audio1984 Postat Septembrie 2, 2021 Partajează Postat Septembrie 2, 2021 (editat) Bună ! Caut să cumpăr o sondă pentru osciloscop-ul românesc de 10 MHz Universal E0102 . A mea sa defectat , langa mufa BNC acolo sub mantaua de cauciuc cablul lițat este întrerupt , rupt în mare parte , partea acea "împletită" de deasupra cablului izolat din plastic (coaxial) masa (GND) și nu știam de ce face figuri . De reparat nu se poate bănuiesc că doar nu e cablu coaxial tv asta-i clar ! Ambele capete se pot deșuruba . Dacă aveți acel model de sondă (sau cablul) căci se pot deșuruba atât mufa BNC cât și capătul de test) la un preț accesibil sunt interesat ! Noapte buna și multă sănătate ! Editat Septembrie 2, 2021 de audio1984 Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 3, 2021 Partajează Postat Septembrie 3, 2021 Se poate foarte bine repara.Tai cablul ceva mai departe de ruptură și îl lipești în mufă. Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 3, 2021 Partajează Postat Septembrie 3, 2021 (editat) Care sonda romaneasca iti trebuie? x1 sau X10? Editat Septembrie 3, 2021 de mac01 Link spre comentariu
audio1984 Postat Septembrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2021 @mac01 Buna dimineața ! Sonda este de x1 , așa era cea care sa stricat ! Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 (editat) Nu mai folosiți domnilor sonde 1X. Va modifica funcționarea montajului unde faceți măsurători și astfel măsurați altceva nu comportamentul real al montajului. Singurul loc unde se poate folosi sonda 1X fără probleme este la montajele de frecvente înalte unde se folosește cuplaj adaptat pe 50ohm și nu de înaltă impedanta. Oricum sondele alea Românești vechi se repara foarte ușor. Alea nici măcar nu au cablu dedicat de sonta ci foloseau cablu RG59. Cablul dedicat de sonda are firul central cu rezistenta foarte mare (peste 100ohm/m ca să amortizeze oscilațiile ce pot apărea din cauza ca nu se probează adaptat ci pe impedanta ridicata Editat Septembrie 4, 2021 de sesebe Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 Au cablu dedicat si cele romanesti...nu au RG59. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 (editat) Asa o fi, dar alea pe care le-am văzut eu aveau un cablu foarte similar cu RG59 și nici nu aveau firul cald de rezistivitate mare ci de Cu normal. Editat Septembrie 4, 2021 de sesebe Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 (editat) Eu am desfacut recent o sonda romaneasca....capul de testare era rupt (varful) si am vrut sa vad de curiozitate ce cablu foloseam pe timpuri. Si am gasit cablul special cu o rezistivitate de vreo 80ohmi la o lungime de 1m. Ma asteptam sa fie cablu RG, dar nu mica mi-a fost mirarea cand am gasit cablu special. Si nu cred ca a fost schimbat vreodata acel cablu...la capete unde se desurubeaza era sertizat original de fabrica. Editat Septembrie 4, 2021 de mac01 Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 Trebuie sa vezi nevoile tale si sa iai in functie de asta : Ai nevoie de sonda performanta ? cat de performanta ? cat este limita de "stiinta "a osciloscopului , ca nu merita nici sa iei prea prea fara sens . Cat rezista la solicitari mecanice .Am vazut ca la unele gasibile chiar la noi au si set de reparatii . Cat vrei sa investesti...... sunt preturi de la 30 lei in sus .... Eu am TES TEC made in Germany, sunt multumit . https://www.distrelec.ro/ro/probe-150mhz-600v-testec-tt-lf-312/p/17628648 Link spre comentariu
PavelR Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 (editat) Cred ca @sesebe se referea la ceva de genul asta . Tipul asta de sonda venea cu unele aparate IEMI Editat Septembrie 4, 2021 de PavelR Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 (editat) @audio1984 In link-ul de mai jos ai o sonda chinezeasca foarte buna si ieftina pentru osciloscopul tau. Are si functia X1 si X10... costa doar 22 de lei, isi face treaba cu brio la E0102 si e compensata corect. Crezi ca o sa gasesti o sonda mai ieftina de atat? Chiar si aici pe forum...poate doar sa ti-o ofere cineva gratis si sa platesti doar transportul. https://www.tme.eu/ro/details/pp-80/sonde-pentru-osciloscoape-si-scopometre/hantek/ Editat Septembrie 4, 2021 de mac01 Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 Pt ca m-ati stirnit am rascolit prin cutii dupa sondele Romanesti pe care le aveam. Ati avut dreptate. Cablul are rezistivitare de circa 100Ω la o lungime de ~1m. Ce mi s-a parut ciudat este ca eu am o sonda 1X, si doua 10X dintre care una nu are cutie de compensare. Nu stiu cum se realiza compensarea. Poate am amestecat in timp capetele de la sonde, nu mai stiu exact ca nu le-am mai folosit de peste 10 ani. Citeva poze pt desfatare: Astea sint doar sondele Romanesti, pe celelalte pe care le utilizez in mod curent n-am mai stat sa le caut ca sa le fac poze. Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 (editat) @sesebe Singura chestie nasoala care n-au facut-o mesterii nostri este faptul ca sondele x10 nu sunt compensate corect. Lipseste capacitorul paralel pe rezistenta de 9m din capul sondei. Nu inteleg de ce n-au compensat-o corect....capacitori se gasea si in acele vremuri....pesemne ca n-au avut loc in interior. Cine stie! Daca ai sa pui sonda cu un semnal curat dreptunghiular la 1khz ai sa observi cele spuse de mine. La frecvente mai mari nu se vede. Iar la tine sigur ai amestecat capul sondelor....difera doar rezistenta din interior. Editat Septembrie 4, 2021 de mac01 Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 Probabil dar sondele alea le țin doar de colecție, ca să zic asa. Cablul este prea rigid, banda destul de mica, și, în plus, am destule sonde de calitate foarte bună, cel puțin 6 buc 10X (2x400Mhz, 2x500Mhz, 2x600Mhz) și 2x100X/2.5kV. Și mai am încă citeva mai noname și desperecheate. Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 (editat) Da... este rigid cablu si scurt la 1m. Sa nu mai vorbim de carligul de agatare din material moale si capacul de protectie cam mare-grosolan....destul de dificil de folosit. Editat Septembrie 4, 2021 de mac01 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum