Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor centrala termica

ucamaxx

Postări Recomandate

Buna ziua,am cumparat o centrala pe peleti marca KBW USV80 MULTIFIRE,va rog frumos daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna de unde pot sa cumpar senzorii:forward flow sensor, outdoor sensor,return flow sensor, ce rol au sau cum pot fi anulati din electronica,pt ca imi da eroare la panoul de control....ii puteti identifica in schema hidraulica de mai jos...va multumesc.

multifire_usv_1525_v (1).pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• ucamaxx

2

• yo9hrb

1

Top autori în acest subiect

Centrala nu mai are garanţie ?. Sau nu e nicio firmă care se ocupă cu depanarea  postgaranţie ? Detaliaţi ce fenomene se întâmplă, nu se taxează la cuvânt pe forum...

Din schema aia nici nu pot să-i identific toţi senzorii, e doar o schiţă de principiu.Nu recomand să-i cumpăraţi până nu se determină exact dacă ei sunt defecţi sau e unitatea de control. De când aveţi centrala ? Am reparat unui fost coleg de serviciu o unitate de centrală care fusese afectată de depuneri corozive de gudroane, din cauza montajului defectuos.O parte din fum ieşea în camera tehnică (probabil pe lângă coş sau uşi) şi afectase cablajul panoului unităţii de control.Dat fiind că omul şi-a montat-o singur, a pierdut dreptul la garanţie, iar cel de la firmă la care s-a dus cu placa a spus că el nu poate decît să-i dea alta, la 700 Lei. Cum colegul e cam strâmt la pungă, a venit cu placa la mine că eu repar cam de toate.Am muncit o jumate de zi ca să-i înlocuiesc butoanele frontale (tip membrană pocnitoare) afectate de coroziune cu nişte microcontacte clasice, plus că mi-a împuţit camera cu miros de gudron, a trebuit să-i spăl placa de multe ori cu diverse soluţii şi s-o impregnez.La final i-am cerut pentru lucrare suma derizorie de 30 Lei şi el de ,,darnic,, ce a fost mi-a strecurat doar 20 Lei în buzunar, pe care i-am observat după ce a plecat.Aşa e când faci pomeni cu cine nu trebuie...de atunci l-am exclus de pe lista de clienţi.

Link spre comentariu

Eu aş desface unitatea de comandă şi aş inspecta starea plăcii, acolo pot fi depuneri conductive/corozive de gudroane şi funingine, cum am păţit cu placa colegului de care povesteam mai sus.Aceste depuneri pot bloca complet funcţionarea automatizării.Nu ar strica deloc nişte poze....eu nu înţeleg deloc stilul ăsta de a nu da detalii, că noi suntem departe şi nu avem cum vedea ce are acolo.Există defecte care sunt previzibile, dar sunt defecte care au cauze ascunse şi doar cu imagini şi detalierea anomaliei în funcţionare pot fi depistate.Când ceri ajutor de genul ăsta, stilul spartan de comunicare nu ajută...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări