Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ecranare traf de iesire si traf de alimentare

merck

Postări Recomandate

Acum 9 ore, Hoffmann a spus:

Radiația sau lipsa radiației transformatorului de alimentare(50Hz) se poate evidenția simplu  cu ajutorul unei sonde (bobină cu miez feros provenită de la un releu elecromagnetic) dacă este cuplată la o intrare sensibilă gen microfon.

..sau cu un Gaussmeter.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

33

• KISS

19

• icar

14

• Hoffmann

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 5 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Ce este aceea "ecranare magnetica" ?
Cum se poate face asa ceva ?

Uite iti explica indiano-pakistanezu' de mai jos :57:

Prin vechile TV-uri aveai difuzoare care aveau imbracat magnetul intr-un ecran. 

P.S. Si ceva literatura: https://magneticshields.co.uk/technical/magnetic-shielding-how-does-it-work

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 5 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Ce este aceea "ecranare magnetica" ?

Inainte de televizoare si monitoare LCD, multe difuzoare din boxe ce veneau puse langa ecranele CRT aveau ecranare magnetica, pt a nu magnetiza si si adtfel colora in mod neplacut acestea. Chiar pe cutia boxelor scria :magnetic shieldet, ecranat magnetic.

Unul din cele mai bune materiale actuale este MuFerro6800. 

Link spre comentariu
Acum 9 minute, merck a spus:

Prin vechile TV-uri aveai difuzoare care aveau imbracat magnetul intr-un ecran. 

"ecran" magnetic ?
Si mie-mi plac glumele tehnice, Dar hai sa fim si seriosi uneori.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ecranarea magnetică a difuzoarelor vechilor tv-uri era imperios necesară, fiindcă difuzoarele erau montate de obicei pe lateralele tubului cinescop, iar câmpurile magnetice de dispersie afectau puritatea culorilor prin magnetizarea măştii tubului.

Termenul de ,,ecran,, nu e folosit greşit, fiind echivalent al unui scut.

Link spre comentariu
Acum 25 minute, merck a spus:

Daca te zgarie asa de tare ecran magnetic, folosim atunci sintaxa ecranare magnetica, e bine?

Nu.

Dupa a mea parere , "ecranare" folosit in propozitie cu "camp magnetic" este o cacofonie.
Dar poate gresesc.

Link spre comentariu
Acum 6 minute, merck a spus:

Daca folosesc doar ecranare de unde stie userul X la care din cele doua ecrane ma refer daca nu specific? 

Tu chiar nu vrei sa intelegi ca un "camp magnetic" nu se poate "ecrana" ?
Cate pagini trebuie sa mai umplem ?

Link spre comentariu

De ce trebuie să deviezi topicul cu intervenţii tipice unui trol ? Ecranarea magnetică se foloseşte chiar dacă nu crezi în ea...iar ecranul magnetic nu trebuie să oprească neapărat total propagarea liniilor de câmp, ci să le devieze suficient de mult cât să nu mai influenţeze circuitele protejate.

Link spre comentariu

Strict vorbind colegul @Liviu.Mihaiu are dreptate ! Câmpul magnetic nu poate fi ecranat deoarece liniile acestui câmp nu pot fi întrerupte. Dacă am un pol N și un pol S liniile trebuie să fie continue între cei doi poli .

Și aci rezidă de altfel și soluția la problema practică - nu le întrerup dar le deviez pe unde vreau eu astfel încât să nu-mi afecteze echipamentele pe care vreau să le ”ecranez” .

EDIT Reformulez/completez - liniile câmpului magnetic sunt continue și închise . La câmpul electric avem sarcini pozitive și sarcini negative - avem o linie de câmp deschisă între cele două sarcini . Nu există însă sarcini magnetice (analogia poli magnetici - sarcini electrice este greșită) de aceea linia trebuie să fie închisă .  Nu știu dacă m-am exprimat destul de clar. Scuze pentru asta !

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări