Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa PNI 12V 20A defecta

Postări Recomandate

Salut. Am o sursa PNI de 12V 20A de la Dedeman. A functionat 2 luni dar cand i-am conectat un splitter CCTV tot de la Dedeman a facut scurt si a iesit fum din sursa (cu toate ca in manual scrie ca are protectie la scurtcircuit). Am desfacut sursa si am observat ca cei 2 mosfeti sunt arsi, precum si siguranta. Am inlocuit siguranta si cei 2 mosfeti cu altii asemanatori, dar cand alimentez sursa la 220v imi sare siguranta si imi arde diodele de la punte. Am incercat cu doua tipuri de mosfeti, dar aceeasi situatie. Ultimii incercati sunt st13007a iar originali au fost d13007k. Nu am identificat altceva defect la sursa. Daca inlocuiesc diodele arse de la punte si fara mosfeti, atunci partea hot (220V AC si DC) a sursei functioneaza. Daca adaug mosfetii atunci sare siguranta si imi arde diodele, cred ca si mosfetii, pana cand am facut eu un cablu cu sigurante direct pe cablu. Ce ziceti, unde sa verific. Am multimetru si statie de lipit, precum si unele componente electronice de pe ebay.

20210908_215331.jpg?psid=1

20210829_112425.jpg?psid=1

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Corectie:
13007 nu-s mosfeti ci bipolari.

Sursa e prea banala sa nu poata fi reparata...

Verifica toata reteaua aia de langa tranzistori ( rezistente si diode ), verifica tranzistorii driver de langa traful ala mic driver, verifica infasurarile dinspre tranzistori de la traful driver ( cu ohmetrul )...

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări