Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

distorsiuni mecanice woofer ?

Florin_Eusebiu

Postări Recomandate

Spune-mi te rog , din ce vezi la specificatia Xmax -- difuzorul asta trebuie sa sa se auda clar pe BASS in afara incintei,  la cursa aceea de 6mm ??

9CA6603B-5010-44FE-BD93-EB0917AA171E.jpeg

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 272
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin_Eusebiu

93

• Mircea

57

• merck

39

• sesebe

32

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 49 minute, Mircea a spus:

........

Tu ceri sa se uite sub spider? Intreb ca sa inteleg. Daca asta intrebi, apoi are cum.

La sfirsitul primului filmulet postat este o poza din lateral unde se vede capatul la bobina.

Am intrebat de masurat acea bucata de bobina (se poate face asta prin comparatie cu fisii de hirtie taiata pina ajunge latimea hirtiei la lungimea bobinei expuse) pt ca aceea este Xmax pt difuzor fiind un difuzor overhung.

Link spre comentariu

15w in afara se aude 50w in cutie perceptibil , nu ?  X bagat intr-o cutie se aude XXXX , dar nu asta incerc eu sa arat aici . Eu incerc sa aflu de ce apar acele distorsiuni pe bass, asa de incet la sunet 

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu
La 15.09.2021 la 18:03, Florin_Eusebiu a spus:

Mircea : in legatura cu boxele pe compresie - eu m.am referit ca alea necesita difuzoare cu Xmax cat mai mare..

Repet, e fals ce crezi tu. Difuzoarele pentru incinta inchisa nu necesita Xmax mare.

La 15.09.2021 la 17:52, Florin_Eusebiu a spus:

Poate ca multi nu inteleg ce vreau sa spun eu aici , adica un difuzor asa mare , ar trebuii sa percuteze normal fara distorsiuni la un sonor destul de puternic pentru ureche... dar el se aude numai cu acele baraieli.

Repet, fals.

Nu dai cu 30Hz intr-un mid-woofer si te astepti sa sune ca un woofer sau un sub-woofer.

Membrana nu are sa raspunda mecanic corect la acea frecventa.

La 15.09.2021 la 18:26, Florin_Eusebiu a spus:

Spune-mi te rog , din ce vezi la specificatia Xmax -- difuzorul asta trebuie sa sa se auda clar pe BASS in afara incintei,  la cursa aceea de 6mm ??

9CA6603B-5010-44FE-BD93-EB0917AA171E.jpeg

Clar da, cu basi ca pus in cutie nicidecum. Cutia aia ajuta mult difuzorul, altfel cine mai voia cutii aiurea prin casa... Cutia aia, bine conceputa, scade si Fs-ul ansamblului. 

Deci, vedem video cu noul difuzor?

Ce amplificator folosesti, ce sursa de semnal?

Link spre comentariu

Mai poate fi posibil ca amplificatorul sa nu debiteze suficienta putere in el , si sa-i dea cu distorsiuni dupa ce trece de sunetul lui "curat" ? Cam ce voltaj (sunet curat) trebuie sa fie pentru un difuzor cu specificatii de 100w rms , daca ar fi reale , nu minciuni ..pentru ca eu sunt de parere ca majoritatea sunt specificatii mincinoase , mai ales la cele consumer

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu

Cutie prost realizata/acordata. Si, da, difuzor de proasta calitate.

Trebuie identificat exact tipul difuzorului si cautat datasheetul sau daca nu exista asa ceva atunci trebuie masurat de cineva.

Ma refer la primul difuzor si prima cutie de la care a inceput toata discutia.

Cred ca ori citesti citeza zile/saptamini si intelegi cit de cit cum sta treaba cu difuzoarele si boxele (posibil sa trebuiasca ani defat) ori apelezi la cineva care chiar are experianta cu asa ceva si gata.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 12 minute, Mircea a spus:

Ce amplificator folosesti, ce sursa de semnal?

Cum ce amplificator ?? Pai nu am spus de la inceputul threadu-lui ca folosesc subwooferul original al difuzorului ?   Semnal vine din calculator , cu placa RME hdsp 9632

Acum 8 minute, Mircea a spus:

Exclus. Ai un difuzor de 8R cu un SPL decent. Aia e vibratie mecanica.

Asa ... si eu cum am scris titlul acestui thread ??  De la ce vin defapt acele distorsiuni ?

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu
Acum 7 minute, Florin_Eusebiu a spus:

................ De la ce vin defapt acele distorsiuni ?

De la miscarea necontrolata a membranei datorata unei constructii slabe calitativ a difuzorului dar mai ales din cauza ca nu este bine acordata cutia in care este plasat difuzorul.

........si sa nu uit, puterii prea mari aplicate lui in conditiile de mai sus.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 7 minute, sesebe a spus:

De la miscarea necontrolata a membranei datorata unei constructii slabe calitativ a difuzorului dar mai ales din cauza ca nu este bine acordata cutia in care este plasat difuzorul.

........si sa nu uit, puterii prea mari aplicate lui in conditiile de mai sus.

Phh.. vai prietene , dar si Beyma cel nou de astazi , se aude identic !  Lasa cutia la o parte, am scris treaba asta si mai sus... hai sa nu mai discutam de cutii , hai sa vedem de ce face asa in afara cutiei  . Adica abia dai in el putina vibratie si apare acea distorsiune ! Faceti testul si voi cu melodia respectiva , ca sa vedem despre ce puteri vorbim - in nici un caz 100w cum le declara fabrica in specificatii

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu
Acum 6 minute, Florin_Eusebiu a spus:

De la ce vin defapt acele distorsiuni ?

De la faptul ca ceri unor woofere sa presteze ca subwooferele. 

Care a fost ideea achizitionarii difuzorului Beyma? Are magnetul doar de 12cm si greutatea de 2,9kg. 

Ai doua difuzoare unul no name (petarda) si unul de firma dar low entry care in aceleasi conditii presteaza la fel. De ce nu tragi concluzia ca nu difuzoarele sunt problema ci ceea ce doresti tu de la ele? De ce nu ai incercat sa tai joasele sub 50-70Hz din egalizatorul soft de pe PC si sa invarti de butonul de volum sa te convingi ca nu mai apar deistorsiuni? 

Cumpara un difuzor de firma care sa fie subwoofer si nu woofer si ai sa obtii ceea ce vrei, altfel arungi banii degeaba pe fereastra si te lamentezi ca nu obtii ceea ce doresti. Nu ne deranjeaza daca decretezi ca toate difuzoarele distorsioneaza de la 5% din putere in sus :rade:. Noi stim ce inseamna sunet distorsionat si care sunt cauzele. Tu .... inca nu ai cheltuit destui bani ca sa aflii raspunsul. 

P.S. Simt eu in urina ca tu si joasele si inalte le ai date cu +n-spe dB din egalizator. Am dreptate? 

Link spre comentariu
36 minutes ago, Mircea said:

Nu dai cu 30Hz intr-un mid-woofer si te astepti sa sune ca un woofer sau un sub-woofer.

Membrana nu are sa raspunda mecanic corect la acea frecventa.

Acum fo 4 pagini am zis ca mare branza nu poti face cu un mid-woofer ca Beyma. 

Faptul ca scrie 30-5000Hz in foaia lui de catalig nu inseamna nici ca are sa fie exceptional la 30Hz, dar nici la 5000Hz.

Ala e difuzor de folosit intr-o boxa pe 2 cai. 

23 hours ago, Mircea said:

Am cautat acel difuzor Beyma (30Hz la 5kHz) si e un fel de midwoofer, cel mult un woofer.

In nici un caz nu e un difuzor de subwoofer. Un subwoofer dedicat este mai curand 30-500Hz.

Deci, sa nu te astepti la o imbunatatire in raspunsul la joase. 

QED... 

Link spre comentariu
Acum 8 minute, merck a spus:

P.S. Simt eu in urina ca tu si joasele si inalte le ai date cu +n-spe dB din egalizator. Am dreptate? 

Nu , in nici un caz ! Eu ascult numai pe 0 fara corectii!  Cu tot respectul , dar te rog sa nu abordam un limbaj specific ciobanesc de mahala , cu "presimt in urina" cu nu stiu ce alte cuvinte . Hai sa vorbim totusi in stil educat , nu ca pe vremuri comuniste orientale

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu
Acum 20 minute, Florin_Eusebiu a spus:

Phh.. vai prietene , dar si Beyma cel nou de astazi , se aude identic !  Lasa cutia la o parte, am scris treaba asta si mai sus... hai sa nu mai discutam de cutii , hai sa vedem de ce face asa in afara cutiei  

Putem discuta asta daca vorbim despre difuzor de medii sau inalte. Un woofer sau un subwoofer nu poate scoate bass fara cutie, decretez la orice ora acest lucru! Am o pereche de "boxe" Open Baffle si am schimbat 3 perechi de difuzoare de 15" in speranta obtinerii unui dram de bass insa ... fara efect. Niste boxe cu woofere de 8" le dau ceata. Nu am folosit decat difuzoare brand name (Fane, Eminence si Visaton). 

Capture-d-e-cran-2021-09-15-a-18-31-39.p

Deci macar din acest moment, termin-o cu tampenia: sa vedem ce face un woofer sau subwoofer in afara cutiei pentru ca este o prostie! 

Acum 9 minute, Florin_Eusebiu a spus:

Hai sa vorbim totusi in stil occidental , nu ca pe vremuri comunist orientali

Fata de tine am experienta cu occidentalii. Aia nu continua sa bata apa in piua cum faci tu.

Atatia oameni iti spun contrarul, dar tu tot insisti sa ne deomsntrezi la toti ca ne inselam. 

Ai posibilitatea sa faci raport, daca consideri ca te-am jignit cu ceva. La fel de bine, poti sa iei tu pauza eterna daca moderatorul considera ca esti incurabil :57

Editat de merck
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări