validae Postat Septembrie 25, 2021 Partajează Postat Septembrie 25, 2021 OK, dar în postările anterioare nu ai specificat de laptop, ci doar de ,,o sursă în comutaţie care scoate mai multe tensiuni,,. Clar că nu te apuci să desfaci laptopul ca să-i înlocuieşti sursa cu trei-patru surse care să scoată 12, 5, 3,3 şi 1,5V.Dar eu cerusem şi detalii, pe care trebuie să le scoatem de multe ori după multă muncă de convingere, de parcă e interesul meu... Link spre comentariu
razvan_n Postat Septembrie 25, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2021 Nu e laptop, am dat doar un exemplu, dar e un dispozitiv similar dpdv al complexității. Am dat destule detalii: e o sursă în comutație care scoate mai multe tensiuni, și că nu pot umbla la ieșirea ei. Vreau să o alimentez dintr-o baterie de sculă electrică de 20 V. Am, deci, nevoie de un convertor DC-DC sau invertor care să se alimenteze de la 20 Vcc și să scoată între 80 și 220V, c.c. sau c.a., atât. Nu am dat alte detalii pentru că NU SUNT NECESARE și ar fi dus discuția în alte direcții (ceea ce văd că e oricum inevitabil). Probabil voi cumpăra invertorul despre care am scris mai sus, și dacă nu voi reuși să-l modific singur să meargă de la 12 la 20V, probabil voi reveni pentru sfaturi tot aici. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 25, 2021 Partajează Postat Septembrie 25, 2021 (editat) Folosesti un traf ATX nemodificat pe care il ataci cu 20V pe secundarele de 12V. Raportul este cam 6, asa ca vei obtine 120Vcc cu redresare in punte. folosesti SG3525 si MOS-uri. Frecventa 50-70kHz. EDIT: schema este ca urmatoarea dar fara stabilizare. Editat Septembrie 25, 2021 de dumitrumy Link spre comentariu
razvan_n Postat Septembrie 25, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2021 Mulțumesc mult! Am trafuri de sursă ATX la îndemână, dar la 47 lei cred că aș prefera să modific invertorul de cumpărat. Neavând stabilizare, ce ar trebui să modific ca să meargă de la 12 la 20 V? Clar, C5 și C7 la tensiunea de 35 V în loc de 16 V (C4 deja e de 50 V), dar la prima vedere nu mi-e clar la ce rezistori trebuie umblat... doar R1, sau și R3 și R4? Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 25, 2021 Partajează Postat Septembrie 25, 2021 Inv de 12V alimentat la 20V poate satura miezul. Se poate pacali masurand forma curentului in gol si mari frecventa pana se ajunge la acelasi curent de magnetizare. Miezul se va incalzi mai mult dar fiind de 150W si debitand 30 nu este in pericol. A doua problema este cu sarma de pe tensiunea mare, emailul se poate strapunge la o crestere de 20/12, raportul alimentarilor. Dar astea sunt de tipul "sarea de pe soba cade pe copil". La schema mea se scoate R10 iar L1 scade la zeci de uH. Sau chiar lipsa, oscul este cel ce va hotari. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 25, 2021 Partajează Postat Septembrie 25, 2021 Sau iei două invertoare de 12V şi le înseriezi alimentările şi ieşirile, sperând că tensiunile din secundare vor fi fazate corespunzător şi nu se vor anula... Unii visează să obţină ,,energie din vid,, şi dispozitive tip Zero Point Energy, iar alţii se chinuie să o irosească şi pe aia obţinută cu randament scăzut... sau pe româneşte, unii vor să facă din rahat bici, alţii din bici rahat. Link spre comentariu
razvan_n Postat Septembrie 25, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2021 De fiecare dată ai comentat că e o prostie ce vreau eu să fac; n-ai adus nimic util în discuție. Dumneata chiar n-ai altă treabă? Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 25, 2021 Partajează Postat Septembrie 25, 2021 Dacă te uiţi pe primele postări, am dat şi scheme, alea nu sunt utile ?.Ai încercat vreuna ? Eu am construit practic câteva invertoare cu CD4047....sunt aşa de simple că le poţi lipi în jurul integratului, de aceea am recomandat.Iar traful se poate recupera de prin orice sursă cu puterea corespunzătoare.În fine, te las cu ale tale...nu voi mai interveni. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum