Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoare cu tranzistori 2N3773

alexy

Postări Recomandate

Am gasit pe la servici in magazie o cutie prafuita cu 50 buc de tranzistori 2N3773 fabricati de iprs baneasa din anii 1992, acum nu stiu cat de buni ar fii la realizarea unui amplificator, am sa desfac capsula la un tranzistor sa vad cum sant facuti,as vrea sa fac amplificatorul acesta de 550W,nu am datele despre acest tranzistor fabricat de Baneasa.

550W.jpg

550w2.jpg

550w-ampplificator circuit diagram.png

SCHEMA 550w.pdf

https://drive.google.com/file/d/174LwMZRXsHIkwbE-avUX2dHpJ5V_HYiz/view?usp=sharing

schema mod amplificator-80v-8tr 500W

tranzistori

https://drive.google.com/drive/folders/1WUuEv32YKQ5rqj_OlkPgQmun0BtNOO1G?usp=sharing

Editat de alexy
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

550w...in azot lichid noaptea in Siberia si doar in impulsuri scurte.

Dati-le la colectionari si restauratori in schimb pe niste MJ complementare. Catalogul prezentat nu e pt produse Iprs ci pt ceva german. SOA la iprs era best effort. Schema propusa se alimenteaza la tensiunea maxima permisa a tranzistoarelor fara vreun curent util prin ele.

Sorry. Nu postez la audio dar am facut o pt ca zic ca e pacat de ei. ... Vrei 500w audio ...cauta o schema de la o  "putere" cum zic lautarii si vezi ce contine.

Link spre comentariu

Diferenta majora intre KD503 si 2N3773 este Uce.max -> 80V,  fata de 140V.  Si Icmax = 20A fata de 30A.

Dar la KD503 scrie ca ar avea fT=2MHz fata de 0,2MHz la 2N3773 (cei americani, cei romanesti probabil mai putin).

Oricum, in acest caz sunt amanunte fara prea mare importanta, caci intai trebuie aleasa schema in care tranzistorii respectivi vor da cele mai bune rezultate.   (Poate altceva decat un amplificator audio ...)

Link spre comentariu

Pentru ceva clasic, fara mari pretentii de sub 1uSec timp de crestere, si banalul 10Hz-20kHz, 2N3773 sint suficienti.

Pe vremea cind am lucrat cu ei, cei romanesti au fost foarte fiabili, n-am reusit sa ard. Mai usor picau SDT9202S, desi si astia, erau "vis" pe acele vremuri.

Mai erau 2N3055 Tungsram, cei cu capsula mai grosolana, si aia fiabili pina pe la 65-70Vcc alimentare (nesimetrica).

Vremuri frumoase.

Sper sa mai am timp si chef, sa mai fac amplificator de 25Wx2 cu germaniu full, cu EFT323-373, AC 180K-181K si ASZ-uri sau AD-uri 142 SGS-Ates

.

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări