Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce dif imi recomandati pentru acest proiect? dif de la sal

dany

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dany

7

• CBI

6

• NeaSuciu

2

• Mihai Cimpoeru

2

Top autori în acest subiect

Ne lasa-ti cu winisd-u beta ala,e un kkt de simulator.Cand veti auzi un dif pro sa huruie,il mananc.Galca aia acolo e de la stimulatorul asta de 2 lei.In realitate nu exista asa ceva.Si din pacate nu arata raspunsul tranzitoriu al unui dif,atacul si decay-ul,asa ce ce ne aratati acolo e frectie,zero.Nu se compara magnatu ala la corectitudinea basului cu haspeu,chiar daca pare a cobori mai jos.Daca aveati grafice MASURATE ,chiar si in conditii mai neadecvate,parca mai era loc de un sambure de adevar,dar asa...imi pare rau,este neverosimil :weedman:

Link spre comentariu

da ai dreptate winisd nu e chiar asa bun de aceea am luat alt program, numele nu il dau ca vad ca toti se feresc sa ii dea numele. O simulare pa viteza fara sa cunosc bine programu, imi da grafice putin diferite,dar tot cam acelasi lucru ca winisd la graficul pt gd(aceleasi incinte Magnat in incinta inchisa de 80Lsi hp in 120L acordat la 45h) din pacate nu iti pot da raspunsul tranzitoriu sau cone displacement ca nu am toate datele si nici nu ma pricep prea bine.Nu vreau sa ma iau de nimeni mai ales ca nu is cel mai destept, dar nu mi-a placut ca ai spus ca huruie,pe cand tata lumea lauda incintele inchise pentru calitatea sunetului si magnatu asta merge bine in incinta inchisa, ar fi fain daca ar face cineva niste simulari calumea pt difuzoru asta sa ne convingem din grafice

Link spre comentariu

Programele astea intotdeauna vor arata un gd mai mic la compresie ca la br,chiar daca introduci datele de la o chinezarie de dif! de aici,relevanta.Ca sa stabilim intradevar o comparatie,trebuie sa masuram raspunsului difului la impuls si altele.Deci fara un microfon in fata membranei(ar fi buna si o ureche antrenata),orice simulare ramane...simulare.Stiu magnatul de 12",ma indoiesc ca celalalt sa fie diferit,cu atat mai mult cu cat are membrana mai mare si cam acelasi motor,deci..mai puturos.La cutiile inchise nu exista o regula cum ca ar vea un raspunds tranzitoriu mai bun ca la BR.Depinde de cine emite sunetele,nu cutia 'canta'Programele de simulare nu ne spun cum se aude un dif,si ele reflecta ceva realitate doar daca parametrii difurilor sunt apropiati de cei reali,ma indoiesc ca magnatu ala sa aiba aceleasi tolerante ca haspeu.

Link spre comentariu

Programele astea intotdeauna vor arata un gd mai mic la compresie ca la br,chiar daca introduci datele de la o chinezarie de dif! de aici,relevanta.Ca sa stabilim intradevar o comparatie,trebuie sa masuram raspunsului difului la impuls si altele.Deci fara un microfon in fata membranei(ar fi buna si o ureche antrenata),orice simulare ramane...simulare.Stiu magnatul de 12",ma indoiesc ca celalalt sa fie diferit,cu atat mai mult cu cat are membrana mai mare si cam acelasi motor,deci..mai puturos.La cutiile inchise nu exista o regula cum ca ar vea un raspunds tranzitoriu mai bun ca la BR.Depinde de cine emite sunetele,nu cutia 'canta'Programele de simulare nu ne spun cum se aude un dif,si ele reflecta ceva realitate doar daca parametrii difurilor sunt apropiati de cei reali,ma indoiesc ca magnatu ala sa aiba aceleasi tolerante ca haspeu.

multumesc tuturor pentru raspunsuri,insa eu inca nu sunt lamurit,pentru incinta din proiectul de pe prima pagina care ar fi alegerea cea mai buna?nu vreau sa fac ''masina de spalat''vreau ceva mic care sa sune acceptabil.
Link spre comentariu

Pentru proiectu de pe prima pagina bagi diful recomandat acolo,nu ce iti place tie,sau ce e convenabil.Cutia se face in parte pt fiecare difuzor,cred ca stii asta pana acum.Si apoi,cine iti garanteaza tie ca o sa-ti placa,sau ca e un proiect reusit?Daca nu l-ai ascultat ,e posibil sa faci masina de spalat,care nici nu spala,nici nu 'canta'.Tu ai venit cu restrictii,ca vrei de 15",ca vrei la pretul a 2 perechi de izmene,dar nu stii ce vrei sa obtii,unde o sa ajungi cu toata munca asta.

Daca vrei sa il folosesti pt muzica,la banii astia iti recomand un wofer hi-fi,potrivit pt br,ca nu e mai 'proasta' ca inchisa,si de ce nu de 10-12".Sincer ,dif de home use mai ieftinache si bun e beyma 10br,12br.Auto gasesti mai ieftine,dar si slabe,nu o sa faci fata cu ele in casa,sunt prea lesinate si bubuie.E greu sa faci distinctia intre diferite note de toba,mai ales ca nu le 'prinde' pe toate

Sunt bune pt soundtrakuri gen NFS.Munca tot cam aia e,doar rezultatele vor fi diferite,in bine ,in rau,depinde

Daca iti recomandam un focal de 10" la 260 lei ti se parea mult!

Am vazut destule cazuri de DYI (mai bine zis ciobaneala)in care comparate cu z5500,care cica ar fi o 'referinta',sunau mai prost,dar erau mai ieftine :smt021

Link spre comentariu

Cand veti auzi un dif pro sa huruie,il mananc.

hp15W in BP4 pe sinus sub 50 de Hz huruie ca o besina puturoasa.

nu-i tocmai pro difuzorasul respectiv dar dupa unii intra in categoria respectiva.

Link spre comentariu

Te-ai gandit ca poate e si de la cutie?personal,nu consider incinta orice cutie cu difu bagat inauntru.Ce mai ascult?sunet de bas iesit pe port?nu e de mirare ca 'behaie',cand ea 'canta' pe-un domeniu restrans.Nu am nimic cu haspeu,vad ca tu esti croit rau pe el,nush ce te-o fi deranjat la el,nu am zis nici eu ca e meserie,dar nici cu un no-name nu se poate compara.'Bate' toba mare destul de bine,vocea barbatesca suna decent spre bine,daca esti nepretentios.Cat despre medii,pai de,are 15",cat sa duca si el.Si ca sa fie treaba completa,se adauga un supertw :partyman:,si apoi intrebari ca de ce nu suna bine.Se stie ca e un wofer ieftin,cine incearca sa-l forteze si sa dea subbas,treaba lui.Este wofer de sonorizare(cu tente de 'galagie'),pt casa sunt alte firme.I s-a zis destul de clar ce si cum.Oricum ,nu cred ca m-ai vazut pe mine recomandand subwofere de casa cu difuri pro de 15-18" cat frigideru,chit ca e HP,C sau SD

Link spre comentariu

E lux hp15 :weedman: ST neaparat de la selenium, dinala care nu coboara sub 5k, ca din grafic hp urca la 5k si se imbina perfect. :weedman: :weedman: :weedman: :weedman: Nea Suciu :da la varianta magnat in BR nu te-ai gandit?Iti garantez eu cu mana pe inima ca v-a hurui mai tare ca hp-ul.Cbi : da, nu prea huruie difurile pro, in schimb intr-o cutie aiurea dong?ie ca si un clopot.Suna asa a uuuuu pe medii, daca acordezi prea sus. Lucru care nu e prea placut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări