Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ecranare traf de iesire si traf de alimentare

merck

Postări Recomandate

12 hours ago, sesebe said:

@UDAR pune link si la manualul service din care ai luat schema ca altfel nu te crede si zice ca-i imposibil/incorect.

Doamne fereste sa apucam ziua cand o sa fim nevoiti sa publicam doar solutii din manualele de service pentru a fi crezuti,

electronica in sine ar deveni ceva superfluu...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

33

• KISS

19

• icar

14

• Hoffmann

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 4 ore, Rammstein a spus:

Bun traf! 30hz...15khz :tryre

Eu nu am spus ca acest transformator este bun sau nu si nici nu este important pentru mine acest aspect,am intrebat daca cineva stie ce au vrut sa spuna in fraza pusa de mine cu chenar rosu:

INTREBARE!.png

...conteaza sau nu din ce este facuta carcasa?

Editat de OLIMPIU
Link spre comentariu

Mic experiment:

am luat un drosel NOS cu inductanta de 17 H ,l-am ales fata de altele de 5 H ,considerand ca se va observa o influenta mai mare .

1- tabla aluminiu 2mm grosime pus aproape vertical ,in spate un magnetde HDD ,in fata dreptunghi greu fier masiv ,metalul este sustinut prin atractia magnetica ,,,,care trece prin aluminiu.

2 -asezat cele 2 tole pe bobina ,culcat una langa alta , cresterea a fost de 0.01H

3-asezat carcasa de la electromagnet Rostov pe bobina ,cresterea =0.01H

4-Asezat radiator  aluminiu oriunde -nici o miscare.

5- pus culcat tola chiar pe intrefier =cresterea 0.3H

6-pus cele 2 tole in laterale pe intrefier ,cresterea 0.6H

7-pus tolele pe exteriorul miezului ,-nici o miscare.

8- pus dreptunghiul greu pe bobina : crestere 0.01H

9-pus dreptunghiul greu pe o parte peste  intrefier,cresterea 0.4H

10- pus dreptunghiul pe tole drosel partea mai indepartata de intrefier ,crestere 0.1H

11   -de aici fiecare deduce ...

exp10.jpg

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Rammstein a spus:

Zice că acea carcasă asigură un ton de calitate, cu 15khz banda superioară numai calitate a "tonului" nu asigură acel traf. 

Cred că a început și TAMURA să o dea în marketing chinezesc. 

Aici este vorba de traf INTERSTAGE ptr. care acea banda de trecere de 15kHz este super buna daca in aceste limite este liniara. Macar Tamura declara realitate fara cosmetizare.

Postarea este off dar vorba vine, si nu este logic ca ptr. doua postari colaterale sa deschidem topic separat, zic eu.

Link spre comentariu
Acum 22 ore, UDAR a spus:

Mai întâi să vedem ce a scris @sesebe :

Mai exact imi lipseste sursa de curent cu impedanta foarte mare de iesire.

Acu, dacă e greu de făcut distincția între o sursă de curent și o sursă de tensiune, discutăm degeaba.

Bateria nu e o sursă de curent continuu ci o sursă de tensiune continuă - în sensul a ceea ce vorbim aici. 

Domnule, pentru a testa un inductor cu miez de fier in prezenta DC, adica bias, vorbim de un curent DC care va premagnetiza miezul bobinei. Izolarea sursei DC de AC e alta poveste si n-are nici o treaba cu rezistenta interna a sursei DC. Tocmai asta a gresit @sesebe, a spus ca ii trebuie ''o sursa de curent cu impedanta foarte mare de iesire''. Cand vorbim de curentul care premagnetizeaza miezul (bias) e logic ca e DC.

Link spre comentariu

Pai deseneaza tu atunci o schema cu DOAR doua surse de tensiune DC + AC, daca contesti necesitatea unei surse de curent. 

Acum 21 ore, UDAR a spus:

Bobina de 36H de aici joacă tocmai rolul generatorului de curent constant de mai sus - oferind o mare impedanță de ieșire în curent alternativ . 

Capture-d-e-cran-2021-09-17-a-22-02-49.p

Deci nu se poate DOAR cu o sursa de tensiune DC. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Schema lui @UDAR si schema folosita la Triode Festival pusa mai sus dau aceleasi rezultate in simulare:

Capture-d-e-cran-2021-09-19-a-09-50-30.p

Capture-d-e-cran-2021-09-19-a-09-52-03.p

Am schimbat apoi valoarea lui L3 de la 36H la 1H pentru a se observa de ce este nevoie ca inductanta sa fie cat mai mare:

Capture-d-e-cran-2021-09-19-a-09-55-37.p

se pare ca schema lui @KISS nu-i publica (nu vrea sa ne dezvalkuie schema cu valori) si chiar daca poate am dibuit-o neavand valorile componentelor nu pot sa fac o simulare a realitatii de pe placa aia. Daca are curajul sa o faca publica putem apoi sa facem o comparatie cu celelalte doua scheme. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări