Усилитель Postat Septembrie 13, 2021 Partajează Postat Septembrie 13, 2021 Poate sunt turnate cu rasina si pilitura de fier/ferita.......daca nu atunci ar fi buna ca idee de studiu.... Faine McIntosh , astia au asigurat amplificarea la Woodstock........cu numai 20 buc amplifuri de 350W.... Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 13, 2021 Partajează Postat Septembrie 13, 2021 (editat) Si important, dupa cât se vede, e calitatea oalei. De ceai. Editat Septembrie 13, 2021 de icar Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 13, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2021 1 oră în urmă, Rammstein a spus: o să vă spun părerea mea, am construit câteva amplificatoare cu tuburi, cam.... 150...160buc. Orice parere este binevenita insa pentru a bate in cuie un verdict sunt necesare masuratori. Eu personal cred ca nu are nimeni de aici echipamentul necesar pentru asa ceva. Link spre comentariu
KISS Postat Septembrie 13, 2021 Partajează Postat Septembrie 13, 2021 Unii nici in poze n-au vazut atatea...oricum, e foarte interesanta ideea ca ecranele de fier sunt mai proaste decat cele de cupru si reduc inductanta primara a trafului. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 13, 2021 Partajează Postat Septembrie 13, 2021 Sa il ai si sa nu pui masuratori facute cu el este exact ca si cum nu l-ai avea. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 14, 2021 Partajează Postat Septembrie 14, 2021 Din pacate sau din fericire, sunt sigur ca are (si masuratori) dar nu vrea sa dea informatia (o stiu din sursa sigura). Sa zicem ca-i dau dreptate, unii fac un ban muncit din greu din asta. In plus, cand nu zici nimic, nici nu poti fi acuzat ca ai trantit fo stramba. Sa zicem ca, prin asemanarea cu alte trafuri inchise in cutii metalice, nu prea conteaza ca e in cutie sau nu. Asta e si cazul OT. Cei care lucreaza cu transformatoare (la modul conceptii, studii si dezvoltare de produse) stiu ca simularea comportamentului unui traf are inca nspe mii de secrete. Din anumite considerente, se practica construirea si masurarea ca metoda de validare si ajustare. Link spre comentariu
Hoffmann Postat Septembrie 14, 2021 Partajează Postat Septembrie 14, 2021 (editat) Transformatoarele de alimentare (230Vac/50Hz) cu miezuri din tole E+I lamelat întrețesut produc și patru focare radiante la îmbinarea E+I . Chiar dacă axa bobinei transformatorului de alimentare este perpendiculară în raport cu axa bobinei transformatorului de ieșire pot apărea cuplaje magnetice între transformatoare. Pentru a slabi acest posibil cuplaj magnetic se mărește distanța dintre transformatoare sau se ecranează magnetic cel puțin transformatorul de alimentare (E+I lamelat întrețesut 230Vac/50Hz). În practică o să găsiți transformatoare de alimentare(230Vac/50Hz E+I lamelat întrețesut) care au cordon de sudură în zona de îmbinare E+I . Editat Septembrie 14, 2021 de Hoffmann Link spre comentariu
Hoffmann Postat Septembrie 14, 2021 Partajează Postat Septembrie 14, 2021 Pentru diminuarea radiației electromagnetice în zona de îmbinare E+I lamelat întrețesut(230Vac/50Hz) se poate folosi tolă/bandă de la miezuri toroidale scoase din uz. Trei patru spire fiind suficient. Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 14, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2021 Acum 27 minute, Hoffmann a spus: Pentru diminuarea radiației electromagnetice în zona de îmbinare E+I lamelat întrețesut(230Vac/50Hz) se poate folosi tolă/bandă de la miezuri toroidale scoase din uz. Trei patru spire fiind suficient. 3-4 straturi de platbanda = ? mm grosime. Macar sa vedem grosimea minima a ecranului. Link spre comentariu
Hoffmann Postat Septembrie 14, 2021 Partajează Postat Septembrie 14, 2021 1-1.5mm Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 14, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2021 1-1,5mm este o grosime care ne permite sa vorbim de ecran. Sunt multe capace de trafuri care au 0.5mm . Legat de oala de ceai .... nu cred ca are 1mm in carne. Link spre comentariu
Hoffmann Postat Septembrie 14, 2021 Partajează Postat Septembrie 14, 2021 Exemplu clasic https://i.postimg.cc/50dpf7x2/DSCF2556.jpg Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 14, 2021 Partajează Postat Septembrie 14, 2021 S-a desprins un topic nou si nu mai inteleg nimic. Care-i problema defapt? Daca trebuie sau nu ecranat? Cum il ecranam? Daca se modifica parametrii dupa ecranare? Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 14, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2021 Orice informatie corecta despre ecranare ... este bine venita. Daca cineva pune si masuratori ... si mai bine. Link spre comentariu
Hoffmann Postat Septembrie 14, 2021 Partajează Postat Septembrie 14, 2021 Radiația sau lipsa radiației transformatorului de alimentare(50Hz) se poate evidenția simplu cu ajutorul unei sonde (bobină cu miez feros provenită de la un releu elecromagnetic) dacă este cuplată la o intrare sensibilă gen microfon. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum