Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ecranare traf de iesire si traf de alimentare

merck

Postări Recomandate

Nu stiu eu multa engleza, dar prima data se face vorbire de câmp magnetic, ecranat cu fier. In cazul al doilea se face vorbire de câmp electromagnetic. La câmp electromagnetic se spune cam asa: când câmpul electromagnetic variaza incet, nu se induce suficient curent (in ecran) pentru a crea un câmp opozant, asa ca ecranul este ineficient. Ori, 50 sau 100 Hz, nu poate fi considerat cimp de inalta frecventa. Ca atare, ecranul de cupru, in cazul perturbatiilor introduse de traful de retea, ca asta ne intereseaza, este ineficient.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

33

• KISS

19

• icar

14

• Hoffmann

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Citat

The electromagnetic shield^on the other hand, begins to become effective between 60 and 300 cycles, and the combined protection is effective for all frequencies.

tot din aceeasi sursa. Peste balta frecventa la retea este de 60Hz. 

Link spre comentariu

Low-Frequency Magnetic Field Shielding 60Hz

(without further comment)

Poftim

High-Frequency Magnetic Field Shielding 10KHz

Totuși, nu mă pot abține să întreb.

Ecranul(cupru sau aluminiu) dintre primar și secundar transformator de alimentare(50Hz-60Hz) ce oprește/atenuează atunci când este conectat la masa montajului ? frecvența joasă a câmpului magnetic ?! :rade: :scarpin

Editat de Hoffmann
Link spre comentariu

Situații pentru μf relativ constant.

1 frecvență ridicată se poate cu permeabilitate magnetică mică scut.

2 frecvență scăzută(50Hz-60Hz) necesită permeabilitate magnetică mare scut.

Evident intră în calcul și conductivitatea dar conductivitatea nu poate compensa permeabilitatea.

Editat de Hoffmann
Link spre comentariu

În anumite situații transformatoarele de alimentare(50Hz-60Hz) în special cu tole E+I lamelat întrețesut necesită scut din material cu permeabilitate ridicată.

Scuturile exterioare de mai jos nu-s din aluminiu sau cupru.Transformatorul(50Hz-60Hz) din imagine are și ecran cupru între primar și secundar.

DSCF2556.jpg

Editat de Hoffmann
Link spre comentariu

Am primit lumina in privat si mi-a placut foarte mult masuratoarea de mai jos.

Capture-d-e-cran-2021-09-21-a-09-03-19.p

Axa Z in pozitia 1 este gradata: 0,2,4,6 in pozitia 2 este gradata: 0,1,2 si in pozitia 3 este gradata: 0, 100, 200. 

Deci chiar un capac pus la un cilindru nu are aceeasi eficacitate daca ar fi fost facut dintr-o bucata cum este asta:

JT-11P-1.png

Nu mai zic de o gaura ... in capac. Gaurile vad ca provoaca mari probleme :57

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări