Marian Postat Septembrie 18, 2021 Partajează Postat Septembrie 18, 2021 12 hours ago, sesebe said: @UDAR pune link si la manualul service din care ai luat schema ca altfel nu te crede si zice ca-i imposibil/incorect. Doamne fereste sa apucam ziua cand o sa fim nevoiti sa publicam doar solutii din manualele de service pentru a fi crezuti, electronica in sine ar deveni ceva superfluu... Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 18, 2021 Partajează Postat Septembrie 18, 2021 (editat) Acum 4 ore, Rammstein a spus: Bun traf! 30hz...15khz Eu nu am spus ca acest transformator este bun sau nu si nici nu este important pentru mine acest aspect,am intrebat daca cineva stie ce au vrut sa spuna in fraza pusa de mine cu chenar rosu: ...conteaza sau nu din ce este facuta carcasa? Editat Septembrie 18, 2021 de OLIMPIU Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 18, 2021 Partajează Postat Septembrie 18, 2021 Mic experiment: am luat un drosel NOS cu inductanta de 17 H ,l-am ales fata de altele de 5 H ,considerand ca se va observa o influenta mai mare . 1- tabla aluminiu 2mm grosime pus aproape vertical ,in spate un magnetde HDD ,in fata dreptunghi greu fier masiv ,metalul este sustinut prin atractia magnetica ,,,,care trece prin aluminiu. 2 -asezat cele 2 tole pe bobina ,culcat una langa alta , cresterea a fost de 0.01H 3-asezat carcasa de la electromagnet Rostov pe bobina ,cresterea =0.01H 4-Asezat radiator aluminiu oriunde -nici o miscare. 5- pus culcat tola chiar pe intrefier =cresterea 0.3H 6-pus cele 2 tole in laterale pe intrefier ,cresterea 0.6H 7-pus tolele pe exteriorul miezului ,-nici o miscare. 8- pus dreptunghiul greu pe bobina : crestere 0.01H 9-pus dreptunghiul greu pe o parte peste intrefier,cresterea 0.4H 10- pus dreptunghiul pe tole drosel partea mai indepartata de intrefier ,crestere 0.1H 11 -de aici fiecare deduce ... Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 18, 2021 Partajează Postat Septembrie 18, 2021 Puteai sa pui si mana si tot cu 0.1H varia. Altfel aia 0.01H vin de la eroarea de masura a aparatului. Link spre comentariu
simson Postat Septembrie 18, 2021 Partajează Postat Septembrie 18, 2021 Acum 2 ore, Rammstein a spus: Zice că acea carcasă asigură un ton de calitate, cu 15khz banda superioară numai calitate a "tonului" nu asigură acel traf. Cred că a început și TAMURA să o dea în marketing chinezesc. Aici este vorba de traf INTERSTAGE ptr. care acea banda de trecere de 15kHz este super buna daca in aceste limite este liniara. Macar Tamura declara realitate fara cosmetizare. Postarea este off dar vorba vine, si nu este logic ca ptr. doua postari colaterale sa deschidem topic separat, zic eu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 18, 2021 Partajează Postat Septembrie 18, 2021 1 oră în urmă, Усилитель a spus: 1- tabla aluminiu 2mm grosime pus aproape vertical ,in spate un magnetde HDD Magnet HDD pus direct peste droser. Variatie ? Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 18, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2021 Acum 4 minute, Rammstein a spus: Punem interstage până la 15000hz Ei, ca doar nu se duce in bot dupa 15KHz. Probabil pana la 15kHz atenuarea este de 0dB. Link spre comentariu
KISS Postat Septembrie 18, 2021 Partajează Postat Septembrie 18, 2021 Acum 22 ore, UDAR a spus: Mai întâi să vedem ce a scris @sesebe : Mai exact imi lipseste sursa de curent cu impedanta foarte mare de iesire. Acu, dacă e greu de făcut distincția între o sursă de curent și o sursă de tensiune, discutăm degeaba. Bateria nu e o sursă de curent continuu ci o sursă de tensiune continuă - în sensul a ceea ce vorbim aici. Domnule, pentru a testa un inductor cu miez de fier in prezenta DC, adica bias, vorbim de un curent DC care va premagnetiza miezul bobinei. Izolarea sursei DC de AC e alta poveste si n-are nici o treaba cu rezistenta interna a sursei DC. Tocmai asta a gresit @sesebe, a spus ca ii trebuie ''o sursa de curent cu impedanta foarte mare de iesire''. Cand vorbim de curentul care premagnetizeaza miezul (bias) e logic ca e DC. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 18, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2021 (editat) Pai deseneaza tu atunci o schema cu DOAR doua surse de tensiune DC + AC, daca contesti necesitatea unei surse de curent. Acum 21 ore, UDAR a spus: Bobina de 36H de aici joacă tocmai rolul generatorului de curent constant de mai sus - oferind o mare impedanță de ieșire în curent alternativ . Deci nu se poate DOAR cu o sursa de tensiune DC. Editat Septembrie 18, 2021 de merck Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 18, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2021 Deci asta ar fi schema? Link spre comentariu
KISS Postat Septembrie 18, 2021 Partajează Postat Septembrie 18, 2021 Nu...mai incearca. Poate pui si ceva poze reale cu montajele tale de testare drossele si trafuri SE si PP. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 18, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2021 Am uitat un condensator in paralel pe R1 (RS la tine). Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Schema lui @UDAR si schema folosita la Triode Festival pusa mai sus dau aceleasi rezultate in simulare: Am schimbat apoi valoarea lui L3 de la 36H la 1H pentru a se observa de ce este nevoie ca inductanta sa fie cat mai mare: se pare ca schema lui @KISS nu-i publica (nu vrea sa ne dezvalkuie schema cu valori) si chiar daca poate am dibuit-o neavand valorile componentelor nu pot sa fac o simulare a realitatii de pe placa aia. Daca are curajul sa o faca publica putem apoi sa facem o comparatie cu celelalte doua scheme. Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 19, 2021 Partajează Postat Septembrie 19, 2021 Acum 16 ore, Усилитель a spus: -de aici fiecare deduce ... Usiliteli, va ca si masurarile tale duc la acelasi lucru: ecranul nu schimba semnificativ inductanta trafului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum