Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

distorsiuni mecanice woofer ?

Florin_Eusebiu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 272
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin_Eusebiu

93

• Mircea

57

• merck

39

• sesebe

32

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 11 ore, ratza a spus:

Chiar mai aștepți să te ajute cineva, după ce te-ai pișat cu boltă pe sfaturile primite pînă acum?

Este total eronat ceea ce ai scris !!  Daca tot ai asemenea pareri imaginare , poti foarte simplu sa stergi cap coada acest thread

Link spre comentariu

Ai spus ca ai luat legatura cu o persoana care construieste boxe. De ce nu continui colaborarea cu acea persoana? 

Tu vrei un subwoofer dar cumperi un woofer si te intrebi de ce nu poti scoate subwoofer din el. 

Vezi clar aici ca diful tau este woofer:

http://www.loudspeakerdatabase.com/search/brand=Beyma/type=Woofer

Capture-d-e-cran-2021-11-01-a-07-54-28.p

Cand ai sa incetezi sa mai doresti sa faci din cacat bici care sa si pocneasca, revino aici si ai sa primesti ajutor. Cat timp crezi ca poti sa fentezi stiinta si sa faci din cacat bici care pocneste nu ne mai deranja. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Florin_Eusebiu a spus:

Este total eronat ceea ce ai scris !!  Daca tot ai asemenea pareri imaginare , poti foarte simplu sa stergi cap coada acest thread

Citeşte-ţi propriile afirmaţii înşirate pe ultimele 10 pagini şi pe urmă explică-mi cum e eronat ce am scris şi cît de imaginare-mi sînt părerile. Nu şterg nimic, las exemplu pentru alţii.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, merck a spus:

Ai spus ca ai luat legatura cu o persoana care construieste boxe. De ce nu continui colaborarea cu acea persoana? 

Tu vrei un subwoofer dar cumperi un woofer si te intrebi de ce nu poti scoate subwoofer din el. 

Vezi clar aici ca diful tau este woofer:

http://www.loudspeakerdatabase.com/search/brand=Beyma/type=Woofer

Capture-d-e-cran-2021-11-01-a-07-54-28.p

Cand ai sa incetezi sa mai doresti sa faci din cacat bici care sa si pocneasca, revino aici si ai sa primesti ajutor. Cat timp crezi ca poti sa fentezi stiinta si sa faci din cacat bici care pocneste nu ne mai deranja. 

Deci ..nici nu stiu daca intelegi ceva din ce am scris (daca probabil ai citit cu atentie tot ce am scris putin mai sus , despre componentele care le am) !   Eu vreau boxa pe DOUA CAI, cu acest woofer ! Boxa full range omule , boxa HI-Fi pe doua cai , cum vrei sa-i spui - ADICA WOOFER 10'' + TWEETER !  Ce subwwofer pomenesti aici ? Eu am cerut pareri pentru dimensiune incinta , la acest model de difuzor , pentru constructia a doua boxe HI-FI  sa le pun sa cante la un amplificator stereo . Deci am o pereche de Beyma + doua difuzoare tweeter.  

Voi continua colaborarea daca pretul unei boxe finale , este mai ieftin decat la magazin . Altfel pentru ce ar merita efortul ?? Trebuie sa stiu daca merita , sau daca scot la vanzare difuzoarele , si nu mai ma chinui sa fac boxele manual . Daca as sti cu precizie dimensiunea potrivita, m-as apuca eu sa le fac - ca nu vreau neaparat sa fie finisate ca in magazin , sau nustiu ce design ! Tai lemnu , il lipesc si aia e cutia.  Ma intereseaza sunetul , nu cum arata cutia .

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu

Asta am si intrebat aici - Ce dimensiune de incinta pentru acest difuzor , poate sa iasa cu aceste specificatii :  SPL minim 90 dB  , gama de frecvente 35-18.000 Hz (tweeter + woofer).  asta e tot ce ma intereseaza , ce mare chestie ? 

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu
La 31.10.2021 la 16:57, Florin_Eusebiu a spus:

Dintr-o discutie cu cineva care se ocupa de constructia incintelor acustice, am inteles ca acel difuzor necesita o incinta de aprox. 100 litri , ca sa scoata acel bass mai adanc de care spun eu ca imi place  , dar am observat ca se mareste defapt si SPL-ul pe toata plaja lui de frecvente , si excursia membranei in acelasi timp - deci trece muult de Xmax sub 60Hz (intervenind distorsiuni)  Asta ar insemna o incinta de 90 cm inaltime , latime 35 cm si adancime 40 cm . Nu imi explic totusi , de ce la majoritatea boxelor fullrange pe doua cai, din magazin, cu woofer de 10'' , dimensiunile sunt cele enumerate de mine prima data , iar acele boxe au specificatii intre 88-92 dB  (1w/1m, 100-200wati , plaja de frecvente  60-18.000 hz

Pai daca vrei sa faci fullrange de ce te intereseaza sub 60Hz? Deci cele din magazin cu woofer de 10" pleaca de la 60Hz si tu esti nemultumit ca sub 60Hz se depaseste Xmax la difuzorul tau. 

Link spre comentariu

Și pui doua difuzoare de alea pe care le-ai amintit și formezi o boxa 2.5 dacă vrei SPL asa de mare la frecventa asa de joasa, sau faci ceva pe 3-4 cai cu subwoofer dedicat (și filtru care te costa cit o pereche de boxe de magazin pt o singura boxă). 

Link spre comentariu
La 01.11.2021 la 20:44, Mircea a spus:

A zis full range, dar nu cred ca asta voia sa zica.

HI-Fi ..adica boxa din doua cai pe toata plaja de frecvente. Nu mai are rost sa ma complic ,din cauza costurilor finale , si nici nu iese bine.  Se gasesc boxe mai ieftine , direct din fabrica 

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări