icar Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Ma rog, opinia ta, pe care nu o impartasesc. Nu cred ca dupa proiectare/constructie, nu au facute si niste teste. Ori, sa treci cu OK un astfel de difuzor, care hârâie prea audibil, inseamna sa-ti tai craca de sub picioare. Parerea mea. Link spre comentariu
Alin_cj Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Nu au pus-o pentru praf, au pus-o pentru mizerii putin mai mari care fac probleme mai grave daca intra in intrefier. Ala e un difuzor de 10$ la poarta fabricii...nu au stat ei prea mult sa il optimizeze. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 54 minutes ago, Florin_Eusebiu said: Este posibil sa poata fi scoasa sarma cumva ? Simplu. Eu am un şpiț cu varfuri fine. Bag in 2 gauri si rotesc. Cand cedeaza plasa o apuc cu un alt şpiț mai solid si rotesc. Nu cad piese sau vreo pilitura inauntru. 54 minutes ago, Florin_Eusebiu said: Eu Nu am scris despre distorsiuni in acest raspuns ! Alea nu le pot sti fara masura pe osciloscop, asa cum am scris pe alte pagini din urma . Ai folosit cuvantul clip. Deci, cum stii ca nu e in clip? 54 minutes ago, Florin_Eusebiu said: Dar asa logic , sa zicem ca pe la 80w nu are cum sa existe distorsiune 36Vrms inseamna peste 150W la 8R. 54 minutes ago, Florin_Eusebiu said: Cum ai crezut ca am scos-o ???stiai deja demult despre problemele acestea si nu ai spus de la inceput ?? E adevarat ca nu e un secret, dar nici foarte cunoscut. De cand ai testat cu degetul, mi-am zis ca te-ai prins. Nu stau sa caut acum, dar exista video pe YT cu un tip care a pus alti magneti cu gaura mai mare si a marit substantial puterea. Ca cuprul din bobina e mai aerisit si poate mai mult. Link spre comentariu
Florin_Eusebiu Postat Septembrie 16, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2021 La 16.09.2021 la 15:59, icar a spus: Ma rog, opinia ta, pe care nu o impartasesc. Nu cred ca dupa proiectare/constructie, nu au facute si niste teste. Ori, sa treci cu OK un astfel de difuzor, care hârâie prea audibil, inseamna sa-ti tai craca de sub picioare. Parerea mea. Dumneata crezi ca si difuzoarele au prea mare evolutie sau ce ? Stai sa vezi (daca mai existi) ce difuzoare or fi peste 50 ani ! La 16.09.2021 la 16:06, Alin_cj a spus: Nu au pus-o pentru praf, au pus-o pentru mizerii putin mai mari care fac probleme mai grave daca intra in intrefier. Ala e un difuzor de 10$ la poarta fabricii...nu au stat ei prea mult sa il optimizeze. Da corect ! Ai observat insa cumva si pe difuzoare scumpe sa existe problema pe la gaura aceea de ventilatie ? La 16.09.2021 la 16:13, Mircea a spus: Ai folosit cuvantul clip. Deci, cum stii ca nu a fost in clip Pai acest amplificator are un limitator de rms , adica daca dai mai mult decat atinge el puterea maxima, taie imediat semnalul catre difuzor ! Dupa aceea daca cobori volumul, incepe sa se auda . De asemeni mai are o chestie interesanta : atunci cand de exemplu ai volumul dat la jumatate cu semnal de intrare maxim suficient , poti da volumul inspre maxim ca el se aude defapt tot la volumul de la jumatate ! Dar daca dai volum pe intrari mai tare , taie imediat curentul , cum am zis mai sus ...are si led pt clip in spate .Ce inseamna asta in amplificatoarele class D ultima generatie ? Link spre comentariu
Alin_cj Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Acum 39 minute, Florin_Eusebiu a spus: Ai observat insa cumva si pe difuzoare scumpe sa existe problema pe la gaura aceea de ventilatie ? Se aud distorsiuni din gaura de ventilatie si la alea scumpe, dar mai incet, Au gaura mai mare, evazata, si plasa mai permisiva. In poza e un difuzor de 1000 euro B&C Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Chiar nu se gaseste nimeni sa inchida timpenia asta de discutie? Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 La difuzoarele scumpe, vorbim de 1000 si mai mult de euro, acea sita nu exista. Fie lipseste, fie nu are gaura deloc. La banii aia nu se mai lucreaza cu jumatati de masura. Link spre comentariu
Alin_cj Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Deci ce e in poza de mai sus "nu exista"? Deseara pun o poza mai clara Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 O fi un model mai vechi sau ciudat. Link spre comentariu
Alin_cj Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Nu-i vechi. https://en.toutlehautparleur.com/haut-parleur-b-c-speakers-21ipal-1-ohm-21-pouce.html?___store=tlhp_en&___from_store=v2 Link spre comentariu
Florin_Eusebiu Postat Septembrie 16, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2021 (editat) Am scos sita !! Se aude perfect acum ! Editat Septembrie 16, 2021 de Florin_Eusebiu Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Pana si difurile cu neodimium au acea gaura. Eu nu cred ca se poate fara. difuzor de vreo 500 de euro. Toate de la Fane au gaura si sita: https://www.fane-international.com/category/413/Low-Frequency-Loudspeaker-Drivers Eminece, idem: https://www.eminence.com/pro-audio/neodymium-series/ https://www.eminence.com/pro-audio/professional-series/ Chiar asa sunt de prosti producatorii de difuri PRO??? Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Cum de îndrăznești sa contrazici experți YouTube? Link spre comentariu
Florin_Eusebiu Postat Septembrie 16, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2021 (editat) Acum 14 ore, Alin_cj a spus: Deci ce e in poza de mai sus "nu exista"? Deseara pun o poza mai clara Nu trebuie neaparat unul asa scump ! Este de ajuns si la 350€ pentru ca la noi oricum este din gama "scump" Acum 12 ore, sesebe a spus: Cum de îndrăznești sa contrazici experți YouTube? Domnul sesebe , cu tot respectul , dar daca nu mai suporti acest thread , te poti retrage fara sa te superi ! Noi aici am dezvoltat o chestie , pentru ca de asta avem forum ! Care e problema de esti suparat ? Poti veni la mare oricand ,si stam de vorba cat vrei la niste beri - te cazez eu gratis Acum 12 ore, merck a spus: Pana si difurile cu neodimium au acea gaura. Eu nu cred ca se poate fara. Nu se poate fara , de acord ! Sita este problema - sita aceea de sarma . Opreste din aer , vibreaza , creeaza acele sunete ca o distorsiune peste bass . Difuzoarele fara gaura aceea (sau gaura fara sita) nu au problema respectiva Eu stiu ca dumneata poate le respecti ingineria si consideri ca totul este facut perfect , dar crede-ma ca te inseli ! Nimic nu este perfect tocmai din cauza ca in ziua de maine, apare alt model , iar cel vechi este considerat mai prost , si cu o risipa de bani fara rost , cu care te-ai pacalit defapt ! Este ca si cum televizorul pe tuburi era facut totusi sa "mearga" ..dar astazi te uiti la 4k , si logic el tot merge frumos , dar tu defapt ai fost nevoit sa cumperi televizoarele respective, si atunci si acum ! Editat Septembrie 16, 2021 de Florin_Eusebiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum