Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ecranare traf de iesire si traf de alimentare

merck

Postări Recomandate

• Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

33

• KISS

19

• icar

14

• Hoffmann

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 9 ore, sesebe a spus:

Dă-mi un drosel și ecranul pt el și voi încerca să fac citeva măsurători. 

Nu am asa ceva, insa incerc sa fac rost. Trebuie un drosel care sa aiba suruburi, ca daca iti dau unul ca asta:

IWISTAO-5H-150mA-Tube-Amp-Choke-Coil-1-P

nu ai cum sa ii scoti ecranul.

N-ar strica sa aiba si ecranat electric ca asta:

2150_0.jpg

Deci trebuie ambele ecrane ca sa fie o masuratoare corecta. 

Asa ceva ne trebuie:

Capture-d-e-cran-2021-09-17-a-09-47-18.p

Editat de merck
Link spre comentariu

Am studiat azi un pic problema si nu pot face o masuratoare foarte precisa avind si curent DC prin bobina.

Mai exact imi lipseste sursa de curent cu impedanta foarte mare de iesire. O sursa cu impedanta mai mica de iesire va influienta si rezultatul. Dar pina ajunge un drossel la mine mai am timp de gindire.

Link spre comentariu

Nu-ti trebuie nici o ''sursa de curent cu impedanta foarte mare de iesire'' ca sa masori cu bias. Daca are e vorba de DC, se numeste rezistenta interna si nu impedanta. Iar daca rezistenta interna e mare o sa ai curent mic pentru test si rezultatul masuratorilor va fi eronat.

Link spre comentariu
La 14.09.2021 la 21:00, merck a spus:

Daca folosesc doar ecranare de unde stie userul X la care din cele doua ecrane ma refer daca nu specific? 

Ca in realitate putine trafuri au aceste ecrane ... este partea a doua :57.

Astia ce vor sa spuna cu carcasa in care este pus transformatorul?...este vorba de un traf interstage TAMURA !

L.E cititi ce spune acolo unde am incadrat cu rosu!

TAMURA INTERSTAGE.png

Link spre comentariu

1.Deoarece vorbim de măsurarea unei inductanțe este evident că ne referim la curent alternativ și nu la curent continuu. Deci termenul impedanță este corect folosit - e vorba de efectul GCC asupra măsurătorii.

2.Asta de unde ai scos-o ? Din Legea lui Ohm ? Poți să ai o rezistență de ieșire mare și curent mare simultan pentru că rezistența de ieșire a unui GCC este o mărime diferențială. 

EDIT S-a postat între timp deci precizez că răspunsul este pentru colegul @KISS.

Editat de UDAR
Link spre comentariu
Acum 23 minute, UDAR a spus:

1.Deoarece vorbim de măsurarea unei inductanțe este evident că ne referim la curent alternativ și nu la curent continuu. Deci termenul impedanță este corect folosit - e vorba de efectul GCC asupra măsurătorii.

2.Asta de unde ai scos-o ? Din Legea lui Ohm ? Poți să ai o rezistență de ieșire mare și curent mare simultan pentru că rezistența de ieșire a unui GCC este o mărime diferențială. 

EDIT S-a postat între timp deci precizez că răspunsul este pentru colegul @KISS.

Citeaza te rog mesajul ca ...am crezut ca pe mine ma certi :57. Acum ca am scapat de mustruluiala :85 zburd fericit pana calc iar pe bec!

Link spre comentariu
Acum 28 minute, OLIMPIU a spus:

Astia ce vor sa spuna cu carcasa in care este pus transformatorul?...este vorba de un traf interstage TAMURA !

L.E cititi ce spune acolo unde am incadrat cu rosu!

TAMURA INTERSTAGE.png

Sincer (desi o spun cu o oarecare oftica) mai mult ma incred in specificatiile japonezilor decat cele ale iuropenilor sau americanilor. Eu "inghit" pe nemestecate ce scrie in paranteza. 

Link spre comentariu
Acum 56 minute, UDAR a spus:

Era vorba despre masurarea unei inductante in prezenta DC si colegul avea nevoie de o sursa DC cu ''impedanta foarte mare de iesire''. Iar omul se referea la surse nu la CCS. Explica si mie cum poti avea o sursa de curent continuu, o baterie de exemplu, cu ''rezistenta de iesire mare'' (eu stiu ca se ia in calcul doar rezistenta interna) si care sa livreze ''curent mare''. Da un exemplu concret. Sau, ca sa fim on_topic, pune o schema sau o modalitate de masura a inductantei unei bobine cu miez de fier parcursa de DC. Poti folosi si CCS, deoarece suna interesant.

Editat de KISS
Link spre comentariu

Mai întâi să vedem ce a scris @sesebe :

Mai exact imi lipseste sursa de curent cu impedanta foarte mare de iesire.

Acu, dacă e greu de făcut distincția între o sursă de curent și o sursă de tensiune, discutăm degeaba.

Bateria nu e o sursă de curent continuu ci o sursă de tensiune continuă - în sensul a ceea ce vorbim aici. 

Link spre comentariu
Acum 58 minute, KISS a spus:

Sau, ca sa fim on_topic, pune o schema sau o modalitate de masura a inductantei unei bobine cu miez de fier parcursa de DC. Poti folosi si CCS, deoarece suna interesant.

Ai editat între timp și abia acum am observat . 

Deci nu era vorba aici să pun eu o schemă ci că ai făcut o (sau mai multe) afirmație eronată. 

Schema o are probabil @sesebe în minte .

Dar pentru că vrei să deviezi discuția, bine . Uite aici o schemă posibilă :

Masura L.JPG

Icc este sursa de curent constant (continuu ) . Se vede că impedanța ei de ieșire este în paralel (din p.d.v. al curentului alternativ) cu inductanța de măsurat deci trebuie să fie mult mai mare decât aceasta. Us este o sursă de tensiune de curent alternativ cu frecvența dorită . Cd este un condensator de decuplare - separă sursa de alternativ de cea de continuu. V este un voltmetru de curent alternativ.  Cunoscând Us, R1, frecvența și valoarea măsurată de voltmetru putem calcula Zx. Cunoscând (măsurând) Rx putem apoi determina Lx.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Capture-d-e-cran-2021-09-17-a-22-02-49.p

Acum 7 minute, sesebe a spus:

@UDAR pune link si la manualul service din care ai luat schema ca altfel nu te crede si zice ca-i imposibil/incorect.

Si daca pune link se va cere o poza cu cativa m3 de aparate de masura fara de care link-ul este inutil! Ca doar in final tot la masuratori ajungem, nu? :57

Link spre comentariu

Bobina de 36H de aici joacă tocmai rolul generatorului de curent constant de mai sus - oferind o mare impedanță de ieșire în curent alternativ . Problema este că ea la rândul ei să aibă acei 36H la curentul de măsură deci este o bobină de gabarit mare . 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări