icar Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Ba io cred ca s-a ajuns la concluzia necesara: ecranul nu schimba semnificativ valoarea inductantei. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Se accepta? >>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Link spre comentariu
KISS Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Acum 22 minute, icar a spus: Ba io cred ca s-a ajuns la concluzia necesara: ecranul nu schimba semnificativ valoarea inductantei. Nu schimba cu absolut nimic ecranul parametrii trafului. Dar, functie de materialul folosit pentru ecran si grosimea acestuia, traful va radia mai mult sau mai putin si la fel va fi imun la perturbatii exterioare. Culmea e ca McIntosh le pune unul langa altul si n-au pic de brum. Tot culmea e ca ecranul e de fier si nu cupru sau aluminiu. Si nu sunt singurii care folosesc fier moale (deci cu permeabilitate mare) la ecranarea trafurilor. Mi-au trecut prin mana sute, poate mii, de amplificatoare, facute de firme diferite, si n-am remarcat brum din cauza trafurilor. @dumitrumy, te-ai complicat prea mult cu schema aia. Ai componenta continua in primar si in secundar. Stau si ma intreb cat loc mai ramane pentru AC avand premagnetizare dubla. In general, la un miez care permite 1,2T, adica 12000Gauss, se alege o premagnetizare in DC de maxim cca 5000Gauss si restul ramane AC_ului. Daca componenta DC produce mai multa inductie in miez decat jumatate din Bmax traful va intra prematur in saturatie. Link spre comentariu
DANO Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 (editat) La 18.09.2021 la 21:07, KISS a spus: montajul de placa este asemanator cu schema de mai jos, mici diferente care se inteleg sa ma corecteze autorul montajului daca este pe langa poza cu schema :-) Editat Septembrie 19, 2021 de DANO Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2021 (editat) @KISS ziceai ca nu stiu sa scot schema! Vad ca am scos-o bine: Ti-am zis ca am uitat sa pun un condensator in paralel cu rezistorul RS la tine (R4 in schema de mai sus). Da la ce folosesti tu schema ??? Tu ai vazut ca schema ta nu-i corecta??? Editat Septembrie 19, 2021 de merck Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2021 (editat) Acum 24 minute, KISS a spus: habar n-ai sa scoti si sa intelegi o schema atat de simpla. Tu habar nu ai sa reproduci o schema! Eu am scos schema dupa placa ta care foloseste o punte si un condensator! De inteles chema nici nu ma asteptam sa o intelegi, de aia ai si folosit alte valori . Eu pe bune daca inteleg la ce iti foloseste montajul de pe placa! Tu vezi ce amplitudine ar fi trebuit sa ai si cu ce amplitudine lucrezi tu??? Dar tu ai zis ca nu o folosesti pentru masurat inductanta, insa ai pus poze cu placa cand ti-am cerut o schema pentru masurat inductanta. Editat Septembrie 19, 2021 de merck Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 (editat) Hai, dati-o naibii de filtrare, ca doar nu se impiedica schema de filtrarea de dupa punte. Despre subiect: adica variaza sau nu cu ecranul nu se masoara nimic? NB: Eu raman la parerea mea ca nu variaza nimic, nu exista nici o influenta, fie ca folosim un ibric, un suport de creioane sau un tuci tiganesc din alama. Insa adaug, probabil ca in cazuri de constructii aiurea/neglijente sa existe niscai variatie. Editat Septembrie 19, 2021 de Mircea Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 20, 2021 Partajează Postat Septembrie 20, 2021 @merck incearca sa te abtii sa-l mai provoci, ajunge cat v-ati contrat pe o chestie banala. @KISS montajul ala e vreun secret de stat? Daca nu, atunci de ce naiba nu pui o schema ca sa se termine o data contra asta? Si inceteaza te rog sa te mai legi de simularile D-lui Olimpiu. Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 20, 2021 Partajează Postat Septembrie 20, 2021 Acum 8 ore, KISS a spus: Nu schimba cu absolut nimic ecranul parametrii trafulu @KISS, la aceasta concluzie trebuia sa se ajunga prima data. Asta, pentru ca cineva afirmase, pe pagina lui Usiliteli, ca ecranul schimba inductanta trafului. Deci, nu o schimba. Bun. Acuma, ce folosim la ecranare, fier moale sau permaloy, cupru sau aluminiu, ori ulei de sarpe si praf de Luna, cules la drum de seara, e alta discutie, si, dupa mine, e simplu de rezolvat: un traf de retea in sarcina, un traf de iesire, un osciloscop si ceva "oale" din fier, cupru, aluminiu. Plus ceva rabdare si dedicatie. Sint convins ca, si in acest caz, se va ajunge la o concluzie, care o fi ea aia. E, se incumeta careva? Ca sa ne contram din creion, pardon, tastatura, e simplu! Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 20, 2021 Partajează Postat Septembrie 20, 2021 (editat) Acestea se accepta? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Editat Septembrie 20, 2021 de dumitrumy Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 20, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2021 Acum 14 ore, KISS a spus: Deci, m-ai convins din nou ca esti habarnist! Unde vezi tu tu 470µ filtraje pe placa aia? Acum vezi unde am vazut eu 470uF? In astasamentul meu sunt doua scheme, in simulare ai doua tensiuni, una din ele este tensiunea din schema de mai sus, a doua din schema de pe placa ta unde am considerat aceeasi tensiune de intrare. Link spre comentariu
KISS Postat Septembrie 20, 2021 Partajează Postat Septembrie 20, 2021 Unde ai vazut tu pe placa mea filtraje de 470µF? De unde stii tu ce tensiuni sunt acolo? Deja esti penibil, insinuezi niste chestii fara nici o logica. N-ai sa intelegi niciodata pentru ce am construit eu placa aia. Sper sa termini cu offtopicul. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 20, 2021 Partajează Postat Septembrie 20, 2021 Daca nu va potoliti inchid pravalia Link spre comentariu
KISS Postat Septembrie 20, 2021 Partajează Postat Septembrie 20, 2021 O poti inchide linistit. Concluzia finala este ca ecranul nu poate influenta parametrii trafului si materialele recomandate pentru perturbatii electromagnetice de joasa frecventa trebuie sa aiba permeabilitate magnetica mare. Aluminiu, cupru sau materialele neferoase sunt doar de estetica si la joasa frecventa sunt degeaba montate acolo. Singura care face ceva e banda aia de tabla de cupru care imbraca bobinajul sau ecranele Faraday montate intre sectiunile bobinajului, dar astea se adreseaza doar bobinajului, pentru miez e recomandat un ecran din fier sau permalloy. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 20, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2021 La 12.09.2021 la 13:02, merck a spus: Electromagnetic Shielding The second type of shielding uses a different principle, but is also effective against magnetic fields. Electromagnetic shielding does not use a magnetic material, but rather one that conducts electric current well, such as copper or aluminum. sursa: http://www.vias.org/crowhurstba/crowhurst_basic_audio_vol3_040.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum