catalinp Postat Septembrie 7, 2021 Partajează Postat Septembrie 7, 2021 (editat) Salutare tuturor. Intrucat sunt complet necunoscator in acest domeniu, as vrea sa va cer un sfat. M-ar interesa sa cumpar un magnetofon, unul mai simplu si deci mai ieftin si eventual sa il servisez undeva ca sa il aduc intr-o stare cat mai buna. Ideea e ca nu vreau sa il folosesc pentru ascultat muzica, nu imi trebuie fidelitate mare, il folosesc ca sa procesez sunete, sintetizatoare, ca efect, distors de banda, redare la jumatate din viteza etc., chestii lo-fi, nu mastering sau chestii de finete. As fi vrut sa nu investesc foarte mult pentru ca nu stiu exact cat o sa il folosesc, e doar de experimentat si nu stiu cat o sa reziste. De-asta ma gandeam fie la un Tesla B115 fie un Sony TC 377 (care are 3 si viteze) si sa incerc sa le aduc la o conditie OK, astfel incat sa tina cat de mult se poate, nu stiu, schimbat condensatoare, curele, uns, curatat etc. Ce ziceti, merita efortul sa pui la punct un mag asa low-end pentru cum intentionez sa il folosesc? Sau sa il iau ca si consumabil si sa imi asum? Care dintre cele doua modele sugerate ar fi mai potrivite? Sau ati recomanda altceva? Editat Septembrie 7, 2021 de catalinp Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 7, 2021 Partajează Postat Septembrie 7, 2021 Aceste efecte se fac foarte simplu, comod si la o calitate mult mai buna direct in domeniul digital cu un SW pe calculator. Link spre comentariu
catalinp Postat Septembrie 7, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2021 22 minutes ago, sesebe said: Aceste efecte se fac foarte simplu, comod si la o calitate mult mai buna direct in domeniul digital cu un SW pe calculator. Fara indoiala. Insa nu este vorba de necesitate, e doar un proiect in care as vrea sa experimentez cu aparatura. Calitatea indoielnica e parte din ecuatie. Link spre comentariu
deneinvins Postat Septembrie 7, 2021 Partajează Postat Septembrie 7, 2021 Pentru acest proiect, vă trebuie un magnetofon care să aibă toată partea mecanică în stare cît mai bună. Orice componentă uzată, duce la funcționare îndoielnică sau chiar la inutilitate. În anul 1985 am modificat un magnetofon Tesla B90 pentru a obține efectul ecou-reverb. Principala modificare a fost înlocuirea motorului cu unul de curent continuu. Astfel puteam varia viteza de deplasare a benzii, pentru a obține efectul dorit. Singurul inconvenient era dispariția efectului la capăt de bandă pînă la întoarcerea acesteia.. A funcționat bine pînă prin anul 2000, fiind înlocuit cu o placă de sunet dedicată. În rest ... puneți-vă imaginația la treabă. Succes ! Link spre comentariu
catalinp Postat Septembrie 7, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2021 24 minutes ago, deneinvins said: Pentru acest proiect, vă trebuie un magnetofon care să aibă toată partea mecanică în stare cît mai bună. Orice componentă uzată, duce la funcționare îndoielnică sau chiar la inutilitate. În anul 1985 am modificat un magnetofon Tesla B90 pentru a obține efectul ecou-reverb. Principala modificare a fost înlocuirea motorului cu unul de curent continuu. Astfel puteam varia viteza de deplasare a benzii, pentru a obține efectul dorit. Singurul inconvenient era dispariția efectului la capăt de bandă pînă la întoarcerea acesteia.. A funcționat bine pînă prin anul 2000, fiind înlocuit cu o placă de sunet dedicată. În rest ... puneți-vă imaginația la treabă. Succes ! Multumesc pentru sfat legat de mecanica! Suna foarte interesant modificarea. Am observat ca si acum este foarte la moda prin anumite cercuri sa se creeze un efect de Tape Delay din maguri si casetofoane cu 3 capete. Bineinteles ca am 2 pedale de chitara care pot face mult mai usor acelasi lucru, dar uneori e placut sa incerci si altceva chiar daca e mai greu. Un alt obiectiv ar fi sa imi creez o serie de Tape Loops, bucle de banda care sa ruleze pe magnetofon. Se pot face si pe caseta, dar e mult mai complicat. Stiu ca suna stupid sa te chiunui cu benzi si lame, cand ai laptopul cu GHz putere de procesare la doi metri distanta, dar nu e vorba despre un proiect comercial. E o activitate pentru timpul liber. Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 8, 2021 Partajează Postat Septembrie 8, 2021 Ar fi bine daca ati avea un mag cu patru capete si posibilitati de supraimprimare din constructie. Dar aste deja sunt peste low-end. Si din ce în ce mai rare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum