sesebe Postat Septembrie 17, 2021 Partajează Postat Septembrie 17, 2021 Acum 47 minute, Mircea a spus: Au incercat colegii, cu grafice si exemple de calcule, sa-ti explice ca depasirea Xmax apare la puteri mult sub puterea nominala. E chestie legata de frecventa. Acum 41 minute, Florin_Eusebiu a spus: Aolo... pai asta e nasol Te-ai laudat ca ai studiat carti/cursuri de electroacustica. In aceste carti/cursuri trebuie sa fie explicat destul de clar cum se calculeaza si cum variaza deplasarea membranei in functie de frecventa pt un volum acustic constant. Link spre comentariu
Florin_Eusebiu Postat Septembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2021 (editat) La 17.09.2021 la 15:29, Mircea a spus: Aha, deci falfaielile exista inca. Vorba lui Caragiale... nu mai esti amuzant, amice. Nu mai exista acea distorsiune , acel zgomot ca inainte O sa fac filmare si vezi ! Nu stiu la ce fel de "falfaieli" te referi !! In afara de aerul propagat de vibratia membranei mai tare, nu mai avea alte sunete ca inainte. Dau in el cu 150w si o sa l auzi La 17.09.2021 la 15:54, sesebe a spus: Te-ai laudat ca ai studiat carti/cursuri de electroacustica. In aceste carti/cursuri trebuie sa fie explicat destul de clar cum se calculeaza si cum variaza deplasarea membranei in functie de frecventa pt un volum acustic constant. Dumneata ai ceva cu mine cred ! Te poti retrage din acest thread , fara suparare, ca oricum nu am invatat nimic din tot ce scrii. Daca scrii ceva, scrie in legatura cu difuzoare si electroacustica , nu mai ma tot trage pe mine la raspundere cu ce stiu cu ce nu stiu! Mircea : la o excursie de doar 5 milimetri , cam cati wati crezi tu ca trebuie sa ai la 40 hz pe un difuzor de 10" (sunet curat) ? Lasand la o parte faza cu nusitu ce difuzoare mega scumpe , vorbim strict de consumer la pret accesibil ! Esti de acord ca sunt minciuni in specificatii sau nu? Frate , sunetul ala de 250w reali trebuia sa te zguduie - pai ce sa cred eu daca el imi spune ca are o cursa de doar 5mm in Xmax, la con de 10" cu bobina 2" si are peste suta de wati mai ales daca sub Xmax abia se aude clar .Daca ar fi sa asculti pe lampa de 250w reali , ce difuzor de 10" cu bobina de 2 crezi ca ar rezista macar 15 secunde . Hai ma lasa ca lumea a fost mintita si o sa fie mereu cu gunoaiele lor - alea abia au cativa zeci de wati in realitate, si in specificatii le umfla cum vor Editat Septembrie 17, 2021 de Florin_Eusebiu Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 17, 2021 Partajează Postat Septembrie 17, 2021 De unde sa stiu, depinde de la un difuzor la altul. Nu face greseala sa cauti formule universal valabile. Nu exista! Link spre comentariu
Florin_Eusebiu Postat Septembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2021 (editat) Pai uite si alt exemplu ! Difuzoru din FBT Himaxx 60 , nu are puterea mincinoasa declarata de ei . Acel B&C duce la maxim 420w dar cu niste distorsiuni defapt . Daca este sa-l asculti clar , nu ai cum peste 250w reali si cred ca stii in ce fel tzipa boxa aia de lautarie Degeaba se lupta AES cu ei , ca tot teste facute la aranjament sunt In 40 hz , membrana trebuie sa vibreze frate nu jucarie (asta e difuzorul de azi, ca deocamdata nu a evoluat bine) si daca imi spune ca vibreaza doar 5mm pana la Xmax , ala nu ma pacaleste pe mine ca de acolo vin sute de wati reali pe un con de 15" . Mai este si alt secret - multe arata superb, minciuni impachetate frumos , dar niciodata nu ai cum sa afli cu ce pret pleaca din fabrici Editat Septembrie 17, 2021 de Florin_Eusebiu Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 17, 2021 Partajează Postat Septembrie 17, 2021 Acum 26 minute, Florin_Eusebiu a spus: Mircea : la o excursie de doar 5 milimetri , cam cati wati crezi tu ca trebuie sa ai la 40 hz pe un difuzor de 10" (sunet curat) ? Mai intai sa te intreb eu: unde masori acea deplasare de 5mm? Cand spui 5mm este amplitudinea varf la varf sau pentru o semiperioada? Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 17, 2021 Partajează Postat Septembrie 17, 2021 Iarta-mi ignoranta in ceea ce priveste boxele de lautarie, nu pot comenta nimic acolo. Iti recomand sa citesti si sa intelegi caracteristicile din foile de catalog ale unui difuzor. Nu aduc in discutie difuzoarele noname sa alte jeguri de neincredere. Cand vei intelege legatura intre banda de frecventa, puterea si deplasarea membranei, ai sa intelegi ca NU POTI PRETINDE UNUI DIFUZOR SA PRESTEZE LA PUTEREA NOMINALA IN TOATA BANDA REPRODUSA. Nu poti din cauze de limitari mecanice. E ca si cum zici ca vrei sa urci cu Ferrari pe munte, ca la 800hp ar trebui sa zburde, nu alta! NB: textul in majuscule are rolul de a scoate in evidenta textul, atata tot. Link spre comentariu
Florin_Eusebiu Postat Septembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2021 (editat) Acum 6 minute, Mircea a spus: Iarta-mi ignoranta in ceea ce priveste boxele de lautarie, nu pot comenta nimic acolo. Am dat un exemplu .. dar putem sa luam si alte exemplele ,cu care canta si Dimmu Borgir (JBL) fara probleme , ca eu inteleg oricum orice gen muzical si percep bassul acolo unde trebuie sa sune bine Editat Septembrie 17, 2021 de Florin_Eusebiu Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 17, 2021 Partajează Postat Septembrie 17, 2021 Un lucru pot sa-ti zic: un difuzor de 10" care are Xmax de 10mm poate fi echivalent in putere unuia de 15" cu un Xmax de 2mm. Ziceai ca ai citit teorie, samd. Totul e explicat in si de teorie. Nu am cunostinte de bass nici de la Dimmu Borgir. Si nici nu e relevant. Teoria e numai una. Link spre comentariu
Florin_Eusebiu Postat Septembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2021 (editat) Acum 18 minute, merck a spus: Mai intai sa te intreb eu: unde masori acea deplasare de 5mm? Cand spui 5mm este amplitudinea varf la varf sau pentru o semiperioada? Deja intram in complicatii la sectiunea mea de "incepatori" si Xmax nu-l vezi decat masurat cu un laser sau ochiometric cu subler sau alte tampenii de prin casa .Masuratorile exacte le fac aia care proiecteaza difuzoru respectiv . Daca stii ca poate cineva pe acest forum, as fi bucuros sa aflu metoda , dar practica nu teoretica Editat Septembrie 17, 2021 de Florin_Eusebiu Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 17, 2021 Partajează Postat Septembrie 17, 2021 Un exemplu doar, despre deplasarea volumului de aer. Vezi dependenta Sd si Xmax. tps://www.talkbass.com/threads/math-on-speaker-air-movement.111687/ Link spre comentariu
Florin_Eusebiu Postat Septembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2021 (editat) Acum 3 ore, Mircea a spus: Un lucru pot sa-ti zic: un difuzor de 10" care are Xmax de 10mm poate fi echivalent in putere unuia de 15" cu un Xmax de 2mm. Ziceai ca ai citit teorie, samd. Totul e explicat in si de teorie. Nu am cunostinte de bass nici de la Dimmu Borgir. Si nici nu e relevant. Teoria e numai una. Pe bunee ?? Amandoua in 40 hz cu bobine de 3" acelasi voltaj, etc ? Sau unu are un pret si altul este "de lux" mai scump mai aratos ? Ha ha Acum 3 ore, Mircea a spus: Cand vei intelege legatura intre banda de frecventa, puterea si deplasarea membranei, ai sa intelegi ca NU POTI PRETINDE UNUI DIFUZOR SA PRESTEZE LA PUTEREA NOMINALA IN TOATA BANDA REPRODUSA. Altceva am vrut sa spun ! Eu am discutat doar de 40Hz , acolo unde orice membrana vibreaza cel mai mult ! Lasa alte frecvente , stiu ca unul poate fi mai puternic ca altu in diferite alte frecvente. Despre 30-50 hz maxim vorbim aici , ca aici misca bine conul oricarui bass Editat Septembrie 17, 2021 de Florin_Eusebiu Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 17, 2021 Partajează Postat Septembrie 17, 2021 Acum 9 minute, Florin_Eusebiu a spus: Deja intram in complicatii la sectiunea mea de "incepatori" si Xmax nu-l vezi decat masurat cu un laser sau ochiometric cu subler sau alte tampenii de prin casa . Eu te-am intrebat unde masori nu cum masori. Trebuie sa stii unde sa te uiti ca sa apreciezi si ochiometric Xmax. Daca te uiti la magnet ... e clar ca nu vezi ce trebuie. Deci: unde masori deplasarea pentru Xmax? Link spre comentariu
Florin_Eusebiu Postat Septembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2021 (editat) Acum 11 minute, merck a spus: Eu te-am intrebat unde masori nu cum masori. Trebuie sa stii unde sa te uiti ca sa apreciezi si ochiometric Xmax. Daca te uiti la magnet ... e clar ca nu vezi ce trebuie. Deci: unde masori deplasarea pentru Xmax? Acum sa nu ma certi ca nu stiu! Nici nu ma laud ca stiu ceva ! Daca stii mai bine, ar fi corect sa scrii aici pentru noi incepatorii (unde & cum) . Eu personal am masurat de la capatul conului (acolo unde este lipit conul de spider) si cat de mult poate sa ridice in sus pe sinus la 40Hz . Se vede clar in acea filmare slow mo, ca membrana vibreaza inainte-inapoi, dar aici nu stiu exact cum se vede Xmax Editat Septembrie 17, 2021 de Florin_Eusebiu Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 17, 2021 Partajează Postat Septembrie 17, 2021 12 minutes ago, Florin_Eusebiu said: Altceva am vrut sa spun ! Eu am discutat doar de 40Hz , acolo unde orice membrana vibreaza cel mai mult ! Lasa alte frecvente , stiu ca unul poate fi mai puternic ca altu in diferite alte frecvente. Despre 30-50 hz maxim vorbim aici , ca aici misca bine conul oricarui bass De unde ai scos-o ca deplasarea membranei e fix maxima la 40Hz? Link spre comentariu
Florin_Eusebiu Postat Septembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2021 (editat) Acum 2 ore, Mircea a spus: De unde ai scos-o ca deplasarea membranei e fix maxima la 40Hz? Pai asa am observat si in acele grafice de pe site ! Asta am observat si la difuzoarele mele. Nu am vrut sa spun FIX la 40 , dar intre 30-50 tot este Deja am ajuns la rangul de Enthuziast pe acest site ! Desfacem un vin sau ? Voi sunteti mai vechi in meserie, eu sunt un simplu pe aici ,cu tot respectul , unde am gresit trebuie sa ma corectati . Omul cat traieste invata ! Acum 3 ore, merck a spus: Mai intai sa te intreb eu: unde masori acea deplasare de 5mm? Cand spui 5mm este amplitudinea varf la varf sau pentru o semiperioada? Dl merk , unde se masoara acea deplasare ?? Editat Septembrie 17, 2021 de Florin_Eusebiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum