Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

distorsiuni mecanice woofer ?

Florin_Eusebiu

Postări Recomandate

Acum 17 minute, Florin_Eusebiu a spus:

Omul cat traieste invata !

Unii invata singuri, citind si sorcandu-si creierii, altii cer sa li se dea informatia ca sa devina si ei invatati.

Raspunsul este corect: 

Citat

Eu personal am masurat de la capatul conului (acolo unde este lipit conul de spider)

Ok, sa vedem acum ce si cum:

Capture-d-e-cran-2021-09-17-a-17-07-02.p

Capture-d-e-cran-2021-09-17-a-17-06-23.p

Doua difuzoare de 18" primul de 800W, al doilea de 1200W.

Primul lucru care sare in ochi este ca magnetul la cel de 1200W este mai usor (mai mic) decat cel de 800W. 

Ambele au Xmax cam egale. Deci nu ne apucam sa judecam difuzoarele dupa marimea magnetului sau Xmax. 

@Mircea ti-a dat un link. Eu ti-am spus in trecut ca daca te indepartezi de punctului de ascultare (de duci la o distanta de doua ori mai mare) presiunea sonora scade cu 6dB (pentru o distanta de 4 ori mai mare presiunea scade cu 12dB). 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 272
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin_Eusebiu

93

• Mircea

57

• merck

39

• sesebe

32

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 48 minute, merck a spus:

Unii invata singuri, citind si sorcandu-si creierii, altii cer sa li se dea informatia ca sa devina si ei invatati.

Raspunsul este corect: 

Ok, sa vedem acum ce si cum:

Capture-d-e-cran-2021-09-17-a-17-07-02.p

Capture-d-e-cran-2021-09-17-a-17-06-23.p

Doua difuzoare de 18" primul de 800W, al doilea de 1200W.

Primul lucru care sare in ochi este ca magnetul la cel de 1200W este mai usor (mai mic) decat cel de 800W. 

Ambele au Xmax cam egale. Deci nu ne apucam sa judecam difuzoarele dupa marimea magnetului sau Xmax. 

@Mircea ti-a dat un link. Eu ti-am spus in trecut ca daca te indepartezi de punctului de ascultare (de duci la o distanta de doua ori mai mare) presiunea sonora scade cu 6dB (pentru o distanta de 4 ori mai mare presiunea scade cu 12dB). 

Unde scrie RMS ca nu vad ? Ai idee ce inseamna 1200w reali ? Te omoara in 2 minute . Specificatiile acelea sunt pur mincinoase prietene.

In fine , hai sa ne bucuram de aceasta minunata seara ! Ridicati un pahar cu muzica , va respect ! O seara faina

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu
Acum 11 minute, Florin_Eusebiu a spus:

Unde scrie RMS ca nu vad ? Ai idee ce inseamna 1200w reali ? Te omoara in 2 minute . Specificatiile acelea sunt pur mincinoase prietene.

In fine , hai sa ne bucuram de aceasta minunata seara ! Ridicati un pahar cu muzica , va respect ! O seara faina

Tu ai ideie cit este perceput ca diferenta de intensitate a sunetului trecerea de la 120W la 1200W?

Si, apropo, nu exista putere RMS. Este un nonsens tehnic, chiar daca se mai foloseste uneori.

to @merck, @Mircea si @franzm, voi chiar va plictisiti si nu aveti ce face decit sa-i dati apa la moara? Voi nu vedeti ca omul deja este expert si stie mai multe ca oricine altcineva de pe forum? Credeti ca ii vei schimba in vre-un fel convingerile lui de youtube??? 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
1 hour ago, Florin_Eusebiu said:

Pai asa am observat si in acele grafice de pe site ! Asta am observat si la difuzoarele mele. Nu am vrut sa spun FIX la 40 , dar intre 30-50 tot este.

Fals, ia schimba dta dimensiunile cutiei (adica acordeaz-o pe alta frecventa) si sa vezi cum maximul poate fii 20 sau 60Hz. Acuma, ca o sa râgâie sau fâlfâie difuzorul (vezi analogia cu urcatul pe poteca de munte cu Ferrari), trebuie sa intelegi care sunt limitarile unui dispozitiv prin comparatie cu ce vrei tu de la el.

@sesebe, pai 3 topicuri sunt active pe forum. Asta, ala cu ibricul si ala cu flybackul de 10kW pentru 10ms.

Link spre comentariu

Eu i-am spus de tractor dar cred ca nici n-a citit...........

Care-i ala cu ibricul ca sa ma mai distrez un pic? Filtrarea apei de baut? Acolo situatia este simpla dar scumpa, si deja i s-a facut recomandarea corecta: filtru fara UV n-are rost sa-ti pui.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

OK.

@merck parca tu ai spus ca pui ceva la dispozitie pt test. Am studiat azi problema si nu pot face o masuratoare foarte precisa avind si curent DC prin bobina. Mai exact imi lipseste sursa de curent cu impedanta foarte mare de iesire. O sursa cu impedanta mai mica de iesire va influienta si rezultatul.

Link spre comentariu
Acum 44 minute, sesebe a spus:

Eu i-am spus de tractor dar cred ca nici n-a citit...........

Care-i ala cu ibricul ca sa ma mai distrez un pic? Filtrarea apei de baut? Acolo situatia este simpla dar scumpa, si deja i s-a facut recomandarea corecta: filtru fara UV n-are rost sa-ti pui.

Exista si ibric pe acest forum ?? :86 Aoloo , chiar ma face sa beau ceva acum si sa aprind o mahoarca . Doamne fereste cum va evolua acest covid lu" Calache , si mai revine la normal cand o sa vad eu un difuzor care sa cante dar sa nu mai arate ca cele de astazi. Despre cateva topicuri active pe forum este si normal , multi s-au retras datorita altora

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Florin_Eusebiu a spus:

Ai idee ce inseamna 1200w reali ? Te omoara in 2 minute . 

Prietenu' tau de la care iei lumina spune de 100W :85

Minutul 6:03.

De unde scoate voi afirmatiile astea tampite? Ce baza teoretica (tehnica) au astfel de prostii repetate cu atata convingere? 

Din difuzor nu ies W care sa te omoare (cum spune idiotul in video) ci presiune. 

SPL = Sound Preassure Level

1-Examples-of-sound-pressure-levels-in-d

Editat de merck
Link spre comentariu

Multi se retrag datorita altora !!  Forumul din Ro si in general romanul , recurge la jigniri , nu dezvolta ceva , nu inventeaza nimic defapt , nu cauta rezolvarea , nu ramane calm in multe situatii, ci pur si simplu isi varsa nervii

Acum 23 ore, merck a spus:

Prietenu' tau de la care iei lumina spune de 100W :85

De unde scoate voi afirmatiile astea tampite? Ce baza teoretica (tehnica) au astfel de prostii repetate cu atata convingere? 

Si vrei sa spui ca nu are dreptate?  In legatura cu Mp3 de exemplu. Stai tu linistit ca asta e un om greu care a facut ceva in sistemele de sunet pentru concerte si club . Cand o sa asculti boxe Funktion One, mai discutam! Ei utilizeaza numai difuzoare Precison Devices

Deci ,imi spui te rog cum masor Xmax la difuzor ?

Acum 23 ore, merck a spus:

Din difuzor nu ies W care sa te omoare (cum spune idiotul in video) ci presiune. 

SPL = Sound Preassure Level

1-Examples-of-sound-pressure-levels-in-d

Presiune iese din incinte prietene ! Difuzoru in aer liber se aude la puterea lui adevarata exprimata in w-rms .Am mai aratat asta in subiect dar nu se accepta deloc de unuii. Daca pui difuzor de 1000w reali  in cutie , te omoara imediat acel Spl . Daca mai pui si 10 boxe cu cate 1000w pe difuzor , zguduie orasul 

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu

Cum sa aiba idiotul dreptate? 

Ti-am pus mai sus tabel, vorbim de SPL = Sound Preassure Level si vezi presiunea corespunzatoare in Pascali. Ca sa te convingi singur de pragul de durere cauta un compresor si pune-ti furtunul sa-ti sufle aer cu presiune in ureche si ai sa simti despre ceea ce iti vorbesc.

Pai tembelul vorbeste de 100W sunet pur care cica te omoara. Cum te omora??? Tu chiar intelegi engleza? Daca stau sa judec dupa 1000W scoasa din suta lui de W ... parca imi da cu virgula. 

Tu ai idee ce inseamna un sunet pur? 

Este un jegos infect care spune prostii care gadila mandria prostilor! Un inger ii trage o flegma in secunda 1!

Link spre comentariu
Acum 11 minute, Florin_Eusebiu a spus:

Presiune iese din incinte prietene ! Difuzoru in aer liber se aude la puterea lui adevarata exprimata in w-rms .Am mai aratat asta in subiect dar nu se accepta deloc de unuii. Daca pui difuzor de 1000w reali  in cutie , te omoara imediat acel Spl . Daca mai pui si 10 boxe cu cate 1000w pe difuzor , zguduie orasul 

Hai sa te intreb altfel ! Ai fost in Cluj la Untold , sau orice festival major din tara asta? Ai idee ce putere adunata exista pe toate boxele acelea? Spune-mi macar in Volti , per total 

Link spre comentariu

Te-am intrebat ceva. Cind imi raspunzi?

Acum 2 ore, sesebe a spus:

Tu ai ideie cit este perceput ca diferenta de intensitate a sunetului trecerea de la 120W la 1200W?

..............

Cit este perceput ca diferenta de intensitate a sunetului trecerea de la 120W la 1200W?

Iti spun eu cit va fi presiunea acustica generata la putere maxima  (sau pe-acolo): la 1024W ai 125dB iar la 1200W ai cam 125.6dB.

PS: cineva care a citit cursuri de electro-acustica stie ca intensitatea sonora (puterea acustica pt unii) nu se masoara in WATI bagati in difuzoare. Macar atit ar trebui sa stii.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 31 minute, Florin_Eusebiu a spus:

Presiune iese din incinte prietene ! Difuzoru in aer liber se aude la puterea lui adevarata, am mai aratat asta in subiect dar nu se accepta deloc de unuii. Daca pui difuzor de 1000w reali  in cutie , te omoara imediat acel Spl . Daca mai pui si 10 boxe cu cate 1000w pe difuzor , zguduie orasul 

Un subwoofer auto are in jur de 80dB daca vii cu 1000W ajungi la 110dB ( Da e greu sa intelegi ceva daca esti certat cu teoria. 

Indiferent daca este difuzorul este in incinta sau in mana urechea ta percepe doar presiunea acustica. Daca tu nici nu realizezi asta .... degeaba te chinui ca nu ai sanse!

P.S. Din greseala am facut un calcul eronat si am ajuns la 140dB. Nu se ajunge asa usor la 140dB. 

Eminence Definimax 4018LF 18" Speaker Driver cu 1200W ajunge pana la 128dB

Capture-d-e-cran-2021-09-17-a-21-09-23.p

Editat de merck
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări