Anturaju93 Postat Septembrie 9, 2021 Partajează Postat Septembrie 9, 2021 Salut. Am o sursa PNI de 12V 20A de la Dedeman. A functionat 2 luni dar cand i-am conectat un splitter CCTV tot de la Dedeman a facut scurt si a iesit fum din sursa (cu toate ca in manual scrie ca are protectie la scurtcircuit). Am desfacut sursa si am observat ca cei 2 mosfeti sunt arsi, precum si siguranta. Am inlocuit siguranta si cei 2 mosfeti cu altii asemanatori, dar cand alimentez sursa la 220v imi sare siguranta si imi arde diodele de la punte. Am incercat cu doua tipuri de mosfeti, dar aceeasi situatie. Ultimii incercati sunt st13007a iar originali au fost d13007k. Nu am identificat altceva defect la sursa. Daca inlocuiesc diodele arse de la punte si fara mosfeti, atunci partea hot (220V AC si DC) a sursei functioneaza. Daca adaug mosfetii atunci sare siguranta si imi arde diodele, cred ca si mosfetii, pana cand am facut eu un cablu cu sigurante direct pe cablu. Ce ziceti, unde sa verific. Am multimetru si statie de lipit, precum si unele componente electronice de pe ebay. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 9, 2021 Partajează Postat Septembrie 9, 2021 Corectie: 13007 nu-s mosfeti ci bipolari. Sursa e prea banala sa nu poata fi reparata... Verifica toata reteaua aia de langa tranzistori ( rezistente si diode ), verifica tranzistorii driver de langa traful ala mic driver, verifica infasurarile dinspre tranzistori de la traful driver ( cu ohmetrul )... Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 9, 2021 Partajează Postat Septembrie 9, 2021 Măsoară rezistenţele de mică valoare şi diodele din zona tranzistorilor, foarte probabil sunt unele întrerupte după arderea tranzistorilor.E posibil să fie ars şi integratul driver, dacă toate celelalte componente sunt verificate şi bune. Link spre comentariu
cimitavita Postat Septembrie 9, 2021 Partajează Postat Septembrie 9, 2021 Măsoară dioda redresoare din secundar. Se vede foarte rău din prima poză, dar pare a fi lângă traf, în dreapta lui, sus. Pare să fie dubla, cu anod comun, în capsulă TO220. Link spre comentariu
Anturaju93 Postat Septembrie 9, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2021 Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am mai gasit 2 rezistente de 2.2 ohm 0.5W arse langa tranzistori. Le-am inlocuit cu unele noi, dar de 0.25W mai mari nu am gasit, iar acum sursa functioneaza. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 9, 2021 Partajează Postat Septembrie 9, 2021 Nici nu-s necesare mai mari. Link spre comentariu
sakal Postat Octombrie 3, 2021 Partajează Postat Octombrie 3, 2021 Salut, am o sursa asemanatoare doar ca tranzistorii sunt J13009 (am vazut ca se pot inlocui si cu J13007 din astea am) dar ce tip de diode ai pus? La mine sunt 1N5408. Mersi Link spre comentariu
sakal Postat Octombrie 3, 2021 Partajează Postat Octombrie 3, 2021 Am pus J13007, diode redresoare RL205, o rezistenta 2,2 ohm/ 0,25W (la fel a fost si cea montata din fabrica). Functioneaza ok. Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum