai vechi , sau mai ieftine ! Nu facea ca asta ,nici cand vibra membrana la maxim in 40-50 hz .. va dau un exemplu - un difuzor Vifa din  niste boxe nemtesti . 
La Dvs distorsioneaza asa ? Aveti curaj sa-l

testati ? :)  Eu nu am zis ca toate sunt proaste .. eu am aratat ce se intampla la unele

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu

Sunt convins că aşa cum (unii chinezi) scriu pe acumulatori tip 18650 capacităţi aberante de 5-8Ah, declară date eronate şi la unele difuzoare.Dar înainte de a fi convins că ai dat peste un fake, trebuie să fii sigur că ai şi testat cum trebuie.

Link spre comentariu
Acum 6 minute, Florin_Eusebiu a spus:

Pai asta o tot discut aici .. si incerc sa aflu ca unele difuzoare au specificatii foarte mincinoase

Beyma pe care l-ai cumparat nu are specificatii mincinoase. Taie tot sub 75Hz si ai sa vezi ca poti da cu putere maxima si nu va distorsiona. Eu am incredere in site-ul care a determinat practic (deci prin masuratori) graficul. 

Uite subwoofer cu specificatii nemincinoase:

ScanSpeak_30W-4558T00

Capture-d-e-cran-2021-09-15-a-20-23-54.p

La 40 de Hz nu tuseste! 

Link spre comentariu
Acum 7 minute, merck a spus:

Ne poti spune si noua ce modele erau? 

Vifa , B&C , unele din boxe mai ieftine thomann, etc , o sa caut filmarile 

Acum 3 minute, merck a spus:

Beyma pe care l-ai cumparat nu are specificatii mincinoase. Taie tot sub 75Hz si ai sa vezi ca poti da cu putere maxima si nu va distorsiona. Eu am incredere in site-ul care a determinat practic (deci prin masuratori) graficul. 

Uite subwoofer cu specificatii nemincinoase:

ScanSpeak_30W-4558T00

Capture-d-e-cran-2021-09-15-a-20-23-54.p

La 40 de Hz nu tuseste! 

De acord cu tine ca taie sub 75 , majoritatea fac asta ..dar problema la mine este tocmai la 40-60 hz , adica exact acolo unde am deschis subiectul , si distorsiunea apare la putere foarte mica 

Link spre comentariu
2 hours ago, Florin_Eusebiu said:

Cum ce amplificator ?? Pai nu am spus de la inceputul threadu-lui ca folosesc subwooferul original al difuzorului ?   Semnal vine din calculator , cu placa RME hdsp 9632

2 hours ago, merck said:

... tu si joasele si inalte le ai date cu +n-spe dB din egalizator. Am dreptate? 

2 hours ago, Florin_Eusebiu said:

Nu , in nici un caz ! Eu ascult numai pe 0 fara corectii! 

Iar iti lipsesc elementele de baza ca sa intelegi.

Acel amplificator de sub-woofer vine cu un filtru trece jos, dar acompaniat de un booster pe o anumita plaja. Daca boosterul adauga numai 6dB... tu realizezi cat de amplificate sunt aplicate difuzorului niste frecvente pe care difuzorul abia le suporta?

Link spre comentariu
Acum 3 minute, validae a spus:

Dar înainte de a fi convins că ai dat peste un fake, trebuie să fii sigur că ai şi testat cum trebuie.

Pai el 

Citat

am citit inca demult Electroacustica si sisteme audio Cursul 6 

dar acopera cu degetul portul de ventilatie din magnet ca sa ne arate ca distorsiunile cresc. 

Ii spui sa cumpere o coala de pal de 2x2m si sa faca o gaura ca sa puna difuzorul in mijloc si sa se apropie astfel de conditiile de testare din fabrica dar el tot ii da inainte cu difuzorul tinut in mana sau pus pe un taburet. 

Nu mai spun ca se inchina la:

Am incercat sa ascult, dar dupa ce vomita asta la minutul 4:12 am inchis. Toti producatorii sunt tampiti (cu exceptia a 1-2) si el este detinatorul adevarului! Bleax!

Link spre comentariu
Acum 18 minute, Mircea a spus:

Intrebare de baraj: acum ca s-a descoperit ca ne fac la buzunar producatorii de boxe cu produse care ascund distorsiunile, care e etapa urmatoare? Un nou clip YT de succes? O plangere, bazata pe inregistrari video, la adresa producatorului? Eternizarea acestui topic pana se satura un moderator si inchide sandramaua?

Daca o inchide , sa fie sanatos ! Atunci la ce a mai creat acest forum? Poate ca cineva scrie un adevar in astea si altcineva se bucura sa citeasca si sa mai invete cate ceva 

Acum 4 minute, merck a spus:

Pai el 

dar acopera cu degetul portul de ventilatie din magnet ca sa ne arate ca distorsiunile cresc. 

Am facut tot felul de experiente , care e problema cu asta? Cresc distorsiuni acolo , sau ceva merge aiurea?

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu
Acum 8 minute, merck a spus:

Sunet smecher din petarde .... nu exista!

Eu oscilez daca sa cumpar ScanSpeak 30W-4558T00 sau PEERLESS 830845. Sunt prea sarac sa cumpar lucruri ieftine. 

Ok , daca dumneata te chinui sa cumperi difuzoare si sa le pui in cutii facute manual in casa . Mie personal , mi-a sunat oribil orice boxa construita amatoricesc acasa. Acum , gusturile nu se discuta , fiecare cu urechea lui .  Eu o sa revin maine cu masuratorile amplificatorului de la subwooferul acesta , si mai vedem unde este gresit.

O seara minunata va doresc !

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu

Un lucru care pe care il folosesti in afara specificatiilor, e posibil sa functioneze aiurea. Nimeni nu testeaza un difuzor in mâna, ca apoi sa se minuneze ca merge prost. 

Pune difuzorul pe o placa mare, din PAL, sau inchide-l intr-o incinta, apoi mai stam de vorba. Altfel, batem apa in piua.

Acum 6 minute, Florin_Eusebiu a spus:

si sa le pui in cutii facute manual in casa

Nici nu stii ce cutii se pot face, manual, in casa!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări