merck Postat Septembrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2021 (editat) Acum 16 ore, Усилитель a spus: 5- pus culcat tola chiar pe intrefier =cresterea 0.3H 6-pus cele 2 tole in laterale pe intrefier ,cresterea 0.6H Aceste doua pozitionari ale celor doua tole I sunt corecte insa daca nu ai pus un izolator intre cele doua tole si pachetul de tole al droselului ai scurcircuitat intrefierul. Eu as fi procedat asa: as fi pus doua tole I una langa alta pe masa, deasupra lor o bucata de hartie, apoi peste pachetul de tole E+I al droselului (deci latura cu intrefierul), apoi deasupra as fi pus iar o bucata de hartie, peste care iar doua tole I una langa alta si peste ... pus o bucata de lemn sau alta greutate nemetalica. Editat Septembrie 19, 2021 de merck Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 1 oră în urmă, icar a spus: Usiliteli, va ca si masurarile tale duc la acelasi lucru: ecranul nu schimba semnificativ inductanta trafului. Da cam asta ar fi, si ca zona sensibila e la intrefier daca e drosel sau SE, la PP chiar e mai simplu, si ca aluminiul e mai mult estetic. Link spre comentariu
KISS Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Am pus de n ori link la cartea asta: https://www.jensen-transformers.com/wp-content/uploads/2014/08/Audio-Transformers-Chapter.pdf uite si o poza unde vorbeste de ecranare: Voodoo...cu ecrane de aluminiu sau cupru care sunt eficiente doar in RF gasiti doar pe net. In lumea reala problema este radiatia electromagnetica de 50 si 100Hz, care provine de la traful de alimentare si drossele. Si, da, ecranul nu influenteaza parametrii trafului, aici fiind vorba de frecvente joase. Doar in RF se alege o distanta intre bobina si ecran, dar acolo nu sunt trafuri cu miez de fier si circuit magnetic inchis. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Sa fie la "diverse": Link spre comentariu
KISS Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 IS1 trebuie inseriata cu bobina, nu in paralel. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 (editat) Acum 1 oră, KISS a spus: IS1 trebuie inseriata cu bobina, nu in paralel. Nu zau?!? Si pe urma pe unde se inchide curentul? Si in schema desenata nu-i in serie cu bobina? Daca stergi tot ce-i in stinga lui C1, este in serie sau in paralel? Editat Septembrie 19, 2021 de sesebe Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2021 (editat) Tu nu vezi ca el nu are curaj sa puna schema de aici: ca sa o simulez? De ce oare? Editat Septembrie 19, 2021 de merck Link spre comentariu
KISS Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Daca nu reusesti sa pricepi ce fel de montaj e ala de pe placa aia de lemn....vorbim discutii. Oricum, nu ai reusit sa identifici toate piesele, desi poza e destul de clara. Simularea, cat timp parametrii componentelor sunt pusi din burta, nu va reflecta realitatea in vecii vecilor. Sursa aia de DC se inseriaza cu o bobina care o va izola de AC, sunt cateva poze puse in topic mai devreme, altfel va sunta componenta AC. O varianta decenta este o punte Owen, ca aia din prima poza pusa de mine. E facuta dupa o schema a lui Bench si modificata pentru cerintele mele. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2021 (editat) Acum 7 minute, KISS a spus: Sursa aia de DC se inseriaza cu o bobina care o va izola de AC Se vede asa ceva in montajul tau??? Eu nu vad vreo bobina inseriata cu sursa aia DC. Ai pe placa notat Lx si RS (si un fir duce la mormanul de rezistori de putere). Daca inseriezi cu sursa DC o bobina nu ajungi la schema pusa de mine? Editat Septembrie 19, 2021 de merck Link spre comentariu
KISS Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Inca o data spun ca habar nu ai sa desenezi o schema dupa o poza clara. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2021 (editat) Acum 1 minut, KISS a spus: Inca o data spun ca habar nu ai sa desenezi o schema dupa o poza clara. Demonstreaza-mi! Ai RS in serie cu LX si cu o sursa DC! La RS se vede un fir conectat care duce la un morman de rezistori. Editat Septembrie 19, 2021 de merck Link spre comentariu
KISS Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 E cu mult peste nivelul tau de intelegere schema aia. Oricine a facut un traf SE sau un drossel, ca la carte, are montajul ala. Sa nu crezi ca mi-am pierdut timpul aiurea sa insir cateva piese pe o bucata de lemn, asa de amorul artei. Si chiar daca ar fi sa desenez ''schema'' tot nu ai intelege utilitatea ei. Asta pentru ca in lumea reala n-ai lipit doua sarme. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2021 (editat) Acum 7 minute, KISS a spus: E cu mult peste nivelul tau de intelegere schema aia. Serios? ti-am cerut sa-mi demonstrezi si vad ca nu poti. Acum 59 minute, KISS a spus: Sursa aia de DC se inseriaza cu o bobina Nu vad asta pe placa aia! Eu am afirmat: La 18.09.2021 la 19:34, merck a spus: Pai deseneaza tu atunci o schema cu DOAR doua surse de tensiune DC + AC, daca contesti necesitatea unei surse de curent. si apoi vii tu si spui ca inseriezi o bobina cu sursa DC! Mesajul asta l-ai citit? La 17.09.2021 la 22:10, UDAR a spus: Bobina de 36H de aici joacă tocmai rolul generatorului de curent constant de mai sus - oferind o mare impedanță de ieșire în curent alternativ . Problema este că ea la rândul ei să aibă acei 36H la curentul de măsură deci este o bobină de gabarit mare . Editat Septembrie 19, 2021 de merck Link spre comentariu
KISS Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Aia cu sursa DC era pt Miticamy, dar deja ai reusit sa faci spagheti topicul asta. Intreaba-l pe Lazaroiu pentru ce e bucata aia de lemn cu cateva piese, poate iti simuleaza ceva. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Singurul lucru asupra caruia s-a ajuns la un consens e ca topicul a fost facut praf... Incercati sa reveniti totusi la subiect, titlul este totusi usor de inteles. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum