dalcu ovidiu Postat Septembrie 7, 2021 Partajează Postat Septembrie 7, 2021 Salutare! Sper ca am nimerit bine categoria. Am urmatoarea problema: detin o rasnita profesionala de cafea, la care din pacate s-a defectat placa de baza. Am reusit sa ii fac un bypass, am eliminat partea electronica din circuit si am lasat rasnita simpla, doar cu un buton on off, fara display, mod complet manual. https://www.ceado.com/en/product/73.html Problema mea care e: la prepararea unei cafele, mai ales in mediu profesional, este foarte important dojajul. Acestea se realizeaza in principal prin setarea timpului de rasnire, la dublu expreso e in general 6.7 sec. Pentru a inlocui circuitul electronic la rasnita mea, m-ar costa aprox 400 eur( stau in Austria) si caut o alternativa. Ce as putea sa atasez la circuitul electric, astfel incat sa imi masoare in secunde + milisecunde timpul cat circuitul este inchis. Ca solutie workaround, astept sa imi vina https://www.amazon.de/dp/B08HH2JTX7/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_i_S7H602VS7XRZGZT4VA13 dar cu acest modul pot doar preseta timpul de functionare in secunde MiOYOOW AC 110V 220V Button Control Switch High Level Signal Trigger Countdown Timer Relay Switch Module LED Display( nu e chiar ce doresc eu). Ceva sugestii? Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 7, 2021 Partajează Postat Septembrie 7, 2021 Credeţi că trei zecimi de secundă fac o diferenţă atât de mare ca să merite complicaţia ? Sincer mă îndoiesc. Link spre comentariu
cimitavita Postat Septembrie 7, 2021 Partajează Postat Septembrie 7, 2021 În anumite cazuri o zecime de secundă contează. Un cronometru cu 2 zecimale e foarte ușor de făcut cu un microcontroler. Dar la majoritatea râșnițelor poate fi reglat gradul de măcinare. La unele în trepte, la altele continuu. O măcinare mai fină crește durata de măcinare pentru o porție. Dacă aceste durate se cunosc, ele pot fi introduse în programul microcontrolerului. Dacă nu, se pot face teste iar microcontrolerul poate fi reprogramat mai târziu. Link spre comentariu
PavelR Postat Septembrie 7, 2021 Partajează Postat Septembrie 7, 2021 Poate gasiti un temporizator fotografic , pentru aparate de marit . Sunt si in tehnium scheme mai mult sau mai putin complexe pentru asa ceva (de exemplu nr10/1984 ) Link spre comentariu
dalcu ovidiu Postat Septembrie 7, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2021 1 hour ago, validae said: Credeţi că trei zecimi de secundă fac o diferenţă atât de mare ca să merite complicaţia ? Sincer mă îndoiesc. Conteaza ff mult de la 6 la 6.7, practic sunt 3g de cafea,. Iar aceste 3 g in plus schimba total timpul de extractie, etc. Link spre comentariu
dalcu ovidiu Postat Septembrie 7, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2021 14 minutes ago, cimitavita said: În anumite cazuri o zecime de secundă contează. Un cronometru cu 2 zecimale e foarte ușor de făcut cu un microcontroler. Dar la majoritatea râșnițelor poate fi reglat gradul de măcinare. La unele în trepte, la altele continuu. O măcinare mai fină crește durata de măcinare pentru o porție. Dacă aceste durate se cunosc, ele pot fi introduse în programul microcontrolerului. Dacă nu, se pot face teste iar microcontrolerul poate fi reprogramat mai târziu. Marind gradul de macinare scade peramibilitatea pastilei de cafea, prin urmare creste timpul de extactie pentru un shot de 40 g si despaseste 30 sec, deja peste aceasta valoare apare un gust nedorit in cafea. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 7, 2021 Partajează Postat Septembrie 7, 2021 Acum devine mai clară importanţa timpului de măcinare.Eu credeam că e doar o râşniţă temporizată...iar eu nefiind consumator de cafea, pentru mine toate cafelele sunt la fel. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 7, 2021 Partajează Postat Septembrie 7, 2021 Totusi 400€ se vor amortiza in maximum o saptamana de vanzari. Ca sa nu mai vorbim de declararea cheltuielilor si deducerea lor din impozit. Ai o afacere, de ce nu ramai profesionist? Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 7, 2021 Partajează Postat Septembrie 7, 2021 Crezi că se vinde aşa de bine şi de scump cafeaua pe acolo să amortizeze 400 Euro într-o săptămână ? Până la urmă nu e nimic neprofesional să modifici/repari un aparat încât să păstreze caracteristicile iniţiale.Cu atât mai mult cu cât o faci mai ieftin.Fiecare vrea să aibă profit, nu pierderi... Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 7, 2021 Partajează Postat Septembrie 7, 2021 Pai 3-4€ bucata. O vinde 20 pe zi. Cata vreme sta la milisecunda, e clar ca e nevoie de ceva usor controlabil si repetitiv. Altfel, un timer care sa controleze un releu/contactor nu e mare lucru. Link spre comentariu
dalcu ovidiu Postat Septembrie 7, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2021 3 minutes ago, Mircea said: Totusi 400€ se vor amortiza in maximum o saptamana de vanzari. Ca sa nu mai vorbim de declararea cheltuielilor si deducerea lor din impozit. Ai o afacere, de ce nu ramai profesionist? Nu e o afacere cu rulaj atat de mare, abia e la inceput, 400 eur poate is toate incasarile pentru 2 sapt. Pot sa supravetuiesc si fara, am un cantar digital ce ma ajuta sa ajung exact la gramajul dorit dar practic am pierdut jumtate din functionalitatile unei rasnite profesionale prin lipsa unui timer. As da si 400 eur dar nu stiu sigur daca placa princpala e problema sau partea de touchscreen si aceea e 300 eur separat. Link spre comentariu
dalcu ovidiu Postat Septembrie 7, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2021 O sa vad cum ma descurc cu modulul ce astept sa imi vina, o sa setez in secunde si eventual o sa gasesc o lingurita care sa imi elimine exact surplusul. Link spre comentariu
stryx Postat Septembrie 7, 2021 Partajează Postat Septembrie 7, 2021 (editat) Buna seara. Un releu de timp nu este potrivit pentru aceasta aplicatie? Doar ca exemplu (primul gasit cu plaja de timp ok aplicatiei): https://www.tme.eu/Document/768a20800fe22435b72ba9adfb859220/ATN-series.pdf Editat Septembrie 7, 2021 de stryx Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 8, 2021 Partajează Postat Septembrie 8, 2021 (editat) Un montaj cu circuitul 4541. Timpul se regleaza din potentiometrul de 50 kilo-ohmi. Editat Septembrie 8, 2021 de Ticu Link spre comentariu
one Postat Septembrie 8, 2021 Partajează Postat Septembrie 8, 2021 De ce nu comanzi un timer cu potentiometru, precum acesta ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum