Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ecranare traf de iesire si traf de alimentare


merck

Postări Recomandate

Ca sa nu mai "murdarim" topicul lui @Усилитель, propun sa ne mutam aici.

 

De la Crowhurst citire:

There are three kinds of shielding: magnetic, electromagnetic, and electric. Magnetic shielding prevents the magnetic field that causes the induction from reaching the low-level circuit. The entire circuit or transformer is surrounded by the shield. The inducing field passes into the shield, around the circuit to be shielded and out at the other side. This reduces the induction inside the shield by a factor dependent upon the permeability of the magnetic material of which the shield is made, the thickness of this material that provides a magnetic conducting path, and the frequency of the magnetic fluctuation.
a1.gif

Magnetic shielding is most effective against steady magnetic fields and low-frequency induction, such as hum. At higher frequencies, it becomes less and less effective because the magnetism takes time to be induced in the material of the shield. The faster the inducing magnetic field fluctuates, the less effective the shield is in conveying the magnetic field around the shielded circuit.

 

Electromagnetic Shielding

The second type of shielding uses a different principle, but is also effective against magnetic fields. Electromagnetic shielding does not use a magnetic material, but rather one that conducts electric current well, such as copper or aluminum. When the magnetic field causing the induction fluctuates, it causes current to flow in the shield. This current in the shield sets up its own magnetic field that opposes the original inducing magnetism, and the two fields tend to cancel inside the shield.

a2.gif

Outside the shield, the two fields are in the same direction and the combined magnetic field is increased. Therefore, this kind of shield has the effect of "pushing" the inducing field outward, instead of permitting it to reach the shielded circuits. Because it depends on fluctuating fields, this kind of shield is completely ineffective against steady magnetism. It is also comparatively ineffective against low-frequency fluctuation, and only becomes really effective at higher frequencies.

 

sursa:

http://www.vias.org/crowhurstba/crowhurst_basic_audio_vol3_040.html

Editat de merck
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • merck

    33

  • KISS

    19

  • icar

    14

  • Hoffmann

    10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Propun ca citatele in limba engleza sa fie postate tradus asta ca sa fie citite de toti. Eu de exemplu nu am rabdare si nici timp sa migalesc translator cum cred ca sunt si altii.

 

Link spre comentariu

Există trei tipuri de ecranare: magnetică, electromagnetică și electrică. Ecranul magnetic previne câmpul magnetic care determină inducția să ajungă la circuitul de nivel scăzut. Întregul circuit sau transformator este înconjurat de scut. Câmpul de inducere trece prin scut, ocoleşte circuitul care urmează să fie protejat și iesee pe cealaltă parte. Acest lucru reduce inducția în interiorul ecranului cu un factor dependent de permeabilitatea materialului magnetic din care este fabricat ecranul, grosimea acestui material care asigură o cale magnetică de conducere și de frecvența fluctuației magnetice.
Ecranul magnetic este cel mai eficient împotriva câmpurilor magnetice staţionare și a inducției de joasă frecvență, prevenind efecte cum ar fi brumul indus. La frecvențe mai mari, devine din ce în ce mai puțin eficient, deoarece magnetismul are nevoie de timp pentru a fi indus în materialul scutului (histerezisul materialului). Cu cât fluctuează mai rapid câmpul magnetic inducător, cu atât scutul este mai puțin eficient în transmiterea câmpului magnetic în jurul circuitului ecranat.

Ecranare electromagnetică

Al doilea tip de ecranare folosește un principiu diferit, dar este eficient și împotriva câmpurilor magnetice. Ecranul electromagnetic nu folosește un material magnetic, ci mai degrabă unul care conduce bine curentul electric, cum ar fi cuprul sau aluminiul. Când câmpul magnetic care provoacă inducția fluctuează, acesta determină curentul indus astfel să se scurgă prin ecran. Acest curent indus din scut își configurează propriul câmp magnetic care se opune magnetismului inductor original, iar cele două câmpuri tind să se anuleze în interiorul scutului.

În afara ecranului, cele două câmpuri sunt în aceeași direcție și câmpul magnetic combinat este mărit. Prin urmare, acest tip de scut are efectul de a „împinge” câmpul inductor spre exterior, în loc să-i permită să ajungă la circuitele ecranate. Deoarece depinde de câmpuri fluctuante, acest tip de scut este complet ineficient împotriva magnetismului constant. De asemenea, este relativ ineficient împotriva fluctuațiilor de frecvență joasă și devine efectiv numai la frecvențe mai mari.

Link spre comentariu

@simson, perfect de acord cu tine. Asta ca sa nu facem apel si la legile bunului simt privind folosirea limbilor straine.

@dumitrumy, perfect adevarat ce spui, intarind asfel cele spuse si de mine. Dar...problema ramine nerezolvata: schimba, sau nu, ecranul de fier, sau cupru, inductanta trafului? Ca despre asta se face vorbire, nu despre ce fel de ecran se foliseste si in ce scop.

Adica, se incumeta cineva sa faca niste masurari?

 

Link spre comentariu

CITAT 1:    

Postat 14 ore în urmă        Propun ca citatele in limba engleza sa fie postate tradus asta ca sa fie citite de toti. Eu de exemplu nu am rabdare si nici timp sa migalesc translator cum cred ca sunt si altii.

CITAT 2:   perfect adevarat ce spui, intarind asfel cele spuse si de mine.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Eu nu am spus nimic, am reactionat doar la doleanta lui &simson pt ca eu "am rabdare si timp sa migalesc" (mi-a luat cam 1 min). Am permanent deschis "google translate", am selectat prima postare, COPY dincolo si apoi COPY aici.

La fel ca si in topicul de unde s-a desprins acesta. Dl. Olimpiu a dat 2 adrese si pt ca "am timp" am intrat acolo si am dat COPY la ce parea pe subiect si am postat pe forum pt a ajuta pe cei ce muncesc si nu au timp. Nu am postat nicio parere/ idee a mea, am inceput sa ma feresc cat pot de supermenii care te pun mereu la punct, cum este si repetarea expresiei ca ceilalti dau cu "oistea-n gard".

Link spre comentariu
Acum 26 minute, icar a spus:

Dar...problema ramine nerezolvata: schimba, sau nu, ecranul de fier, sau cupru, inductanta trafului?

Pai depinde de cum este realizat ecranul. Daca avem un traf SE cu intrefier ca in poza de mai jos:

37568685_1879334425514047_49905628647721

si platbanda de pe tole face contact cu tolele (scurtcircuiteaza intrefierul) este normal ca inductanta sa difere. Nu mai spun de suruburile de strangere si de cuplul de strangere. 

Link spre comentariu

@dumitrumy, imi cer scuze daca s-a inteles altceva. Te-am citat cu "este adevarat ce spui", pentru cele scrise mai sus, fie ele si o traducere. 

Referitor la oistea in gard, iertat sa-mi fie, dar cam asa e. Chestiunea si intrebarea era daca un ecran de fier/cupru schimba semnificativ valoarea inductantei, iar raspunsurile/interventiile au stipulat ca cutare firma foloseste cutare tip de ecran sau cutare tip de ecran sau s-a aratat cum functioneaza un ecran. Par raspunsuri la obiect? Mie imi pare ca nu.

Merck, da suruburile mai mult sau nai putin strinse, influienteaza inductanta, dar nu asta era problema, ci oala de ceai.

Inca o data, se incumeta cineva sa faca niste masurari pe un traf de iesire oarecare, cu sau fara ecran?

Link spre comentariu
Acum 23 minute, icar a spus:

Merck, da suruburile mai mult sau nai putin strinse, influienteaza inductanta, dar nu asta era problema, ci oala de ceai.

Inca o data, se incumeta cineva sa faca niste masurari pe un traf de iesire oarecare, cu sau fara ecran?

Oala de ceai nu este un ecran. Prima data trebuie testat daca ecranul performeaza ca ecran, ca daca atenuarea este de cateva procente mai bine continuam sa facem ceai in oala decat sa o folosim ca ecran. 

Link spre comentariu

Dar chiar este nevoie de ecran , influenteaza asa de mult ? Vad ca de ex amplifurile lui Viobio merg bine,suna bine , nu are "chestii"in plus .Si alte o gramada sunt tot asa facute.Pana nu ajunge brum magnetic de la traf alimentare la trafuri iesire ,si dintr-unul de iesire semnal in celalalt  lucrurile sunt ok ,parerea mea.Oricum si aici ajuta "distantarea " si unghiul dintre infasurarile trafurilor.

Acum accept ca o firma de renume pune si ecrane atat estetic si cu rol de ecranare , trebuie sa justifice pretul cerut , sau sa dea un plus fata de concurenta ,sau sa lamureasca cumparatorul ca acesta trebuie cumparat ( nu cred sa fie chiar asa mare cerere de trafuri de iesire incat lumea sa cumpere orice , asa ca alege , si trebuie motivat ) .Daca stiu bine Lundahl mizeaza pe calitatea deosebita ,incat  nu prea se complica inutil cu ecrane exterioare.

Este doar un gand ,o parere , puteti arunca cu ecrane de transformator in mine....

Link spre comentariu

Ecranele se folosesc doar acolo unde e neapărată nevoie, dacă ai spaţiu suficient în carcasă ca să depărtezi traful suficient de amplificator nu e musai să ecranezi traful.

Link spre comentariu
Acum 54 minute, Усилитель a spus:

Daca stiu bine Lundahl mizeaza pe calitatea deosebita ,incat  nu prea se complica inutil cu ecrane exterioare.

Ei se complica :57:

LT-Housings-2.jpg

insa pretul este pe masura:

Unit price Euro, VAT excl.
€60.47

LL1638-sketch.jpg

 

Link spre comentariu

Nu am zis ca deloc "nu prea ", stiu bine ca toti au pt bani seriosi modele "extra "cu ce vrea clientu pe banii lui.

In rest vad ca pe siteuri chinezesti o oferta bogata de "capace"de aluminiu ,de toate formele ,culorile.( are si racire :85  )

Aluminium-Verst-rker-Audio-Transformator

 

Link spre comentariu

Tipul asta voiam si eu sa-l sugerez. De cand cu explozia aluminiului extrudat, apoi se poate orice. Si arata mult mai bine decat organizatoarele de creioane la 3 lei bucata. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări