Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

distorsiuni mecanice woofer ?

Florin_Eusebiu

Postări Recomandate

Acum 7 minute, merck a spus:

Cum sa aiba idiotul dreptate? 

Ti-am pus mai sus tabel, vorbim de SPL = Sound Preassure Level si vezi presiunea corespunzatoare in Pascali. Ca sa te convingi singur de pragul de durere cauta un compresor si pune-ti furtunul sa-ti sufle aer cu presiune in ureche si ai sa simti despre ceea ce iti vorbesc.

Pai tembelul vorbeste de 100W sunet pur care cica te omoara. Cum te omora??? Tu chiar intelegi engleza? Daca stau sa judec dupa 1000W scoasa din suta lui de W ... parca imi da cu virgula. 

Tu ai idee ce inseamna un sunet pur? 

Este un jegos infect care spune prostii care gadila mandria prostilor! Un inger ii trage o flegma in secunda 1!

Mda.. e clar !  Asa cum am mai scris in pagini anterioare , fiecare este liber sa creada ce vrea el

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 272
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin_Eusebiu

93

• Mircea

57

• merck

39

• sesebe

32

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 2 minute, Florin_Eusebiu a spus:

Hai sa te intreb altfel ! Ai fost in Cluj la Untold , sau orice festival major din tara asta? Ai idee ce putere adunata exista pe toate boxele acelea? Spune-mi macar in Volti , per total 

Pai daca nu a murit nimeni => sub 100W :85 sau sub 1000W dupa afirmatiile tale (ca peste 1000W ar fi murit lumea). 

Sau sub 10x1000W pentru ca nu s-a cutremurat orasul! 

Link spre comentariu

Prietene, tu nu deosebesti un lucru de alt lucru ! Ti-am spus clar, ca o cutie ( o incinta) orice vrei tu nu are treaba cu difuzoru in sinea lui . Stiu ca amandoua trebuiesc lipite .. dar ...Sunetul adevarat vine doar din difuzor , si orice cutie il schimba in multe feluri  ! Eu nu vorbesc aici despre ceea ce poate el sa faca in cutii ! Sunetul acela care il propaga difuzorul in aer liber este in specificatiile date de multi producatori , mincinos ! Daca de exemplu un producator iti spune ca boxa are 350w , minte ! Cand scoti difuzorul afara , vei auzi ca el se aude abia cu 15w . Asta am vrut eu sa arat aici si asta spune si baiatu din video dar nu intelegi tu ! La un difuzor de 1000w reali, cum se aude ala in cutie , te gandesti un pic asa ??

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu

Ai vazut clar de ce nu poti aplica 350W in difuzor in aer liber, dar nu intelegi de ce. Asta in ciuda tuturor explicatiilor.

Si 2, ce interes ai sa aplici 350W intr-un difuzor in aer liber? Unde bati si ce vrei sa dovedesti?

Link spre comentariu
4 minutes ago, Florin_Eusebiu said:

Daca de exemplu un producator iti spune ca boxa are 350w , minte ! Cand scoti difuzorul afara , vei auzi ca el se aude abia cu 15w .

Tu citesti ce scrii? Pai producatorul iti zice ce poate produsul ca un ansamblu? Ce tot te coiesti ca ce poate sau nu in aer liber?

Link spre comentariu
Acum 2 minute, Mircea a spus:

Ai vazut clar de ce nu poti aplica 350W in difuzor in aer liber, dar nu intelegi de ce. Asta in ciuda tuturor explicatiilor.

Si 2, ce interes ai sa aplici 350W intr-un difuzor in aer liber? Unde bati si ce vrei sa dovedesti?

Ca puterile declarate sunt aberatii

Link spre comentariu
1 minute ago, Florin_Eusebiu said:

Fiecare cu convingerile lui, chiar gresite, ca-n cazul de fata.

Log out pentru mine. Topicul asta e demult pe o directie gresita.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, Florin_Eusebiu a spus:

Eu te rog sa nu jignesti . Daca nu iti place discutiile acestea, te poti retrage fara suparare. 

Cum să mă retrag,stau până termin (sau finalizez )măi Viorică :85 .

Link spre comentariu
Acum 22 ore, Florin_Eusebiu a spus:

Ti-am spus clar, ca o cutie ( o incinta) orice vrei tu nu are treaba cu difuzoru in sinea lui . Stiu ca amandoua trebuiesc lipite .. dar ...Sunetul adevarat vine doar din difuzor , si orice cutie il schimba in multe feluri  ! Eu nu vorbesc aici despre ceea ce poate el sa faca in cutii ! Sunetul acela care il propaga difuzorul in aer liber este in specificatiile date de multi producatori , mincinos ! Daca de exemplu un producator iti spune ca boxa are 350w , minte ! Cand scoti difuzorul afara , vei auzi ca el se aude abia cu 15w . Asta am vrut eu sa arat aici si asta spune si baiatu din video dar nu intelegi tu ! La un difuzor de 1000w reali, cum se aude ala in cutie , te gandesti un pic asa ??

Tu citesti ce scrii? :85

De ce nu mergi la un medic psihiatru si declari in fata lui ce am pus in bold? :57

Cat ai sa mai continui sa afirmi prostia: difuzorul se aude cu n-spe W? La bornele difuzorului vii cu o putere, difuzorul este un TRADUCTOR care transforma puterea electrica de la borne in presiune acustica. Deci cand faci vorbire "se aude de" pui imediat dB nu W, ok? 

Tu cand esti la 50 de metri de un motor cu reactie nu auzi de n-spe W, da? Urechea ta aude (simte) o presiune sonora. 

Ti-am pus, si mai pun odata tabelul:

1-Examples-of-sound-pressure-levels-in-d

Acum 22 ore, Florin_Eusebiu a spus:

deci si alea de la Cluj de la Untold? :85

Link spre comentariu

Este prea adanca pentru tine. Mai bine ne intoarcem la difuzor si la incinta, poate in seara asta te culci mai invatat:

Citat

In order for a speaker to efficiently produce sound, especially at lower frequencies, the speaker driver must be baffled so that the sound emanating from its rear does not cancel out the (intended) sound from the front; this generally takes the form of a speaker enclosure or speaker cabinet, an often rectangular box made of wood, but sometimes metal or plastic. The enclosure's design plays an important acoustic role thus determining the resulting sound quality.

Sper ca acum ai inteles care este rolul incintei (scrie cu rosu mai sus) si de ce ai nevoie de ea. Deci nu mai lua in mana difuzorul, ci lasa-l in incinta. La Cluj la Untold ai vazut subwoofere sau woofere fara incinta? La ce concert ai vazut tu difuzoare de joase sau medii-joase care sa nu fie in incinte? Numeste macar un concert unde ai vazut asta. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări