Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

distorsiuni mecanice woofer ?

Florin_Eusebiu

Postări Recomandate

Acum 17 minute, Florin_Eusebiu a spus:

Eu stiu ca dumneata poate le respecti ingineria si consideri ca totul este facut perfect , dar crede-ma ca te inseli !

Stimate domnule începator

Îmi place ca pe o duzina de pagini te straduiesti din rasputeri sa ne explici ca n-avem habar. Ce-ar fi sa pui mataluta pe picioare o unitate de produs difuzoarele care sa-ti satisfaca pe deplin cerintele actuale. Sa stii ca voi fi primul care-si va da jos clopul.

Acum 31 minute, Florin_Eusebiu a spus:

Nu se poate fara , de acord !

De ce nu se poate fara?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 272
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin_Eusebiu

93

• Mircea

57

• merck

39

• sesebe

32

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1 hour ago, Florin_Eusebiu said:

Am scos sita !! Se aude perfect acum ! Fortaaa:40

0C9BB87E-A51D-4CA3-8604-12E60E8FA456.jpeg

Pacat ca nu ai alt amplif care sa redea mai mult de 36Vrms si sa vedem la ce putere incepe iar sa falfaie. Eu estimez ochiometric cel putin 50Vrms fara sita asta.

Poti filma iar si astupa cu degetul gaura?

Link spre comentariu
Acum 32 minute, Mircea a spus:

Cu programele inscrise cu alb pe fond albastru. 

Nu le-am gasit gratis pe net! 

Asta da gaura de racire , si plasa este pusa la exterior nu la interior 

Capture2.JPG

Link spre comentariu
17 hours ago, Mircea said:

Poti filma iar si astupa cu degetul gaura?

@Florin_Eusebiu, se poate?

Pai difuzoarele sunt cu magneti ventilati sau neventilati. 

Oricum, are rol si ventilarea aia. E gandita cu un scop. 

Zici ca nu-ti mai falfaie acuma, dar probabil ca noul aport de aer permite o miscare mai ampla a membranei. 

Ceea ce are sa duca Xmax mai aproape de Xmax destructibil. Altfel spus, moarte mai rapida. Dar, daca e adevarat ce zici, macar moare fara falfait. Nu ca ar fi avut mare importanta la ce putere bagi tu in el. 

Apropo de putere. Tu estimai 15W, si la masuratoare au iesit peste 150W. Cum iti explici asta? E vremea poate de o vizita la ORL inainte sa surzesti de tot. 

Link spre comentariu

Vreau sa te mai intreb o chestie ! Daca de exemplu in specificatiile unui producator de amplificator stereo (sau amplificatorului dedicat al unui bass activ sau boxa fullrange)  dispun doar de voltmetru ,si dau volum pana cand tensiunea de iesire la woofer ajunge pragul acela de voltaj calculat pentru wati rms dati de producator , este posibil sa existe distorsiuni si mai jos de acel voltaj ?  Sa zicem ca am 20 volti echivalentul a 50w 8oameni declarat de producator . Poate sa existe distorsiuni mari sub acei 20 volti , daca ascult la  15 volti de exemplu ?

Acum 6 minute, Mircea a spus:

@Florin_Eusebiu, se poate?

Apropo de putere. Tu estimai 15W, si la masuratoare au iesit peste 150W. Cum iti explici asta? E vremea poate de o vizita la ORL inainte sa surzesti de tot. 

:)Nu fac chestiile astea des , stai linistit , am facut si eu acolo cateva secunde la puteri mari . Stau bine cu auzul , mi-am facut audiograma pe fiecare an

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu
Acum 5 minute, Mircea a spus:

Au incercat colegii, cu grafice si exemple de calcule, sa-ti explice ca depasirea Xmax apare la puteri mult sub puterea nominala. E chestie legata de frecventa. 

Aolo... pai asta e nasol

Link spre comentariu

Pe pagina loudspeakerdatabase.com cand iti da curba de raspuns, iti da si deplasarea membranei in functie de puterea aplicata si de frecventa. Si nu minte!

Deci, vedem video cu imbunatatirea dupa eliminarea grilei? Altfel, cred ca tot falfaie. 

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Mircea a spus:

Pe pagina loudspeakerdatabase.com cand iti da curba de raspuns, iti da si deplasarea membranei in functie de puterea aplicata si de frecventa. Si nu minte!

Deci, vedem video cu imbunatatirea dupa eliminarea grilei? Altfel, cred ca tot falfaie. 

Da , am vazut acolo chestia , dar te,am intrebat altceva in mesajul din urma , in legatura cu niste masuratori 

este montat in cutie , nu , nu a mai avut zumzaiala aceea, dar nici nu l am dat mai mult de 25 volti

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări