Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inscriptii pe placile de circuit imprimat

alexis1

Postări Recomandate

Am cautat un forum unde se poate discuta despre inscriptiile de pe placile de circuit imprimat ale aparatelor produse de IEMI. Ce rost aveau aceste inscriptii: erau un fel de mesaj peste  timp sau erau o certificare ca respectivele persoane au lucrat la aparatul in cauza? Doar o curiozitate, parca s-a mai discutat pe acest forum aceast problema, dar nu mai stiu unde sa caut. Eu am primit o placa pe care era inscriptionat ESTERA. O fi de bun augur sau nu? :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alexis1

3

• Mircea

1

• mac01

1

• grosu99

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Asa cum aparatele au nume, ca sa fie identificate, asa si placile componente ale unui aparat au nume sau serii, etc.

Ca scrie Estera sau PMA270, e chestie de procedeu intern de fabricatie si este tipic fiecarui fabricant, nu cunosc sa existe standarde in domeniu.

Link spre comentariu

Pe vremuri, fiecare montator de aparate electronice (asa se numea functia/meseria celor care lipeau componente/asamblau aparatele) avea o stampila, pe care o aplica pe placile /aparatele prelucrate de el/ea/etc. Cu timpul, ba n-au mai fost stampile, ba n-au mai fost tusiere, ba n-a mai fost tus si s-a trecut la carioci. Care dispareau repede. Asa ca s-a trecut la inscriptionarea cu creionul. Preferabil peste traseele de circuit imprimat. Ca sa aiba altii ce cauta la punerea în functiune.

Link spre comentariu
Acum 11 ore, grosu99 a spus:

Daca nu scrie REBUT e buna .Poate e numele celei care a verificat placa....ce importanta are ?

Era doar o curiozitate a mea pentru ca le-am inatlnit pe placile unor aparate de masurare fabricate la IEMI.

Acum 9 ore, franzm a spus:

Pe vremuri, fiecare montator de aparate electronice (asa se numea functia/meseria celor care lipeau componente/asamblau aparatele) avea o stampila, pe care o aplica pe placile /aparatele prelucrate de el/ea/etc. Cu timpul, ba n-au mai fost stampile, ba n-au mai fost tusiere, ba n-a mai fost tus si s-a trecut la carioci. Care dispareau repede. Asa ca s-a trecut la inscriptionarea cu creionul. Preferabil peste traseele de circuit imprimat. Ca sa aiba altii ce cauta la punerea în functiune.

Cred ca asta este explicatia cea mai plauzibila. Oricum, nu e vorba de un numar de serie (asa cum se preciza de catre cineva- aceea chiar era pusa pe o eticheta afara). 

Multumesc pentru interes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări