Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

distorsiuni mecanice woofer ?

Florin_Eusebiu

Postări Recomandate

Ma rog, opinia ta, pe care nu o impartasesc. Nu cred ca dupa proiectare/constructie, nu au facute si niste teste. Ori, sa treci cu OK un astfel de difuzor, care hârâie prea audibil, inseamna sa-ti tai craca de sub picioare. Parerea mea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 272
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin_Eusebiu

93

• Mircea

57

• merck

39

• sesebe

32

Top autori în acest subiect

Imagini postate

54 minutes ago, Florin_Eusebiu said:

Este posibil sa poata fi scoasa sarma cumva ?

Simplu. Eu am un şpiț cu varfuri fine. Bag in 2 gauri si rotesc. Cand cedeaza plasa o apuc cu un alt şpiț mai solid si rotesc. Nu cad piese sau vreo pilitura inauntru.

Eu Nu am scris  despre distorsiuni in acest raspuns ! Alea nu le pot sti fara masura pe osciloscop, asa cum am scris pe alte pagini din urma .

Ai folosit cuvantul clip. Deci, cum stii ca nu e in clip?

Dar asa logic , sa zicem ca pe la 80w nu are cum sa existe distorsiune

36Vrms inseamna peste 150W la 8R.

Cum ai crezut ca am scos-o ???stiai deja demult despre problemele acestea si nu ai spus  de la inceput ??:scarpin

E adevarat ca nu e un secret, dar nici foarte cunoscut. De cand ai testat cu degetul, mi-am zis ca te-ai prins.

Nu stau sa caut acum, dar exista video pe YT cu un tip care a pus alti magneti cu gaura mai mare si a marit substantial puterea. Ca cuprul din bobina e mai aerisit si poate mai mult.

Link spre comentariu
La 16.09.2021 la 15:59, icar a spus:

Ma rog, opinia ta, pe care nu o impartasesc. Nu cred ca dupa proiectare/constructie, nu au facute si niste teste. Ori, sa treci cu OK un astfel de difuzor, care hârâie prea audibil, inseamna sa-ti tai craca de sub picioare. Parerea mea.

Dumneata crezi ca si difuzoarele au prea mare evolutie sau ce ? Stai sa vezi (daca mai existi) ce difuzoare or fi peste 50 ani !

La 16.09.2021 la 16:06, Alin_cj a spus:

Nu au pus-o pentru praf, au pus-o pentru mizerii putin mai mari care fac probleme mai grave daca intra in intrefier. Ala e un difuzor de 10$ la poarta fabricii...nu au stat ei prea mult sa il optimizeze.

Da corect ! Ai observat insa cumva si pe difuzoare scumpe sa existe problema pe

la gaura aceea de ventilatie ?

La 16.09.2021 la 16:13, Mircea a spus:

Ai folosit cuvantul clip. Deci, cum stii ca nu a fost in clip

Pai acest amplificator are un limitator de rms , adica daca dai mai mult decat atinge el puterea maxima, taie imediat semnalul catre difuzor ! Dupa aceea daca cobori volumul, incepe sa se auda . De asemeni mai are o chestie interesanta : atunci cand de exemplu ai volumul dat la jumatate cu semnal de intrare maxim suficient , poti da volumul inspre maxim ca el se aude defapt tot la volumul de la jumatate ! Dar daca dai volum pe intrari mai tare , taie imediat curentul , cum am zis mai sus ...are si led pt clip in spate .Ce inseamna asta in amplificatoarele class D ultima generatie ?

Link spre comentariu
Acum 39 minute, Florin_Eusebiu a spus:

Ai observat insa cumva si pe difuzoare scumpe sa existe problema pe la gaura aceea de ventilatie ?

Se aud distorsiuni din gaura de ventilatie si la alea scumpe, dar mai incet, Au gaura mai mare,  evazata,  si plasa mai permisiva. In poza e un difuzor de 1000 euro B&C20180908_170224-864x1152.jpg.690626527b26a7f85663ec8e564dc152.jpg

Link spre comentariu

Pana si difurile cu neodimium au acea gaura. Eu nu cred ca se poate fara. 

14092297_800.jpg

difuzor de vreo 500 de euro. 

Toate de la Fane au gaura si sita:

https://www.fane-international.com/category/413/Low-Frequency-Loudspeaker-Drivers

Eminece, idem:

https://www.eminence.com/pro-audio/neodymium-series/

https://www.eminence.com/pro-audio/professional-series/

Chiar asa sunt de prosti producatorii de difuri PRO???

Link spre comentariu
Acum 14 ore, Alin_cj a spus:

Deci ce e in poza de mai sus "nu exista"? Deseara pun o poza mai clara

Nu trebuie neaparat unul asa scump ! Este de ajuns si la 350€ pentru ca la noi oricum este din gama "scump"

Acum 12 ore, sesebe a spus:

Cum de îndrăznești sa contrazici experți YouTube? 

Domnul sesebe , cu tot respectul , dar daca nu mai suporti acest thread , te poti retrage fara sa te superi ! Noi aici am dezvoltat o chestie , pentru ca de asta avem forum !  Care e problema de esti suparat ? Poti veni la

mare oricand ,si stam de vorba cat vrei la niste beri - te cazez eu gratis 

Acum 12 ore, merck a spus:

Pana si difurile cu neodimium au acea gaura. Eu nu cred ca se poate fara. 

Nu se poate fara , de acord ! Sita este problema - sita aceea de sarma . Opreste din aer , vibreaza , creeaza acele sunete ca o distorsiune peste bass . Difuzoarele fara gaura aceea (sau gaura fara sita)  nu au problema respectiva

Eu stiu ca dumneata poate le respecti ingineria si consideri ca totul este facut perfect , dar crede-ma ca te inseli ! Nimic nu este perfect tocmai din cauza ca in ziua de maine, apare alt model , iar cel vechi este considerat mai prost , si cu o risipa de bani fara rost , cu care te-ai pacalit defapt !  Este ca si cum televizorul pe tuburi era facut totusi sa "mearga" ..dar astazi te uiti la 4k , si logic el tot merge frumos , dar tu defapt ai fost nevoit sa cumperi televizoarele respective, si atunci si acum !

Editat de Florin_Eusebiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări